Сложихте ли вече зимните гуми?
Started by Илия Горанов, 21 Oct 2009 - 21:47:15
76 replies to this topic
Posted 25 October 2009 - 11:44
Владе, като я видя тая тревичка и яд ме хваща, че живея в панелка.
Не че се оплаквам, малко оф-топик, ама благородно ти завиждам - да знаеш!
Не че се оплаквам, малко оф-топик, ама благородно ти завиждам - да знаеш!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 25 October 2009 - 17:02
И аз сложих моите днес. За целта си купих малък хидравличен крик ... и за 10мин бях готов с цялата процедура. Понеже ми стана интересно ДОТ - а на зимните ми гуми ....2008г. 33 седмица (аз ги купих миналата година това време) ... та вече съм с почти чисто новите ми Michelin Alpin, миналата година само 2000-3000км изминах с тях
Posted 25 October 2009 - 20:23
Е от вчера и аз вече съм със зимни ботушки
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Posted 25 October 2009 - 21:52
Слагаите гуметата че по сервизите е ужас и се очакват навалици,да не да чакате с дни някаде или да не можете да си намерите гуми Мога да се похваля само че доста мецедеси обух вече този сезон явно колегите са се осетили навреме.
От ръждата и човешката завист няма спасение.....
Posted 25 October 2009 - 21:56
Аз такива проблеми нямам , мойта цяла зима си почива
Posted 25 October 2009 - 23:28
Днес към 17.30 ч. случайно минах под моста Чавдар, където е някаква посещаема гумаджийница и освен колите дето ги бяха почнали, един чакащ нямаше. С две думи опашка нямаше, а те до колкото знам до късно работят, даже някой ми беше казал, че и денонощно. Ако е така, въобще няма и да се разправям. Ще ида към 1 ч. след полунощ и ще съм на линия за отремонтиране и поставяне на новите гуми. Ама както казва Кобурганага сан - когато му дойде времето! Май другата събота или неделя ще е.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Posted 26 October 2009 - 16:42
Питай патило - от Трявна се връщах с летните през Шипка при 30см сняг.
Ама за кураж отпред имаше едно Паджеро,а отзад - тунингована и добре оборудвана 123чица....
Дали ми е пукало с какви гуми съм....?
Хи-хи-и....
123-ката беше добре оборудвана с една верига на предна лява гума
помня, помня...
Posted 26 October 2009 - 16:44
Докато не падне сняг...
Летните гуми са ми добри а една зимна гума е по-добра от лятна само и единствено на сняг.
Освен това съм решил като освободя летните да ги демонтирам и да дам джантите на прахово.
И тъй като става въпрос за пари, нямам нищо против да го разсроча този разход максимално
Летните гуми са ми добри а една зимна гума е по-добра от лятна само и единствено на сняг.
Освен това съм решил като освободя летните да ги демонтирам и да дам джантите на прахово.
И тъй като става въпрос за пари, нямам нищо против да го разсроча този разход максимално
Posted 27 October 2009 - 19:07
Я кажете по колко пари ви взимат и къде правите смяната.Днес ми взеха 15лв.за монтаж на една гума и баланс на четири.
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Posted 27 October 2009 - 21:00
Чух че времето от утре застудявало... и реших да метна гуменетките все пак. Пък и... нямаше опашка , само 2ма пред мен. Бързо.. лесно.. и евтино
(за демонтаж на 2 гуми от джанти , монтаж на 4 гуми на 4 джанти , баланс и монтаж на колата... 25 лв)
(за демонтаж на 2 гуми от джанти , монтаж на 4 гуми на 4 джанти , баланс и монтаж на колата... 25 лв)
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Posted 27 October 2009 - 22:03
Баланс на 4 гуми и демонтаж на старите от джантите (зимните са със собствени джанти) - 30 лв.
Ама те си имаха фиксирана тарифа - 4*демонтаж/монтаж/баланс = 30 лв. Нищо, че аз нямах единия монтаж
От друга страна - в повечето гумаджийници, като купиш гуми от тях ги монтират безплатно.
Така че като боядисам джантите, ще купувам нови гуми и ще ми ги монтират там. Но ще се бръкна около 30 кинта за нови вентили
Ама те си имаха фиксирана тарифа - 4*демонтаж/монтаж/баланс = 30 лв. Нищо, че аз нямах единия монтаж
От друга страна - в повечето гумаджийници, като купиш гуми от тях ги монтират безплатно.
Така че като боядисам джантите, ще купувам нови гуми и ще ми ги монтират там. Но ще се бръкна около 30 кинта за нови вентили
Posted 28 October 2009 - 18:58
Аз нищо не разбирам..баланс-маланс, монтаж, демонтаж..толкова ли е сложно, да ми сложат зимните гуми и да ми махнат летните...
Уфф, колкото и да отлагам, утре трябва да се заема с тази тежка, мръсна задача...
Чаках мъжо да се сети да ми кавалерства, ама няма да дочакам...
П.П. Не ми обръщайте внимание, прекалявам с мрънкането, знам си..
Уфф, колкото и да отлагам, утре трябва да се заема с тази тежка, мръсна задача...
Чаках мъжо да се сети да ми кавалерства, ама няма да дочакам...
П.П. Не ми обръщайте внимание, прекалявам с мрънкането, знам си..
Posted 29 October 2009 - 10:58
и Аз още жулкам с летните - я кво убаво слънце е напекло из шоплука
иначе зивните са на джанти в гаража т.е. трябват ми 30 мин и сам готов без опашки и чакане.
Въпреки че тая смяна мислех да мина да ги балансират и 4-те комплекта джанти, но това като се поразминат опашките
иначе зивните са на джанти в гаража т.е. трябват ми 30 мин и сам готов без опашки и чакане.
Въпреки че тая смяна мислех да мина да ги балансират и 4-те комплекта джанти, но това като се поразминат опашките
Posted 29 October 2009 - 13:13
Докато не падне сняг...
Дамм... Пуста икономия. Преди 2-3 седмици (около средата на месеца) точно като застудя яката имаше седем жертви само в неделята, пък сняг никъде не е валяло още.
Не бих карал с летни на студен асфалт та дори и една снежинка да не завали цяла зима, дори да съм само в града и на не мърдам на "дълго"
Само тая сутрин абс-а причука на три пъти а от нас до работата са 7 километра! Ами като почнат мъглите обувките ми се пързалят какво остава за 2 тона ускорени до 90-100!?
Нямам търпение до събота: слагам "ултра грип"-а и ски багажника
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users