Ъпдейтнах си темичката за полезната информация от общ характер. Извинявам се, че намятах мненията в Чат темата, просто искам там да е по-чистичко.
Още веднъж потвърждавам, ако не ви вдига стъклата при задържане на заключването, не търсете под вола теле като нас със cyberpig, а си сменете първо батериите на ключа. М/у другото тя може и да ги сваля при задържане на отключването, но не ми се налага... дразни ме, че тръгва да отваря и люка.
Ламбо, това за количката за свободното време. Доста хора ме питат, защо не гледам по Мерцове.
От старите Мерцове ме кефят основно SL, а те са космически суми. 4врати коли не обичам, от много време си купувам само купета. 123 купе е хубава, но пак е адски рядка.
По темата с двигателите, лично аз изобщо не харесвам нито един двигател от 90те години, а оригиналния бензинопил няма да остане.
Единствено 111.9хх компресорните ми допадат, но не съвсем, за да седна да слагам такъв. Ве образен 112/113 мотор е супер, но труден за намиране и скъп. Карбуратор не искам да виждам, механичен инжекцион не искам да чувам
Защо акулка:
Директно влиза М44 мотор. 4 цилиндров шедьовър с нормална инжекция. Влюбен съм в този мотор. Скоростна кутия стандартна и компактна, струва 100ина лева и е неразрушима + има синхронизатор на задната. БМВ имат толкова много различни заводски дължини на карданите, че все някой става, без значение какво правиш. Също се намира лесно. Преминаването към 5 болта не е невъзможно. Все ще намеря някой стар заден мост, който да се монтира.
Единствено предните амортисьори са много различни от масовите по-нови модели, но се продават койлоувъри.
Нямало климатици... ами ще разглобя едно парно и ще проима климатик като набутам вътре едно радиаторче и малко тръби. Механичната част към мотора е лесна.
ел.огледала имат, само ел.стъклата са трудни, но не мисля, че са наложителни. Все пак е ретро. Виж ел.огледалата са хубаво нещо.
И идеята е да намеря просто едно здраво не-изгнило купе. Един приятел обеща да звънне и да види дали едно такова, което е продал преди известно време, още е непокътнато.
Седалки от Алфа ГТВ, ако не намеря оригинални ръбати рекарота.
Аз не искам спортна кола или дрифтарка, мечтата ми винаги е била ретро ламарини с модерни карантии.
Дори АБС-а ще стане plug and play.
Та така... ще поживеем, ще видим, ако намеря ламарините, много ще се изкефя...