Като ще говорим за сигурност..ето Ви повод за размисъл
Започната от SAMURAIJACK, 23 авг 2009 - 06:14:07
19 мнения по тази тема
Публикувано 23 август 2009 - 06:14
Прочетете в линка
Спирачки-Мерцедес-кафе-пух и прах
(източник-Дир.бг)
Което отново ни навежда на мисълта(или поне мен)...и най хубавата кола да имате-нямате ли хубави гуми и добри спирачки-сте си с единия крак знаете къде...
Хайде всички дружно да си проверим системите дали са в изправност и да дадем най накрая тия 100-200 лева за по добри накладки..ремонти на буталца маркучлета и тем подобни дреболийки..
Вие кво ш кажете?
Поздрави
Спирачки-Мерцедес-кафе-пух и прах
(източник-Дир.бг)
Което отново ни навежда на мисълта(или поне мен)...и най хубавата кола да имате-нямате ли хубави гуми и добри спирачки-сте си с единия крак знаете къде...
Хайде всички дружно да си проверим системите дали са в изправност и да дадем най накрая тия 100-200 лева за по добри накладки..ремонти на буталца маркучлета и тем подобни дреболийки..
Вие кво ш кажете?
Поздрави
Публикувано 23 август 2009 - 07:31
И на мен спирачките и гумите са ми сред приоритетите по поддръжката на колата.Задължително се проверяват наесен и напролет, ако има нужда и през другото време.
Публикувано 23 август 2009 - 08:28
Преди 2 седмици някъде.. сменявах всички маркучета по спирчната система... нови дискове.. накладки.. нови гуми
Както каза блондина... спирачките... са приоритет !
Както каза блондина... спирачките... са приоритет !
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 23 август 2009 - 15:14
Аз гемутата трябва да сменя, ама и с тия засега спира...
Иначе накладките светнаха на таблото преди месец два и го закарах на доктор.
Смениха задните, предните казаха, че има за още хиляди км.
Хем сложих ТЕКСТАР, ама пак свирят като спираш по-продължително.
Спирачната течност съм я сменил зимата, че ми твърдееше съединителя - вече нямам проблеми с него.
Иначе накладките светнаха на таблото преди месец два и го закарах на доктор.
Смениха задните, предните казаха, че има за още хиляди км.
Хем сложих ТЕКСТАР, ама пак свирят като спираш по-продължително.
Спирачната течност съм я сменил зимата, че ми твърдееше съединителя - вече нямам проблеми с него.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 23 август 2009 - 18:43
И според мен трябва да е така. За съжаление напоследък ми се случи да шофирам нощно време повечко и забелязъх че са много водачи е приоритет ксенона тип "аз да виждам най-далеч, а тия срещу мен не ме интересуват!" Всеки втори автомобил, най-вече стар, над десет годишен е със някакъв пържещ ксенон. Също така наблюдавам че много водачи в София шофират с зимните си гуми и то масово. Нямат средства за летни гуми ама МР3-ката Pioneer с говорители и суббуфера са налице!Както каза блондина... спирачките... са приоритет !
Публикувано 24 август 2009 - 00:49
А бе аз нямам ден да се движа в София по тъмно и да не засека поне 1 да кара в тъмното без фарове...
Да не говорим, че има вечери да видя по двама - трима без фарове.
И най-възмутителното е, че като се опиташ да им подскажеш по някакъв начин, че карат без светлини в тъмното, започват и да се обиждат (най-редовно). ОК, случва се на всеки да забрави (особено на осветена улица), ама като ти присветнат, пък огледай се малко какво не е наред. Иначе са за затвор - директно...
Да не говорим, че има вечери да видя по двама - трима без фарове.
И най-възмутителното е, че като се опиташ да им подскажеш по някакъв начин, че карат без светлини в тъмното, започват и да се обиждат (най-редовно). ОК, случва се на всеки да забрави (особено на осветена улица), ама като ти присветнат, пък огледай се малко какво не е наред. Иначе са за затвор - директно...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 24 август 2009 - 00:52
На мене пък и денем и нощем , много често ми се случва да карам зад някой на който не му светят стоповете.. и тогава е голямо приключение докато разбереш.
Днес едно бмв е30 си кара така.. и изведнъж нашия вижда някакво прегазено животно на пътя и скача на спирачките.. добре че мойте са в ред... та спрях.. А зад мен.. една 190 наби спирачки.. изсвириха гуми (помислих си.. АЙДЕЕЕЕЕ) и само го видях как зави в дясно на към една бензиностанция (добре че беше там...) и излезе на изхода и... пред бмв-то.
Казах му на шофера.. а той чак не ми повярва...
Направо.. предпочитам някой да ме заслепи за 2-3 секунди.. от колкото.. такива бок.....
Днес едно бмв е30 си кара така.. и изведнъж нашия вижда някакво прегазено животно на пътя и скача на спирачките.. добре че мойте са в ред... та спрях.. А зад мен.. една 190 наби спирачки.. изсвириха гуми (помислих си.. АЙДЕЕЕЕЕ) и само го видях как зави в дясно на към една бензиностанция (добре че беше там...) и излезе на изхода и... пред бмв-то.
Казах му на шофера.. а той чак не ми повярва...
Направо.. предпочитам някой да ме заслепи за 2-3 секунди.. от колкото.. такива бок.....
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 26 август 2009 - 09:53
И според мен трябва да е така. За съжаление напоследък ми се случи да шофирам нощно време повечко и забелязъх че са много водачи е приоритет ксенона тип "аз да виждам най-далеч, а тия срещу мен не ме интересуват!" Всеки втори автомобил, най-вече стар, над десет годишен е със някакъв пържещ ксенон. Също така наблюдавам че много водачи в София шофират с зимните си гуми и то масово. Нямат средства за летни гуми ама МР3-ката Pioneer с говорители и суббуфера са налице!
Даааа, за съжаление е много плачевна картинката в БГ.
Ето още една тема за размисъл
Публикувано 26 август 2009 - 10:42
Знаете ли кое е най лошото при такива шофьори?Когато им направиш забележка веднага ти се налита на бой.
Най лошото в тези случаи е,че тези псевдо шофьорчета са млади хора с "голям гръб".На скоро ми се случи нещо подобно,на едно такова пиш..ме с едно clk 320 му направих забележка на един светофар да си изгаси дългите,след което бях културно напсуван и поканен да се разберем след светофара.Мухльото сигурно беше на не повече от 17г. и не повече от 60кг.
След светофара на бабаита му се видяха звездички.Бях проследен и след около 2км. ме сгащиха.Добре че имаме някакви връзки в полицията та навреме се отреагира.А,ако нямаме връзки,какво правиме?Ядеме бой.
Най лошото в тези случаи е,че тези псевдо шофьорчета са млади хора с "голям гръб".На скоро ми се случи нещо подобно,на едно такова пиш..ме с едно clk 320 му направих забележка на един светофар да си изгаси дългите,след което бях културно напсуван и поканен да се разберем след светофара.Мухльото сигурно беше на не повече от 17г. и не повече от 60кг.
След светофара на бабаита му се видяха звездички.Бях проследен и след около 2км. ме сгащиха.Добре че имаме някакви връзки в полицията та навреме се отреагира.А,ако нямаме връзки,какво правиме?Ядеме бой.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 27 август 2009 - 19:45
Вие сте тръгнали свето да оправяте .... ????
Как да му кажа на клиент да си вземе скъпи накладки,като той си иска евтините ...
И един доста фрапиращ случай от днес ... Викам на един ще ти направя отстъпка,вземи си АТЕ ... А не,не ща!
Лек ден му пожелах ....
Как да му кажа на клиент да си вземе скъпи накладки,като той си иска евтините ...
И един доста фрапиращ случай от днес ... Викам на един ще ти направя отстъпка,вземи си АТЕ ... А не,не ща!
Лек ден му пожелах ....
Публикувано 27 август 2009 - 19:54
- Имате ли хубави и евтини накладки?
- Да, господине, хубавите са на този рафт, а евтините на другия!
- Да, господине, хубавите са на този рафт, а евтините на другия!
Публикувано 28 август 2009 - 08:35
Илийскииии ... прав си!Но аз като видя че някой иска качество,веднага свалям от цената!Просто човека явно знае какво иска,а и го печеля като клиент!
Публикувано 28 август 2009 - 09:36
Вчера гледах комплект на BREMBO - вентилирани, перфорирани, прорязани спирачни дискове, апарати с гигантски радиатори, накладки, маркучи - всичко за 4 колела за моето CLK струва скромната сума от $6000
Публикувано 28 август 2009 - 17:01
Ето още един линк към темата Мерцедес <-> сигурност като малко се отклонява от идеята, но вижте сами: ”Мерцедес” изгоря, пътниците му като чудо живи
искам да обърна внимание на точно това: При лек ляв завой 38-годишният шофьор загубил контрол над управлението, преминал през бордюра, потрошил няколко метра мантинела, отсякъл орехово дърво и накрая се забил в електрически стълб до оградата на къща в селото. От силния удар стълбът бил повален, електрическите проводници прекъснати, а мерцедесът пламнал.
Мъжът и жената обаче успели да излязат от колата навреме и напълно невредими
искам да обърна внимание на точно това: При лек ляв завой 38-годишният шофьор загубил контрол над управлението, преминал през бордюра, потрошил няколко метра мантинела, отсякъл орехово дърво и накрая се забил в електрически стълб до оградата на къща в селото. От силния удар стълбът бил повален, електрическите проводници прекъснати, а мерцедесът пламнал.
Мъжът и жената обаче успели да излязат от колата навреме и напълно невредими

светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 28 август 2009 - 17:16
""скромната сума от $6000""
Абе чак толкова... е мания вече.
Имам обаче идея (нека някой друг направи анкетата, ако има желание разбира се, че е петък а още съм на работа и искам да отлитам вече)
Да звучи горе долу така: "сменявате ли си спирачната течност на автомобила и на каккъв период? От "всеки месец до "никога". Мисля, че дори един да си зададе въпроса дали да не го направя и аз и отиде до сервиза ще е от полза.
На мен са ми прегрявали спирачките заради стара течност... не го пожелавам на никого.
P.P. В сервизната книжка на служебния S500 наред с маслото и филтрите си има и Bremseflussigkeit
P.P.P. В сервиза докато сменяваха мойта течност питах майстора (препоръчан от комби124) -"Някой прави ли го това в БГ?" а той ми отговори: "-Само такива като тебе, дето са оставали без спирачки"
Абе чак толкова... е мания вече.
Имам обаче идея (нека някой друг направи анкетата, ако има желание разбира се, че е петък а още съм на работа и искам да отлитам вече)
Да звучи горе долу така: "сменявате ли си спирачната течност на автомобила и на каккъв период? От "всеки месец до "никога". Мисля, че дори един да си зададе въпроса дали да не го направя и аз и отиде до сервиза ще е от полза.
На мен са ми прегрявали спирачките заради стара течност... не го пожелавам на никого.
P.P. В сервизната книжка на служебния S500 наред с маслото и филтрите си има и Bremseflussigkeit
P.P.P. В сервиза докато сменяваха мойта течност питах майстора (препоръчан от комби124) -"Някой прави ли го това в БГ?" а той ми отговори: "-Само такива като тебе, дето са оставали без спирачки"

светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА