Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

E220 D въпроси преди закупуване

• Please log in to reply
33 мнения по тази тема

#1 Слави М.

Слави М.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 03 септември 2009 - 22:10

Здравейте форумци,
смятам да купувам мерцедес е220 чист дизел 95 к.с. мисля че е (поправете ме ако греша), 95та година, автоматик, 170 хиляди км. е по километраж.
Въпросите са ми следните; подръжката на (двигател, окачване и скорости) скъпа ли е, двигателя надежден ли е, скоростите надежни ли са? - тоя автомат дава ли дефекти, чупи ли се? Имайки в предвит, че тоя двигател не е с турбо и е доста слабичък и че автомобила няма да се кара екстремно (не, че дава възможност за такъв тип шофиране), при редовно обслужване, със скоростната кутия ще има ли проблеми? Моля кажете, надежден ли е като цяло този автомобил?
Tози автомобил Wколко е (W211, W124)
Благодаря предварително :)
  • 0

#2 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 04 септември 2009 - 00:08

Добра среща.

Слави М дай повече информация за теб и / евентоално / за бъдещия ти Автомобил ,
от каде си , VIN , снимки , ... и т.н. .

Тук /в този Форум / със сигурност има Хора / знаещи и можещи / които с удоволствие ще ти помогнат .
  • 0

#3 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 септември 2009 - 00:37

Здравей Слави! Автомобилът, за който питаш е W210 Е клас, произвеждан от 1995 до 2002г. Конкретно Е220 Diesel 95к.с. 1995г. не те съветвам да си взимаш. Първо, че е тотален мъртвец на пътя и второ- всички, ама абсолютно всички имат имали са или ще имат проблем с ГНП-Лукас. Нова гориво-нагнетателна помпа струва почти колкото колата, ремонта и е хиляди левове. Просто не си струват парите за тоя мъртво роден двигател. Да не говорим че повечето 220Д са изпълнение "Класик" което е най-постното лишено от екстри и безвкусно купе от всички възможни.
Съвет: Не я купувай тая кола, ако ще и без пари да ти я дават. Погледни и бензинови варианти, имаше някъде по форумите едно Е320 Lorinser, на много изгодна цена-около 8 бона, ако не те притеснява разхода- ти си! Ако търсиш W210 дизел, насочи се към Е250D(113к.с.) или Е250TD(150к.с.) изпълнение Avantgarde- няма да сбъркаш. Много добър вариант е и Е290TD(129k.c.) но търси изппълнение поне "елеганс", най-добре "авангард".
  • 0

#4 Слави М.

Слави М.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 04 септември 2009 - 05:53

Значи аз исках просто да чуя малко отзиви за здравината на скорости и двг., но явно имало и друго за казване.
Добре нека започнем така. - аз съм на 19 години, тази година завърших гимназия. Преди извесно време си купих пежо 306 роланд гарос, много хубава кола. Преди да я купя един човек изявяваше желание да я вземе, но аз го изпреварих. Цената която платих за нея бе 3500 лв. без тегистраций еко такси и т.н., а сега след около 7-8 месеца и 20 хиляди км. колата ми е стъпнала на 4500лв. В тея пари влизат части, ремонти, смяна на масла и т.н. В момента пежото ми се оценява на абсурдните 2000 лв. Аз на тая кола се наситих. Доволен съм, но искам нещо по голямо.
Сега си идваме на думата. Човекът който искаше да купи пежото, когато в същост аз го взех, сега имам е220 чист дизел(автомобила който смятам да взема) и е съгласен на бартер за моя автомобил + 3000 лв. Смятам, че зделката е добра и това е единствената причина поради която съм съгласен да взема тоззи автомобил. В противен случай смятам да си карам пежото.
Автомобила свети, няма никакви външни забележки, с ляти джанти е. Както казах 95та година, 4 ел стъкла, кожа, подгряване на седалките, салона е изкл. запазен, кожата е в идеално състояние. Единствената забележка в автомобила е, че е имал поставка за GSM която е била прикрепена с 2 винта и сега е извадена и си стоят 2 малки дупки от дясно на волата, но това не е проблем защото там може пак да си сложа поставка или нещо др. което хем да запълни дупките, хем да не пречи на водача.
Човека е съгласен на този бартер само защото моето пежо го кефи много. Информацията която той ми дава за автомобила е 99% достоверна. Трябва да се смени филтър и масло на скорости. Автомобила му също така не се кара много. 1-2 пъти е бил до София и да има най много 2 хиляди км грацко. Пенсионер човек. През останалото време колата се държи в гараж. От малък град сме (Гоце Делчев) и си знаем кой какво яде :)
Двигателя вярно, слаб е, но аз казах, че автомобила няма да се кара екстремно. Аз съм по скоро спокоен водач и тъй като ми се случва да пътувам често, по голям автомобил би ми се отразил добре. Аз се качих, карах го. Дори ще го взема за 1-2 дни да по покарам на сам на там. За вървеж наистина не може да се говори, но не е и чак толкова зле. Малко баирите ще са проблем, но ще потърпим :) Пак казвам, че съм, според мойте приятели "ОТВРАТИТЕЛНО спокоен водач". Отвратително, защото на дълъг път максималната скорост ми е 80-90, а грацко съм още по отвратителен... първа, втора и пускам по инерция хаха. Проблема не е в това, че ме е страх да карам бързо или се претеснявам, просто като тръгна някъде гледам да стигна :) Тва лято обиколих България без резервна гума и крик и да чукна на на дърво нямах инциденти. Това съвсем сериозно го казвам.
От към екстри... това което има ме задоволява. С малко труд, пари и най вече мерак, като се пипне тук там по интериора и колата ще заприлича на нещо :) Тя и сега си е хубава, но не може да се отрече, че си е малко "гола пръчка" отвътре.
ВИН, снимки и още малко информация ще дам по късно през деня.
  • 0

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 септември 2009 - 07:08

...аз съм на 19 години, тази година завърших гимназия.

Колега,
Тази кола щеше да е подходяща за теб ако цифрите на възрастат ти си сменят мястото. Още повече пък с автоматични скорости.
Тази кола има един основен проблем - някой е махнал една нума от пробега и. Случайно да е някакъв бежав цвят? Щото ако така, не само една нула е махната.
Ясно, че си някакъв супер спокоен младеж, който градско пуска по инерция, и спазва правилата, но гума се пука най-често, защото нещо се забива в нея, не от скорост. Тъй че или си вземи комплект за първа гумена помощ или крик и резервно колело.
За мен ти трябва да караш пъргава малолитражка с климатик. С тоя Мерцедес мадсамите ще те обикалят от далеч...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#6 Слави М.

Слави М.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 04 септември 2009 - 07:38

ГраДско - случва се...
Автомобила е син, вече имам резервно колело и крик, пъргава малолитражка? - в момента карам това: http://valencia.cars.bg/u33943
Защо маДсамите да ме обикалят, какво му е на автомобила? Пак казвам, това, че е скопен кон не ми пречи.
По-късно ще пусна някоя снимка и ще дам още малко инфо за него, след което ще ви изслушам и ще Ви се доверя на 100%
Пак повтарям, офертата е пежо 306, 95-та, без климатик и ABS(пежото като на снимките от линка по-горе, само дето моето 1.6, 90к.с (то и това е 1.6(всички роланд гарос са 1.6), но човека се е объркал или не знае) + 3000.00 лв.
  • 0

#7 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 04 септември 2009 - 08:05

Аз пък хич не съм на мнение,че трябва да си в "зряла" възраст,за да караш МБ - ей го Борис(Psyho) си е фен още от ученик,и мноо по-добре да кара Е класа 95коня,отколкото голф ГъТъИ,който подтиква към мастЕрски изпълнения,въпреки това послушай Bastunchik-Lucasa е сериен проблем при този двигател,напиши ЛУКАС в търсачката и виж колко мъка има по този свят.По добре Е250 дизелак или E200,E230 бензинови.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#8 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 септември 2009 - 11:08

Слави, аз за 10 години шофьорлък съм пукал гума само веднъж. Обаче я спуках със 160 км/ч на 2500 километра от София :)
Удоволствието ми струваше само 130 евро :)

За колата - слушай бастунчика, той сума време си избира 210-ка и им знае всички тънкости. Особено за ЛУКАС помпата - досега не съм чул някой да се е похвалил от нея.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#9 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 04 септември 2009 - 11:25

Младежо - 3 неща оt мене:
1- кат видиш Мерцедес с Лукас помпа -се обращаш на 180 градуса и бягаш надалеч.
2- вземи да рзкараш тия таксиждииски понятия - чист дизел или пък пълен дизел и от сотра- аз мръсен или полвин дизел не съм виждал а и едвали някои е виждал .
3-имаш още доста да попрочетеш- не става так - ами питам в форума и те ми казват- не че няма някои да ти каже нищо но основната грижа да се информираш е твоя ,а тука сме инвестирали бая време и инфо има -трябв ада се намери и прочете

успех.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#10 Слави М.

Слави М.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 04 септември 2009 - 21:00

Ликас помпата е сменена с БОШ. Помпата и дюзите са на бош.
Газта от електронна е направена на жилна.
Утре ще ви дам снимки да я видите, че днес не успях да я снимам.
  • 0

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 септември 2009 - 21:19

Ликас помпата е сменена с БОШ. Помпата и дюзите са на бош.
Газта от електронна е направена на жилна.
Утре ще ви дам снимки да я видите, че днес не успях да я снимам.

Пускаш си таралеж в гащите с тия побългарявания!
Според мен това не е твоята кола, но парите са твои, давай ги за каквото намериш за добре.
спех и дано да греша...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#12 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 04 септември 2009 - 21:30

значи и тази лукас не прави изключение прави бяха колегите
това ,че е сменена с бош хубаво ,но
ако има темпомат блокаж абс или стабилизираща система
дали работят като помпата е с жило
по-долре бягай от тази кола
като ти гледам сметките ще ти излезе 5-6000 лв
за тези пари може и нащо по-читаво да си вземеш
по тази много е ровено
  • 0

#13 Слави М.

Слави М.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 05 септември 2009 - 16:46

Прави сте колеги, няма смисъл да я взимам.
NIKND много си прав, абс-а със сигурност не работи, защото до преди 20 мин карах автомобила, за другото не знам. Бях при човек, който разбира от мерцедеси. Щом чу шума на двигателя вика... до тук на зле вървят нещата. При запален двг. отвори съвсем леко капачката където се налива маслото... аз не знам както точно значи, но пръскаше бая. Затвори си капачката и каза да не я вземам. Това + вашите мнения ме разубедиха. Утре си връщам колата на човека и си взимам мойта (яко не я преебал вече хехе)
Благодаря на всички. За момента мисля да си карам пежото, пък по нататак ще го мислим какъв "мерник" да взема :)
  • 0

#14 martom

martom

Напреднал

• Потребители на форума
  • 415 Мнения:

Публикувано 05 септември 2009 - 18:02

Ми то трябва да пръска масло.Нали точно там е веригата?Или се бъркам?
  • 0
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

#15 OneReason

OneReason

Чирак

• Потребители на форума
  • 224 Мнения:
  • Град:Ямбол
  • Интереси:Ако си добър в нещо, никога не го прави безплатно!
  • Автомобил:
    W210 2.5 113hp

Публикувано 05 септември 2009 - 18:57

Ми то трябва да пръска масло.Нали точно там е веригата?Или се бъркам?

Там ще е, ако не са я махнали :wacko:

Преди да взема Е-класата, гледах една Ц-ка с лукас помпа. Запали трудно, чак от 4-тия път, та се питам и при Ц-ките ли които са с Лукас помпи са толкова "смотани"? Модела беше Ц220 дизел комби.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни