Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Като ще говорим за сигурност..ето Ви повод за размисъл

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 август 2009 - 17:39

На опела смених спирачна течност веднъж за 7 години, защото смених спирачните апарати и заедно с тях и течността.
А на мерцедеса му смених спирачната течност зимата, защото ми твърдееше съединителя. Едни викат - сменяй и ще се оправи, други - не е течността, от хидро помпата на съединителя е... ама като разбрах, че за смяната ми искат 8 лв. и я смених на минутата. Мисля, че беше на Valvoline, ама не съм сигурен. Между другото съединителят се оправи :) Така че сега съм си със нова течност.

Мите, според теб колко често се сменя? Мисля че веднъж годишно даже е в повече, ама е приемливо.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#17 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 28 август 2009 - 18:02

Мите, според теб колко често се сменя? Мисля че веднъж годишно даже е в повече, ама е приемливо.

Мисля че веднъж на две години, независимо от пробега. Сп.Т. има свойството да разтваря водата (от конденз или парите направо от въздуха не знам точно може и двете, но е факт), за да не се утаява, като по-тежка в ниските части и да корозира метала. Именно водата кипва при висока температура и се образуват мехурчета, което е равносилно да караш с не обезвъздушена с-ма и в този момент Господ да ти е на помощ. При смяната водата се изхвърля със старата течност и те така...
ДОТ 5 сп.т. е силиконова и няма такова свойство, но не може да се смесва с >ДОТ 4 и трябва да се промива системата за нея. Затова ДОТ 4.
ДОТ 5,1 е неква нова изгъзица и сигурно най-новите коли са с такава :dontknow:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#18 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 август 2009 - 18:44

Споменатата от теб вода, зимата замръзва и прави не по-малко проблеми :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#19 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 28 август 2009 - 20:51

Срам не срам, аз до сега спирачна течност на мой автомобил не съм сменял. Сменял съм накладки, съединители, ремонтирал съм спирачни апарати, но спирачна течност не съм сменял...
Масло в диф и скорости също не съм сменял. Проблеми не съм имал, дано така и да си остане. На някои от колите дато съм карал съм правил над 100к км.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#20 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 август 2009 - 21:16

Мрадулов, ако си сменял спирачните апарати - най-вероятно са ти сменили и спирачната течност.
Щото като ги свалиш, тя изтича... надали са ти наляли после старата обратро - няма смисъл!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни