![:(](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/sad.png)
Тогава минах с 10лв но сега ако вдигнат глобите.... по-добре да спирам.
Публикувано 19 май 2012 - 00:39
Публикувано 19 май 2012 - 00:57
Публикувано 19 май 2012 - 07:13
Малка крачка за Ками, голям скок за шофьорите! Ще се сетиш ти, че може и нарушения да се правят, а?
Аз пък, откакто спрях на пешеходна и ме удариха отзад - не спирам на пешеходни, ама те и за там вдигат глобите
Публикувано 19 май 2012 - 08:45
Хах спомням си с нея се бяхме драчили в една тема точно за нарушенията, в която ме убеждаваше, че е шофьорка за пример и никога не нарушава правилата, а моята теза беше, че безгрешен шофьор няма.. Хах явно нещата идват на моето
Без лоши чувства
Публикувано 19 май 2012 - 09:33
Ама различно е...когато не съм се засилила и видя жълтото си спирам...но в моментите, в които преценявам, че карам твърде бързо и спирането ми ще предизвика изненада в шофьорът зад мен..минавам..
Нормативно погледнато е нарушение...съгласна съм..
Но от моя гледна точка вече е по-скоро предпазливост..особено ако след мен кара жена..щото доста скъпо ми излезе да си оправя щетата от блъскането отзад...
Не съм казала, че съм безпогрешна...правя грешки, но спазвам правилата..и ще взема златен талон..когато му дойде времето
Публикувано 19 май 2012 - 09:38
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 19 май 2012 - 11:08
Ама различно е...когато не съм се засилила и видя жълтото си спирам...но в моментите, в които преценявам, че карам твърде бързо и спирането ми ще предизвика изненада в шофьорът зад мен..минавам..
Нормативно погледнато е нарушение...съгласна съм..
Но от моя гледна точка вече е по-скоро предпазливост..особено ако след мен кара жена..щото доста скъпо ми излезе да си оправя щетата от блъскането отзад...
Не съм казала, че съм безпогрешна...правя грешки, но спазвам правилата..и ще взема златен талон..когато му дойде времето
Публикувано 19 май 2012 - 12:00
Публикувано 19 май 2012 - 15:57
Публикувано 19 май 2012 - 16:18
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 19 май 2012 - 17:07
По-скоро съм използвала безупречна...скромността ми не позволява да използвам думи като безпогрешна...Мисля че даже точно безпогрешна беше използвала
![]()
Какви са условията за златен талон?
Ако сте шофьор поне от 6 години и вашата книжка е “чиста”, т.е. нямате нарушения през последните шест години, то можете да си получите вашият “златен талон” (водач без наказание) от съответното подразделение на КАТ, където се водите на местоотчет.
Какви предимства ви осигурява златния талон – при първо регистрирано нарушение на правилата, вие ще ползвате привилегията да не ви отнемат контролни точки. Златния талон се отнема от служителят на КАТ, т.нар. катаджия (или лошият полицай) при съставяне на акт, а глобата, към която е регистрирано нарушението трябва да се заплати в КАТ. При издаване на наказателно постановление, заплащане на глобата вие ще получите стария син талон с 39 контролни точки. Извод: използвате еднократно привилегиите да не ви се отнемат точки за нарушението, всичко друго е по стандартен ред!
Как да си изкарам златен талон и колко ще ми струва – Отивате в КАТ, има специално гише, което не е част от огромните опашки, предоставяте шофьорска книжка, син талон с 39 контролни точки (чист). Служителите ще направят справка все пак дали нямате нарушения, фишове и актове (понеже може да сте пропуснали да си дадете талончето при съставянето на акт от контролен орган на КАТ). Ако наистина нямате нарушения през последните 6 години като шофьор, то ще трябва да заплатите 1.50лв + банкова такса, отнемат ви синия талон и ви връчват с усмивка и пожелание за лек път златното талонче (което всъщност е оранжево и на предната част пише “Водач без наказания”)
Публикувано 19 май 2012 - 17:16
Публикувано 19 май 2012 - 17:49
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни