Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Събор на клубамалко организационни въпроси и отговори

• Please log in to reply
36 мнения по тази тема

#1 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 август 2009 - 14:14

Ползвам думите внимателно, защото не ми се навлиза в полемики, каквито имаше по-рано това лято.
Затова избягвам думи като НАЦИОНАЛЕН или ГОДИШЕН. ВЪпросът е, че вероятно ще се организира събор на клуба след малко повече от 1 месец.

На събрание на УС което се проведе на скоро се взеха няколко решения, като две от тях са за насрочване на годишно Общо събрание на клуба и дата за събор на клуба.

Общото събрание е предвидено за 01.11.2009 (първи ноември) и датата е съобразена с това, че на 23 - 25 октомври ще получим сертификатът от Щутгарт. Т.е. ако възникнат нови въпроси и необходимост от някакви промени, те ще могат да бъдат обсъдени на това ОС, а не да чакаме следващото събрание.

В същото време, въпреки, че желанията бяха с малко, но в полза на това ОС и събор да се организират накуп, отхвърлихме този вариант по две основни причини:
1. На ОС ще се върши по-оперативна работа. Има решения за взимане, има да се гласуват разни неща. А на събора хората ходят със семействата си, с децата и т.н. и двете мероприятия са труно съвместими.
2. октомври месец ще бъде вече прекалено студено за събор.
Не на последно място - на събора могат неформално да се обсъдят предложения, които да се изчистят до ОС и да се гласуват или изобщо - нещо като генерална репетиция, но с по-малко официален характер.

Датата насрочена за събора е 2 - 4 10 2009 (втори - четвърти октомври). Което е петък - събота - неделя. Три дни, две нощувки.
Мястото, което сме избрали за събора и което се надявам ще се съгласите, е максимално съобразено с всички като география е Старозагорски минерални бани.
Това е курортно селище на 8 км. от Стара Загора. Намира се на доста централно място върху картата на България и до там се стига по магистрала от голяма част от страната (да не кажа от София).
Има много хотели, почивни станции и дори условия за палатков лагер - т.е. възможностите са много и разнообразни.
В същото време, мястото е и SPA средище, т.е. човек може да се възползва намясто от дребни удоволствия като минерални басейни, масажи и други процедури.

Мястото и датата са избрани, конкретно обаче хотелът не е избран.
Засега имаме няколко оферти като цените и условията варират значително.
При обсъждането на срещата на УС поставихме финансов лимит от 25 - 30 лв. на човек на вечер.
За съжаление това финансово ограничение въпреки, че не е непостижимо, е на ръба на възможното и разумното.
Засега имаме различни оферти от 20 до 60 лв. на човек на вечер, като всяка от офертите си има ограничения.
Трудно е да напиша всички варианти и параметри тук, а и не искам да го правя, защото двама няма да изберат една и съща опция и нищо няма да се получи.
Но искам мнения, защото след 10 дни ще отида лично намясто и дотогава искам да имам база, за да мога директно да направя резервация.

Това което ме интересува е:
Колко хора ще желаят (и ще имат възможност) да дойдат на обявената дата на събора?
Какви опции като цени/условия ще бъдат приемливи?

Ще помоля всички, които ще се включат в темата да се постараят да не преминава в спорове, а в по-конструктивна насока, за което благодаря предварително.
Ако някой има остра забележка, и много държи да я сподели с някого, да ми я изпрати на ЛС, за да не наливаме масло в огъня.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#2 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 27 август 2009 - 14:29

Да се запиша докато е време и докато не съм забравил.
Датите ме устройват, понеже още няма име на хотела и не знам какви ще са условията в този хотел се въздържам от категоричен отговор, че ще се настаня в него. Защото от обявените в интернет цени на хотелите никоя не се доближава до определените граници, но все пак има отворена вратичка за договаряне, както разбрах. Но все пак предполагам, че под 30-40лв на нощувка на човек няма да се намери, е дано не съм прав.

За мен една тройка за 2 нощувки.
  • 0

#3 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 27 август 2009 - 15:03

Браво за избора! Мястото е много хубаво. Там се провеждаха годишните отчетно-изборни конференции на градския комитет на комсомола! Веднъж присъствах, отровихме се от пиене :lol:

Аз ще участвам в мероприятието, но още обмислям дали да ползвам нощувки, защото в Стара Загора имам апартамент. Но пък да се прибирам по нощите и цяла вечер /нощ/ да си ограничавам консумацията - също не си е работа. Ще уточня в най-скоро време.

Мисля да звънна на 1-2 стари приятели от Ст. Загора и да разпитам за базите в Минералните бани. Може пък да се окаже, че някой мой съученик от гимназията е станал управител там :)
  • 0

#4 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 27 август 2009 - 16:01

илия като идваш ако искаш ми звънни
ще отидем заедно до баните да
видим какво може да се измисли
  • 0

#5 PEPO_TG

PEPO_TG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 300D - 1986
    Mercedes-Benz W124 300TD - 1991
    Mercedes-Benz W140 S350TD - 1995 (покойник)

Публикувано 27 август 2009 - 18:40

Ето как според мен седят нещата: не е важен комфортът (екстри от рода на климатици, хладилници, телевизор и др.) колкото е важно възможно повече хора да сме на едно място или поне в 2 или 3 сгради/хотела близко един до друг. За това не мисля, че нощувка от рода на 40-60 лв. е много приемлива, и въпреки всичко, предполагам, че ще има хора желаещи такъв вид комфорт. Ето защо би било най-добре ако се публикуват 2 или 3 оферти за настаняване в различен ценови диапазон.

Понеже не съм запознат с организирането и провеждането на такова мероприятие тук въквам нуждата от предварителна подготовка на различни дейности, които да събират хората заедно за да може да се изградят нови контакти и приятелства. Аз като човек който не познава почти никой, предполагам ще ми бъде доста конфузно и притеснено и затова мисля, че подобни събирания за общи обиколки/наддумванки или авто изложби например ще изиграят ключова роля за доброто изкарване. Всичко това става въпрос за през деня, тъй като е пределно ясно, че вечерите ще се изкарват на маса до ранни зори. Извинявам се предварително ако говоря глупости или това вече е било обсъждано и заложено в организацията на подобни срещи.
  • 0
Mercedes - най-добрият приятел на човека!

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 август 2009 - 19:49

Ми то хубаво две - три оферти. Ама проблемът е, че хотелите правят отстъпка, защото го взимаш целия...
А като им кажа, че ще взема три стай в този, три в онзи, три в третия и нито един от трите не ми дава отстъпка.

Мероприятия ще измислим... за вечерта ще викнем DJ ако трябва... Досега не се е случило да се съберем и да мълчим и да се чудим какво да правим. За съжаление въпросът с приемливата цена е доста сложен въпрос, тъй като за всеки приемливата цена е различна.

Както казах, ориентирът е 25 - 30 лв. на човек на вечер.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#7 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 27 август 2009 - 20:34

Давам идея:
ОС, УС, председатели и официални делегати от други организации да са задължително в един хотел за да има бройка и да се спазари отстъпка. Всеки, който сметне за удобно да отседне в същия хотел да го заяви увреме, за да може да се спазари прилична отстъпка. Останалите - кой където иска, само за кръчмата няма да имат избор.
Аз от сега казвам, че по това времв имам да уреждам един стар проблем и присъствието ми е съмнително. Ще следя темата за да знам къед ще е събитието, но не ме бройте за хотели, защото се надявам да мога да присъствам, но не е сигурно.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#8 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 27 август 2009 - 20:52

Поради празника на 22Септември,май ще се почива и на 21,а отрботването ще да е на 3октомври.

Добре е да се провери туй нещо...

Иначе засега съм за,но има време...
  • 0

#9 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 27 август 2009 - 20:59

99% съм на събора ;)
  • 0
Публикувано изображение

#10 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 640 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 28 август 2009 - 08:06

Поради празника на 22Септември,май ще се почива и на 21,а отрботването ще да е на 3октомври.

Добре е да се провери туй нещо...

Иначе засега съм за,но има време...

Аз доколкото съм запознат 21 ще се отработва на 26.09.2009.
  • 0

#11 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    Мерцедес W124 300D-1988г.

Публикувано 28 август 2009 - 10:19

Пишете ме и мен с една двойна стая.Мен също ме устройват датите.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#12 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 28 август 2009 - 10:30

Засега мога да кажа че ще съм там, но дали за 2-те нощи или само 1 не знам още.
Мисля че 21 септември няма да се отработва на 3 октомври, но добре да се провери - ще видя как е точно.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#13 kocev

kocev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 251 Мнения:
  • Автомобил:
    W203, C220 CDI

Публикувано 28 август 2009 - 11:16

Аз също мисля, че ще присъстваме. Една тройна стая за двете нощувки.
  • 0
Marty

#14 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 28 август 2009 - 13:19

единични стаи има ли? ако да, една за мен за двете вечери
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#15 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 28 август 2009 - 16:58

Крайно време е и аз да се запиша за една единична(освен ако айвънхоу не е на друго мнение) за двете нощувки :icon_coolgrin:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни