Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

обезвъздушаване на предни спирачкиЦ200 - 96 година

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 Gonzales

Gonzales

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:

Публикувано 02 септември 2009 - 19:17

Задравейте , миналата седмица когато пътувах за морето забелязах че при натискане на спирачките колата леко за момент дърпа на дясно . Месец преди това смених накладки и проверих водещите втулки на апаратите / почистих ги и ги смазах / като се прибрах забелязах че дясната джанта има повече прах от накладките .
явно едната спирачка държи по-малко , предполагам че може да е нужно обезвъздушаване , може и гумички на цилиндъра да са ???
но искам първо да пробвам с по-евтиния вариант .
Така че има ли тънкости при процедурата ???
  • 0
MB C200

#2 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W212 E 250 CDI 2011 ELEGANCE Е 290 TURBO DIESEL 1999 CLASIC
    NISSAN MIKRA 1.3 NCVT avtomatic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 септември 2009 - 19:50

Колега ако има въздух в спирачната система ще ти пропада педала на сирачката . Провери и спирачните маркучи , защото е възможно да е от тях . Понякога се запушват от старост или лоша течност и почват да правят такива номера. Успех !
  • 0
НПубликувано изображение НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА

#3 Gonzales

Gonzales

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:

Публикувано 02 септември 2009 - 20:33

мдааа преди много време на баща ми на москвича единия маркуч се беше превърнал в обратна клапа , напред пропуска назад неще и така като натиснеш педала хващаше ,но после нямаше връщане назад , поне докато сменях накладките като натиснах буталата да се приберът невидях проблем , но ще го имам в предвид
  • 0
MB C200

#4 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 02 септември 2009 - 21:09

Задравейте , миналата седмица когато пътувах за морето забелязах че при натискане на спирачките колата леко за момент дърпа на дясно . Месец преди това смених накладки и проверих водещите втулки на апаратите / почистих ги и ги смазах / като се прибрах забелязах че дясната джанта има повече прах от накладките .
явно едната спирачка държи по-малко , предполагам че може да е нужно обезвъздушаване , може и гумички на цилиндъра да са ???
но искам първо да пробвам с по-евтиния вариант .
Така че има ли тънкости при процедурата ???

С какво смазва по спирачните апарати, ако смея да запитам? Там се ползва специална смазка, ама преди да кажеш с какво си наклепал ще си мълча!
Аз злагам, че ти и смазочния ти матрял сте виновни за проблема.
Нещото с което се смазва по спирачните апарати, "майсторите" го наричат неутрална смазка, за съжаление идея си нямам какво е и от къде се взема. Обикновенните смазки се смесват с прахта и спичат при висока темп, а тая спец смазка не прави така. Знам го от изтъкант спирачен майстор в София, Настев се казва, предполагам името е познато на някои от хората тук.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#5 Gonzales

Gonzales

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:

Публикувано 03 септември 2009 - 07:52

Смазката ми я донесоха директно от БС , и е предназначена за това - поне има нарисуван спир. апарат ако не се лъжа на самата опаковка , а опаковката е малка подобна на пакетче захар / от онези правоъгълните /
А по принцип ако са здрави маншоните на водачите няма как да влезе прах от накладките , проблема е да не се спече от температурата и да започне да задържа
  • 0
MB C200

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни