Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#11956 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 00:39

Спирам... откакто миналата година се бяха скрили между колите след една пешеходна пътека, не спрях, ама ме спряха :(
Тогава минах с 10лв но сега ако вдигнат глобите.... по-добре да спирам.
  • 0

#11957 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 19 май 2012 - 00:57

Точно , че в Софията , е по натоварено , моята логика е да спра на пешеходната пътека.
Тука в по малките градове , сме се научили къде се спира абсолютно задължително.
Но си има и моменти в който просто човека , ме изчаква да мина и след това си пресича.
Просто , пак не намирам логиката , да не спра на пътеката и след това да са ме снимали или да ме спрат някъде , това е най-тънкия вариант , който може да се случи.
Да не спамиме темата излишно :) Просто аз имам различна гледна точка върху ситуациите с пешеходните пътеки :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#11958 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 19 май 2012 - 07:13

Малка крачка за Ками, голям скок за шофьорите! Ще се сетиш ти, че може и нарушения да се правят, а?
Аз пък, откакто спрях на пешеходна и ме удариха отзад - не спирам на пешеходни, ама те и за там вдигат глобите :)

Хах спомням си с нея се бяхме драчили в една тема точно за нарушенията, в която ме убеждаваше, че е шофьорка за пример и никога не нарушава правилата, а моята теза беше, че безгрешен шофьор няма.. Хах явно нещата идват на моето ;) Без лоши чувства :beer
  • 0
Follow your own star...

#11959 phoenix679

phoenix679

Напреднал

• Потребители на форума
  • 354 Мнения:
  • Град:,,,

Публикувано 19 май 2012 - 08:25

Я скивайте малко beauty
  • 0

#11960 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 08:45

Хах спомням си с нея се бяхме драчили в една тема точно за нарушенията, в която ме убеждаваше, че е шофьорка за пример и никога не нарушава правилата, а моята теза беше, че безгрешен шофьор няма.. Хах явно нещата идват на моето ;) Без лоши чувства :beer

Ама различно е...когато не съм се засилила и видя жълтото си спирам...но в моментите, в които преценявам, че карам твърде бързо и спирането ми ще предизвика изненада в шофьорът зад мен..минавам..
Нормативно погледнато е нарушение...съгласна съм..
Но от моя гледна точка вече е по-скоро предпазливост..особено ако след мен кара жена..щото доста скъпо ми излезе да си оправя щетата от блъскането отзад...
Не съм казала, че съм безпогрешна...правя грешки, но спазвам правилата..и ще взема златен талон..когато му дойде времето
  • 0

#11961 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 09:33

Ама различно е...когато не съм се засилила и видя жълтото си спирам...но в моментите, в които преценявам, че карам твърде бързо и спирането ми ще предизвика изненада в шофьорът зад мен..минавам..
Но от моя гледна точка вече е по-скоро предпазливост..особено ако след мен кара жена..щото доста скъпо ми излезе да си оправя щетата от блъскането отзад...
Не съм казала, че съм безпогрешна...правя грешки, но спазвам правилата..и ще взема златен талон..когато му дойде времето

Даже и нормативно не е нарушение да минеш на жълто - решението е по преценка на водача. Пише го в правилника или поне го пишеше в правилника преди 20-тина години. От тогава не съм чел новите издания :blush
  • 0

#11962 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 09:38

:)Публикувано изображение
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#11963 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 19 май 2012 - 11:08

Мисля че даже точно безпогрешна беше използвала :D Иначе и аз толкова катастрофи съм видял на бързащи да хванат светофара, дори една катастрофа на пешеходна пътека ми тежи малко на съвестта, въпреки че не съм виновен - карам по булевард в дясната лента, по средата между лентите имаше пешеходци, спирам аз, те се юрват да пресичат, човека в съседната лента се стресна, наби спирачки и една жена като го накова отзад.. Добре че нямаше пешеходци точно пред тях в този момент. Но така де всичко си е по преценка на водачите, като бързам за някой светофар, и видя че зад мен се е залепил някой дето също бърза, искам или не минавам през светофара, даже и да е на тъмно жълто :D Лошото е че с тия новите закони се ограничава свободата на водачите спрямо преценката им, и се изискват по-машинални действия, което според мен не е решение на проблема.. Като скочи някой да пресича пред теб на пътеката да се чуди човек дали да мине и да го глобят, или да бие спирачки и тоя отзад да го блъсне.. Аз като се замисля май винаги бих предпочел първото, като ще се дават пари поне да се спестят нервите по ремонтите, но защо трябва човек да се изправя пред такъв избор?..
  • 0
Follow your own star...

#11964 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 11:58

и ще взема златен талон..когато му дойде времето

Какви са условията за златен талон?
  • 0
Публикувано изображение

#11965 wawawa

wawawa

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Мерцедес и автомобили като цяло.
  • Автомобил:
    w210 E220d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 12:00

Аз така щях да науча един да не спира на жълто... Щях да го изхакам с 90км/ч изодзадзе. Добре, че мечока спира. Пичагата реши, че щом светофара свети зелено и остават 2 секунди по добре да спре и да изчака отколкото да си мине ( на зелено ), а аз вече бях решил зад него да минавам с него ( аз на прясно жълто ) и се бях награбил. Почти ме удоши колана. :killing

Грешка исках да кажа да го науча да не спира на ЗЕЛЕНО.
  • 0
The best or nothing!

#11966 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 19 май 2012 - 15:57

То затова като сложиха секундарници и свикнах и като се случи да минавам на някои сбетофар без секундарник и се шашкам ако съм по далече. Иначе на пешеходна някога спирам някога не, старая се да преценявам според ситуацията, пук колко ми е правилна преценката е друг въпрос. Иначе при нас е малак град няма гоелми булеварди и средната скорост ти е 40-50 с малки изключения и спирането става малко по лесно. Иначе за глобите като цяло не мисла, че ще има някаква корена промяна 2-3 акции може би и ще се краотнат нещата.

Иначе ето за какви закони говорим на няко места: http://fakti.bg/show...za-seks-v-taksi
  • 0

#11967 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 16:18

http://mnogozle.com/.../74/60123_0.jpg

Малко да се разсеете....
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#11968 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 17:07

Мисля че даже точно безпогрешна беше използвала :D

По-скоро съм използвала безупречна...скромността ми не позволява да използвам думи като безпогрешна...

Какви са условията за златен талон?

Ако сте шофьор поне от 6 години и вашата книжка е “чиста”, т.е. нямате нарушения през последните шест години, то можете да си получите вашият “златен талон” (водач без наказание) от съответното подразделение на КАТ, където се водите на местоотчет.

Какви предимства ви осигурява златния талон – при първо регистрирано нарушение на правилата, вие ще ползвате привилегията да не ви отнемат контролни точки. Златния талон се отнема от служителят на КАТ, т.нар. катаджия (или лошият полицай) при съставяне на акт, а глобата, към която е регистрирано нарушението трябва да се заплати в КАТ. При издаване на наказателно постановление, заплащане на глобата вие ще получите стария син талон с 39 контролни точки. Извод: използвате еднократно привилегиите да не ви се отнемат точки за нарушението, всичко друго е по стандартен ред!

Как да си изкарам златен талон и колко ще ми струва – Отивате в КАТ, има специално гише, което не е част от огромните опашки, предоставяте шофьорска книжка, син талон с 39 контролни точки (чист). Служителите ще направят справка все пак дали нямате нарушения, фишове и актове (понеже може да сте пропуснали да си дадете талончето при съставянето на акт от контролен орган на КАТ). Ако наистина нямате нарушения през последните 6 години като шофьор, то ще трябва да заплатите 1.50лв + банкова такса, отнемат ви синия талон и ви връчват с усмивка и пожелание за лек път златното талонче (което всъщност е оранжево и на предната част пише “Водач без наказания”)

• 1

#11969 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2012 - 17:16

Аз имам златен талон и е готино. Минавам метър някои ситуации, прави добро впечатление. :)
  • 1

#11970 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 19 май 2012 - 17:49

На мен колко са ми прощавали и без ''Златен талон'', някога много ги плюех, но да са Живи и здрави влизат в положение и те.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни