автоматика прескача 2ра скорост
Започната от Lorinser, 25 авг 2009 - 23:43:47
35 мнения по тази тема
Публикувано 25 август 2009 - 23:43
И така.... установих че не ми включва 2ра-направо я прескача и oтива на 3та.
НО по някой път, когато свалям предавки ръчно ндолу, при намаляне на скоростта--си включва 2ра,
Мисля си, че се е задръстил мозъкът (припомням че тази кутия не е работила към де 13-15години)
Иначе реди плавно предавките, няма удари, от 1ва към 3та минава при 3000об/мин, за 4та всичко е в норма.
Та утре ще сменям маслото и филтърът с оригинални мерцедесови, и мисля да сваля мозъкът да го позачистя.
Въпросът е: Имало ли е някой с подобен проблем?
BenzBoss-а имаше една тема за сваляне на мозък за чистене, но немога да я открия..
кутията е 722.311
а и си мисля, преди да почна операцията, да се посъветвам с някои автомат специялисти, като Недко (който се съмнявам да ми даде инфо, все пак занаят се краде, а не се подарява) или коко от малинова долина.
Някой ако знае точни адреси, да ги дава--че само съм чувал за тях
НО по някой път, когато свалям предавки ръчно ндолу, при намаляне на скоростта--си включва 2ра,
Мисля си, че се е задръстил мозъкът (припомням че тази кутия не е работила към де 13-15години)
Иначе реди плавно предавките, няма удари, от 1ва към 3та минава при 3000об/мин, за 4та всичко е в норма.
Та утре ще сменям маслото и филтърът с оригинални мерцедесови, и мисля да сваля мозъкът да го позачистя.
Въпросът е: Имало ли е някой с подобен проблем?
BenzBoss-а имаше една тема за сваляне на мозък за чистене, но немога да я открия..
кутията е 722.311
а и си мисля, преди да почна операцията, да се посъветвам с някои автомат специялисти, като Недко (който се съмнявам да ми даде инфо, все пак занаят се краде, а не се подарява) или коко от малинова долина.
Някой ако знае точни адреси, да ги дава--че само съм чувал за тях
Публикувано 26 август 2009 - 09:10
Недко е тук: http://www.bgmaps.co...105656cc7a962da
На ъгъла на ул.Пловдив и ул.Зайчар,до бл.379 в нещо като трафопост.
Аз съм им носил мозък за чистене,мисля че 60-70лв. ми взеха .Ако не ти се занимава да го ровиш де....
Ако не - разхвърляй го,ракетни технологии вътре няма.Мисля,че във WIS-а има картинка на съставните му части....коя гад къде седи....(ако нещо объркаш де)
Ако го няма Недко питай за Иво ,също е много в час.
Успех.
На ъгъла на ул.Пловдив и ул.Зайчар,до бл.379 в нещо като трафопост.
Аз съм им носил мозък за чистене,мисля че 60-70лв. ми взеха .Ако не ти се занимава да го ровиш де....
Ако не - разхвърляй го,ракетни технологии вътре няма.Мисля,че във WIS-а има картинка на съставните му части....коя гад къде седи....(ако нещо объркаш де)
Ако го няма Недко питай за Иво ,също е много в час.
Успех.
Публикувано 26 август 2009 - 11:45
http://www.mbclub.bg...showtopic=10572
http://www.mbclub.bg...?showtopic=6746
Това горе са линкчета към темите на Боса за почиствате на мозъка мисля първия горе беше за твоята кутия но ти ги пуснах и двата дано см помогнал
http://www.mbclub.bg...?showtopic=6746
Това горе са линкчета към темите на Боса за почиствате на мозъка мисля първия горе беше за твоята кутия но ти ги пуснах и двата дано см помогнал
От ръждата и човешката завист няма спасение.....
Публикувано 27 август 2009 - 22:40
сам си го разчекнах автомата.
никъв съвет не ми дадоха--"смени маслото па ше се оправи и т.н, а ако не--докарай го...."
свалих мозъка, отворих 2те части и забелеязах че вътре има наслояване на нещо сиво. предполагам фрикционен материял.
Значе според някои--мозъкът е задръстен--това ще го отстраним, според други има проблем със спирачната лента за 2ра скорост. --ха сега де? казвайте как да го разбера, без да свалям кутията? мисля че трябва да се види над мозъка? или се отварят отстрани кръглите капаци?
Някой информатор с опит--може да помогне
ето снимки на положението:
а тук се вижда къде се е събрала гняста, върху тази ламарина (гарнитура) седяща между 2те части.
никъв съвет не ми дадоха--"смени маслото па ше се оправи и т.н, а ако не--докарай го...."
свалих мозъка, отворих 2те части и забелеязах че вътре има наслояване на нещо сиво. предполагам фрикционен материял.
Значе според някои--мозъкът е задръстен--това ще го отстраним, според други има проблем със спирачната лента за 2ра скорост. --ха сега де? казвайте как да го разбера, без да свалям кутията? мисля че трябва да се види над мозъка? или се отварят отстрани кръглите капаци?
Някой информатор с опит--може да помогне
ето снимки на положението:
а тук се вижда къде се е събрала гняста, върху тази ламарина (гарнитура) седяща между 2те части.
Публикувано 28 август 2009 - 10:55
Нямаш лично
Я да си каже колегата на който му набиха обратно пина на Б1 или Б2 без да му свалят кутията.Втора май нямаше или трета.
Беше паднал един чоп който трябва да му зацепи банда за втората или третата скорост,не помня точно как беше в темата.Имаше снимки в края на темата показващи тоя чоп долу.
Боса е,може да баннете и тоя акаунт Айде и целувки,помогнете на Лоринсер както ви е помагал и той.
Я да си каже колегата на който му набиха обратно пина на Б1 или Б2 без да му свалят кутията.Втора май нямаше или трета.
Беше паднал един чоп който трябва да му зацепи банда за втората или третата скорост,не помня точно как беше в темата.Имаше снимки в края на темата показващи тоя чоп долу.
Боса е,може да баннете и тоя акаунт Айде и целувки,помогнете на Лоринсер както ви е помагал и той.
Публикувано 28 август 2009 - 12:21
Леле как се издаде, даже помагаш и снимки пускаш Сега ще дойде някой от Управителите на партията и ще те банне, както и мен вероятно
Публикувано 28 август 2009 - 12:26
Бан, Бан, Бан... на ви сега...
А стига цапали темата на човека...
После що трия! Ми трия. Боянски пита за помощ.
Босе welcome...
А стига цапали темата на човека...
После що трия! Ми трия. Боянски пита за помощ.
Босе welcome...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 29 август 2009 - 11:17
според мен е мозъка защото ако е лентата
ще ти включва на 2ра но ще се форсира без да зацепва
и дори и ръчно нама да зацепва
имаше някъде из форума снимка на мозъка
и едно буталце с пружинка което отговаря
за 2ра
скорост и като омекне пружината почва да
се изфорсирва а при теб сигурно е заяло
и въобще не включва
ще ти включва на 2ра но ще се форсира без да зацепва
и дори и ръчно нама да зацепва
имаше някъде из форума снимка на мозъка
и едно буталце с пружинка което отговаря
за 2ра
скорост и като омекне пружината почва да
се изфорсирва а при теб сигурно е заяло
и въобще не включва
Публикувано 29 август 2009 - 14:59
Да при мене бяха заминали лентата и няколко диска и колата вървеше на 4000 0б. с 40 и от време на време захапваше леко !
Публикувано 30 август 2009 - 22:54
а след 4000 об, какво ставаше?
минаваше ли на 2ра, или направо на 3та? или въобще не местеше нагоре?
какво се случи че ги скапа дисковете и лентата?
минаваше ли на 2ра, или направо на 3та? или въобще не местеше нагоре?
какво се случи че ги скапа дисковете и лентата?
Публикувано 31 август 2009 - 17:54
Не не минаваше на никаква друга ! Все едно караш скутерче , след което се наложи да сменя почти всички дискове спирачните колани , вакумния рег. и още куп простотии. Най вероятно причината беше в маслото . Преди мене не са имали навика да го сменят редовно и както трябва . Спомням си че маслото беше кафяво и меришеше на изгоряло феродо . Сега вече минах близо 50 000км. маслото го сменям на 30 000 и си е прозрачно бистро,само от втора на трета ми сменя с леко подритване и не мога да разбера от каде го прави , трябва пак да ходя до тези да видим дали може да се измисли нещо .
Публикувано 01 септември 2009 - 01:25
ритването ще го оправиш с половин оборот назад на вакуумния регулатор
Публикувано 01 септември 2009 - 09:01
Ясно да чувал съм и преди че става с вакумния рег. но не ми е много ясен и незнам точно как да го върна на зад половин оборот ! Хубаво ще е ако някаде има малко вовече инфо за тоя вакумен рег.
Публикувано 01 септември 2009 - 12:25
И аз ще съм много благодарен, ако някой даде инфо
Благодаря предварително!!
Благодаря предварително!!
Die Mercedes-Benz S-Klasse, fruher vie heute - ein Auto der Superlative!
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Няма МЕРЦЕДЕС лош.
Бенца си е БЕНЦ велик. Има магия в тази марка - знай го това
Публикувано 01 септември 2009 - 13:43
Трансмисията по вин ми излиза : Number transmissions 722300 02 303089
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни