Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Печка W202 CDI

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 декември 2011 - 10:31

След като духа през гофрирания-ауспух,значи електрониката и бачка. Насочете се към горивната и помпичка и ако не е тя, мисля че трябва да и се почисти горелката.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#17 trol

trol

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Ц220 2000г.

Публикувано 07 декември 2011 - 13:01

Здравейте, съвсем нов съм във форума, тъй като съм собственик на ц220 цди от точно седмица. И при мен стои проблема със загряването, който всъщност май е повсеместен. Смених термостат, но колата загрява до 70 и си стои там сега мисля на тема за термостата на малкия радиатор, но първо ще трябва да си реша проблема с печката. Засега не съм я чул да работи, а от всичко което прочетох излиза, че има копче до скоростния лост. При мен обаче има отделно табло, което изобщо нямам идея как се настройва. Моля за съвет как да проверя дали работи печката и съответно как се настройва. Дисплея за настройка изглежда както е показано на снимката в прикачения файл. Благодаря предварително!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Webasto.doc   26,5K   56 Брой сваляния

• 0

#18 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 декември 2011 - 14:31

trol, твоята печка е различно от горните - има автономно управление и е супеер да имаш такова нещо, струва няколко хиляди евро да имаш тази екстра. От този таймер може да се наглася кога да се включи. Демек докато другите работят само когато работи и двигателя, твоята може а работи и без да е запален моторът на колата.
В нета има упътвания как се настройва, но е много интуитивно, дори ако работи като натиснеш някой бутон тя ще се запали и ще заработи. Това че ти стои на 70 гр. няма връзка с печката, тя просто подгрява по-бързо антифриза и купето.

Имаш проблем с охладителната система -датчици, термостати, кръгове и тнт, сигурен ли си, че новият ти термостат е читав и точно за този модел, защото ако е от 40лв. има голяма вероятност да е фира. Аз скоро сменях на CDI - оригинален е около 120-130лв може би.
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#19 trol

trol

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Ц220 2000г.

Публикувано 07 декември 2011 - 14:52

Здравей Sakata и благодаря за бързият отговор. Ами сигурен съм, че термостата работи сменен е с читав а цената му беше 72 лв. Старият го тествах и се оказа, че и той си е ок, между другото с него колата се държеше по същият начин. На място като форсирам колата тя вдига 80гр и тогава се загрява радиатора, обаче малкото радиаторче, което поне според моите познания е за маслото на скоростната кутия се нагрява още при 40гр. Поизчетох доста за тъй нареченият втори термостат на това радиаторче и мисля, че е много вероятно да се наложи да го сменя и него, но искам първо да видя как се борави с тази моята печка и тогава ще продължа да си играя с термостати. Като натисна бутона с пламъчето, дисплея светва в червено и се виждат сякъш две пламъчета, обаче невиждам никаква промяна в загряването /имам предвид на студена кола/нито пък чувам разни шумове или изпушване или каквото и да е друго както описват повечето колеги. Това ме навежда на мисълта че или нещо не е в ред или аз просто незнам как да я подкарам тази печка. Ако си срещал несщо из нета моля за линк та да изчета как се управлява/ настройва и как се тества че работи.
  • 0

#20 trol

trol

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Ц220 2000г.

Публикувано 07 декември 2011 - 14:57

Всъщност пропуснах да питам и тази мойта печка къде се намира всъщност и тя ли е в предният десен калник или е само електрическа:)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни