ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24115 мнения по тази тема
Публикувано 04 септември 2012 - 11:51
Да бе, относно туризма, докато идват най-големите профани по нашите курорти, такова и ще е обслужването им.
Самият хотелиер печели на турист по-малко от смешната туроператорска фирма,дето поддържа 10 офисчета 5х5 метра,
а хотелиера трябва да поддържа хотел с всичките му там разходи за персонал,ток,вода и т.н...
Отделно повечето хотелиери са загробени от немски големи туроператори с кредити и задължения за екскузивитет
за години напред,коетосъвсем им натиска главите под повърхността на водата.
Самият хотелиер печели на турист по-малко от смешната туроператорска фирма,дето поддържа 10 офисчета 5х5 метра,
а хотелиера трябва да поддържа хотел с всичките му там разходи за персонал,ток,вода и т.н...
Отделно повечето хотелиери са загробени от немски големи туроператори с кредити и задължения за екскузивитет
Публикувано 04 септември 2012 - 11:59
писна ми в този форум да гледам реклама от гООгле за BMW PREMIUM SELECTION сертифицирани употребявани автомобили още повече че внушава на рекламочитателя ( и това от два месеца насам ), че ако си купи от тях кошница и всяка руса мацка ще му се лъзга на пасажерската седалка
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от cyberpig1: 04 септември 2012 - 12:04
Публикувано 04 септември 2012 - 12:10
колега само големите производители който гледат ДОСТА над 1000дка могат да си позволят това което казваш.Субсидийте за който споменаваш не стигат за всичко което се влага.Демек печелившо положение имаш само от продукцията която извадиш.(и ако има цена на пазара)Това е за България,на вън в ЕС нещата са доста по розови.При нас субсидията е 25лв,а при тях най-вероятно е 25-30 евро.Така че ако говорим за ЕС определено си прав,но за в България нещата не са тъй розови за съжаление.Илийка за селското стопанство не си много прав - с субсидиите които се отпускат от ЕС нещата потръгнаха в последно време, хората почнаха пак да си копаят нивите (по точно да ги дават под аренда - поне не пустеят) и има нарастване в производството. Все повече арендатори накупиха скъпа и модерна техника и вече доста от тях са милионери
Публикувано 04 септември 2012 - 12:45
Наща паничка се изпразни и пак взехме да гледаме в другата. Иначе Трифон и Наско казаха някои много верни неща. Гърците и Испанците, нали е знаете приказката ,,Кои както си го направи.'' и на мен да ми дадът от баницата на аванта и аз ще си хапна. Тои и тук безнзина е бил 20 стотинки, а бозата 5 ама сега не е, иска труд и добро и ефикасно управление на разходите, а не да идеш за 200 грама сирено до магазина с колата и на другия ден пак за 300 грама кашкавал. Друг е въпроса, че има хора кадето с 300 лева трябва 2 деца да гледат, за тия хора няма как държавата да е майка. Гладен и мизерен народ книги не чете мъдри хора са го казали, а които не чете е прост, а които е прост на кадето му кажат на там върви, а ние бавно и постепено се превърнахме точно в това, ламтяща гнеч без морал и съвест с две мозачни клетки. За да не стане грешка само казвам, че това не отправено към никои лично, а просто е представено виждане за ситуацията като причислявам и себе си в нея.
Публикувано 04 септември 2012 - 12:59
Ванюша, много истина има в думите ти!
Публикувано 04 септември 2012 - 14:29
в испания съм пил най скъпата вода 1.5л за 4евро...
И аз съм кафе за 5 евро в Солун ама кавко от това ..
Навсякъде ги има тези изключения .. За пример :
В Монако за кока-кола - 100 евро и бучка лед 1 брой ти е 10 евро
Количката е 330 мл.
Друг е въпроса , че само като ни видят няма да ни пуснат да влезнем в хотела или заведението
В България оставете производството и тн ясна е работата
Имаше преди - сега няма , за да се оправим ще ни трябват още поне 30 години или айде не да се оправим ми да достигнем старото ниво за което съм чел в книгите и писанията на маса известни и неизвестни наши братя
Масата си държат парите я под дюшека , я под възглавницата , я в банката на депозитче и си мислят , че ще забогатеят драстично от лихвите
Е да ама , НЕ ! Докато не си изкараме парите в обръщение и не почнем да харчим / инвестираме разумно и не почнат да ни се връщат няма как да забогатеем и тръгнем нагоре. Да ама за да ги изкараме и да ги въртиме .. се иска труд ама як труд , а нас ни мързи .. като ни мързи ще сме на това дередже.
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 04 септември 2012 - 14:32
Да бе, относно туризма, докато идват най-големите профани по нашите курорти, такова и ще е обслужването им.
Хотелиера печели когато легловата база му е заета
Странични доходи са му малки и не толкова съществени колкото легловата му база , ако е нон-стоп пълна
към което се целят почти всеки сезон
Реално тур агента от цялата схема печели най малко
След него е хотела и след това са агенциите
Публикувано 04 септември 2012 - 14:58
Не е така, повярвай ми.
В цялата схема хотелиерът е най-натакован откъм разходи,риск и т.н..
В цялата схема хотелиерът е най-натакован откъм разходи,риск и т.н..
Публикувано 04 септември 2012 - 15:29
Да де , ама когато легловата му база е заета тогава печели реално ( това е разбира се на теория - така съм го учил )
Надолу нещата за проценти и тн го карам по някакви бегли спомени
Не съм много наясно с нещата , но винаги съм готов да изслушам някой който е
Надолу нещата за проценти и тн го карам по някакви бегли спомени
Не съм много наясно с нещата , но винаги съм готов да изслушам някой който е
Публикувано 04 септември 2012 - 16:18
писна ми в този форум да гледам реклама от гООгле за BMW PREMIUM SELECTION сертифицирани употребявани автомобили още повече че внушава на рекламочитателя ( и това от два месеца насам ), че ако си купи от тях кошница и всяка руса мацка ще му се лъзга на пасажерската седалка
И мен доста ме дразни и затова кликам здраво - хем да набутвам BMW хем да докарам нЕкоя стинка за Клуба. То че няма да си купя е повече от ясно
Публикувано 04 септември 2012 - 17:22
Админите могат да забранят определени реклами(от сайтове) от google.com/adsense, който има достъп.писна ми в този форум да гледам реклама от гООгле за BMW PREMIUM SELECTION сертифицирани употребявани автомобили още повече че внушава на рекламочитателя ( и това от два месеца насам ), че ако си купи от тях кошница и всяка руса мацка ще му се лъзга на пасажерската седалка
Този пост е редактиран от Богомил: 04 септември 2012 - 17:23
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
Публикувано 04 септември 2012 - 22:47
Лилоф случайно днес към 20 часа да си минавал там около Mall of Sofia,защото ми се стори,че те видях с CLK-то
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 04 септември 2012 - 23:21
Не, минах Г.М. Димитров, 4км, локалното на х-л. Плиска и нагоре към Редута Пак по това време, но чак до мола не съм ходил.
А и не различавам Мол-а на Ситняково, от Мол-а на Карфур, от Мол Хемус или Мол Стамболийски... не им знам имената
М/у другото се разминах с едно благоевградско 210 на Гео Милев и Коперник, може да си бил ти.
А и не различавам Мол-а на Ситняково, от Мол-а на Карфур, от Мол Хемус или Мол Стамболийски... не им знам имената
М/у другото се разминах с едно благоевградско 210 на Гео Милев и Коперник, може да си бил ти.
Публикувано 05 септември 2012 - 08:13
А така, правилно..А и не различавам Мол-а на Ситняково, от Мол-а на Карфур, от Мол Хемус или Мол Стамболийски... не им знам имената
Важното е да знаеш къде е Bulgaria Mall
Още 2 месеца и почвам да те водя там на кино!
П.С. Преториан, как спа тази нощ?
7 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 7 гости, 0 анонимни