ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24117 мнения по тази тема
Публикувано 29 април 2012 - 22:38
При hdmi-тата е по-важен source-a, а не приемника.
Т.е. това дали ще има проблеми зависи основно от компютъра ти. Принципно Самсунг-четата за телевизори са идеални.
Т.е. това дали ще има проблеми зависи основно от компютъра ти. Принципно Самсунг-четата за телевизори са идеални.
Публикувано 29 април 2012 - 22:49
Утре , ще ида да видя нещо до 500 лева , така за моята стая , не че се оплаквам от 22 годишния панасоник , даже много съм доволен .
Трябва ли задължително да е фулл хд ( 1902/1080) защото мисля и да мина на цифрова телевизия , в момента съм на аналогова или ще ме задоволи и 1366/768 , максималната резолюция на видеокартата ми е 1366/768 , колкото на телевизора , смисъл , при свързването на лаптопа със телевизора посредство hdmi кабел 1.3 или 1.4 , ще е проблем ли да се гледат филми със формат divX DVD , blue ray рядко гледам , защото нямам нерви да тегля 30+ гб филм
Трябва ли задължително да е фулл хд ( 1902/1080) защото мисля и да мина на цифрова телевизия , в момента съм на аналогова или ще ме задоволи и 1366/768 , максималната резолюция на видеокартата ми е 1366/768 , колкото на телевизора , смисъл , при свързването на лаптопа със телевизора посредство hdmi кабел 1.3 или 1.4 , ще е проблем ли да се гледат филми със формат divX DVD , blue ray рядко гледам , защото нямам нерви да тегля 30+ гб филм
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 29 април 2012 - 23:04
Задължително Full HD.
Публикувано 29 април 2012 - 23:05
Ок Утре ще видя какво имат в наличност
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 29 април 2012 - 23:22
За телевизорите в последната една година сме купили 2, един 23 инча, който се ползва за монитор, и един 42 който се ползва за телевизор, и двата са LED LCD full HD, 23 инчовия беше около 600 преди година и нещо, 42 инчовия 1500 преди около година, и двата са една и съща генерация и представляват едно и също нещо, може директно да пъхнеш кабел за аналогова телевизия, имат си места за пъхане на карта за цифрова телевизия (без външен приемник), от самите устройства съм много доволен, като изключим че телевизора прави големи проблеми с приема на телевизия от доставчик MSAT, на който сме във варна, викали сме ги безброй пъти, но само скръстват ръце и казват че телевизора бил прекалено претенциозен от към сигнал и за това така се получавало (някои канали прекъсват за неопределено време). От този дето се ползва за монитор нямам забележки, перфектен образ, телевизора също съм му пускал аватар да гледам на blueray и картината е като на живо
За двигателите - през последните 30 години май няма мерцедес V8 с ръчни скорости.. Най големия двигател на кой съм чувал че се слагат е M272 3.5 V6, във SLK мисля, също съм чувал че монтажните точки на кутията са същите като при V8 М113, така че ако искаш да започнеш някакъв проект може на там да насочиш проучванията си. С най новите двигатели и кутии не съм запознат, знам че на 320CDI се предлага ръчна кутия, но нямам информация дали камбаната е същата като на който и да е от осмаците.. Аз си направих адаптор за моя осмак (М119) за всички ръчни кутии от преди 20-30 години, монтирани към двигатели М102/103/104 и дизелите от тези години.. Май няма пълно щастие с мерцедес, но и при БМВ не е по-добре, ръчната кутия точно за 540 Е39 струва 2-3 бона комплект със съединителя, и това е втора ръка ако изобщо си я намериш. Да питам проект ли искаш да започваш или да си купиш готова кола?
За двигателите - през последните 30 години май няма мерцедес V8 с ръчни скорости.. Най големия двигател на кой съм чувал че се слагат е M272 3.5 V6, във SLK мисля, също съм чувал че монтажните точки на кутията са същите като при V8 М113, така че ако искаш да започнеш някакъв проект може на там да насочиш проучванията си. С най новите двигатели и кутии не съм запознат, знам че на 320CDI се предлага ръчна кутия, но нямам информация дали камбаната е същата като на който и да е от осмаците.. Аз си направих адаптор за моя осмак (М119) за всички ръчни кутии от преди 20-30 години, монтирани към двигатели М102/103/104 и дизелите от тези години.. Май няма пълно щастие с мерцедес, но и при БМВ не е по-добре, ръчната кутия точно за 540 Е39 струва 2-3 бона комплект със съединителя, и това е втора ръка ако изобщо си я намериш. Да питам проект ли искаш да започваш или да си купиш готова кола?
Този пост е редактиран от Lambo_Rambo: 29 април 2012 - 23:23
Follow your own star...
Публикувано 30 април 2012 - 00:40
Братле май никой не си купува готова кола .. къде е кефа от правенето й ?
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 30 април 2012 - 01:11
Колега Наско, наистина 124 е класа във всички варянти, непременно ще следя какво ще изкочи след 13 Май , мерси още един път за впечатленията от първа ръка. Иначе Lambo_Rambo проект с посочените мотори и скоростните кутии няма как да започна, все пак това са двигатели от последните години с по сложна електроника и наи вече не са на достъпни цени за мен в момента, а и не е като да ги има по моргите за 1000 Лева иначе с кеф бих започнал да си маисторя нещо подобно и да си го боцна в W123 купе например, класическо бял цвят и картинката е пълна. Иначе гледам има Ц и СЛК класи 350 модела с ръчка, обаче те за момента ми идват мноооого скъпо, а и някак си нещо не ми стои точно тази Ц класата да е ръчкам по тоя начин, другия по възможен варянт е или СЛ или ЦЕ 300 ръчка това ми е чудесно. Иначе следя твоита тема с интерес, поздравления за мерака и отдадеността с която работиш както ти писах и в темата тертиплииската работиш, а не претупваш нещата, което е похвално. Иначе доколкото си спомням някаде с Лоризер маи обсъждахте подобен фланец като направения от теб които си е на Мерцедес, та мисалта ми е ако има нещо подобно и за по новите мотори. Иначе за БМВ 540 един приятел си взе такава оргинална ръчка и при тях се среща V8 с ръчни от завода, но аз си искам Мерчо . Иначе лека работа в проекта ти пожелавам.
П.С. Сетих се за W202 36 АМГ, и след лека справка с Уикипедиа, мотора излезе, че е М104.941 и го има в W124, W210 и W202, а гледам и се продават направо и с ръчни, което е супер, а и да не са фабрично с ръчана предполагам кутия от М104 би трябвало да пасне без проблем, и от прочетеното в Уикипедия маи излиза че кутията е 722.3 или 722.4, каквато по спомен позлваш и ти. И като говорим за ръчни кутии http://fakti.bg/avto...oshtnoto-pagani ,а това е да се порадваме малко http://suchen.mobile...Features=EXPORT .
П.С. Сетих се за W202 36 АМГ, и след лека справка с Уикипедиа, мотора излезе, че е М104.941 и го има в W124, W210 и W202, а гледам и се продават направо и с ръчни, което е супер, а и да не са фабрично с ръчана предполагам кутия от М104 би трябвало да пасне без проблем, и от прочетеното в Уикипедия маи излиза че кутията е 722.3 или 722.4, каквато по спомен позлваш и ти. И като говорим за ръчни кутии http://fakti.bg/avto...oshtnoto-pagani ,а това е да се порадваме малко http://suchen.mobile...Features=EXPORT .
Този пост е редактиран от Ванюша: 30 април 2012 - 01:16
Публикувано 30 април 2012 - 08:36
Наско - точно пък всички си купуват готови коли На никой не му се занимава да му хваща прах една кола в гаража месеци или години и никой 5 пари не дава за кефа от работата, всички искат да се качат и да карат, и в общи линии се оглеждат за някой закъсал дето е започнал проект и няма пари или възможност да го завърши и по тоя повод го е пуснал за продажба на половината пари дето е налял в колата..
Ванюша - М113 никак не е нов мотор, има го почти от 15 години насам, и дори тук във варна в една автоморга има един такъв 5 литра от SL R230, обаче май му искаха 4-5 бона.. ;/ И кутията май още си е там. Иначе аз не знаех че М104 3.6АМГ се предлага с ръчна кутия, но няма проблем да се сложи каквато и да е ръчка на него, пробвано Моята кутия е 717.451, 722 са автоматици. А 540ките дето са с ръчки са голяма оферта защото цената им е близка дотази на оборудван двигател с електрониката и ръчната кутия.. Ти ако не държиш на V8 направо вземай един SL300-24 или едно 124 купе 300-24 или 320 и си готов Доколкото знам се предлагат и с двигател 3.6 но са много редки и доста по скъпи.
Ванюша - М113 никак не е нов мотор, има го почти от 15 години насам, и дори тук във варна в една автоморга има един такъв 5 литра от SL R230, обаче май му искаха 4-5 бона.. ;/ И кутията май още си е там. Иначе аз не знаех че М104 3.6АМГ се предлага с ръчна кутия, но няма проблем да се сложи каквато и да е ръчка на него, пробвано Моята кутия е 717.451, 722 са автоматици. А 540ките дето са с ръчки са голяма оферта защото цената им е близка дотази на оборудван двигател с електрониката и ръчната кутия.. Ти ако не държиш на V8 направо вземай един SL300-24 или едно 124 купе 300-24 или 320 и си готов Доколкото знам се предлагат и с двигател 3.6 но са много редки и доста по скъпи.
Follow your own star...
Публикувано 30 април 2012 - 11:32
Човече .. ти ме уби с тая информация ... покрай мене са само някви ентусиасти дето наливат луди пари , правят коли и си се кефят ...
Никой досега не съм чул "ама дай аз направо готова да я взема" .. Има една е30ка в момента Ловешка или Плевенска 2 бона и искат с 4.4 двигател насаден вече в колата и трябват да се бутнат още 1000 лева за да се подкара като хората и никой ама никой не я поглежда тая колата , а то само двигателя май е повече пари ... има продават се и един Нисан / като тоя на Краси / за смешни пари пак внос от Англия с ляв волан и тн и тн дет се вика качваш се и караш и пак никой не ги поглежда тея коли .. Според мен всеки я прави , а не я иска готова ама това са си някви мой наблюдения над нещата
Едит : Някой да е виждал някъде из София да се продава топка за скоростен лост като на СЛС ?
Никой досега не съм чул "ама дай аз направо готова да я взема" .. Има една е30ка в момента Ловешка или Плевенска 2 бона и искат с 4.4 двигател насаден вече в колата и трябват да се бутнат още 1000 лева за да се подкара като хората и никой ама никой не я поглежда тая колата , а то само двигателя май е повече пари ... има продават се и един Нисан / като тоя на Краси / за смешни пари пак внос от Англия с ляв волан и тн и тн дет се вика качваш се и караш и пак никой не ги поглежда тея коли .. Според мен всеки я прави , а не я иска готова ама това са си някви мой наблюдения над нещата
Едит : Някой да е виждал някъде из София да се продава топка за скоростен лост като на СЛС ?
Този пост е редактиран от Наско: 30 април 2012 - 11:55
Публикувано 30 април 2012 - 13:47
Ето ти колега 3.6 с ръчка.Таман ще имаш и какво да си ръчкаш по колата че не е в много добро състояние ,а и щом ти е кеф .
http://nfs.mobile.bg...2547&f1=details
Публикувано 30 април 2012 - 13:58
Ето ти колега 3.6 с ръчка.Таман ще имаш и какво да си ръчкаш по колата че не е в много добро състояние ,а и щом ти е кеф .
Тази според мен е прекалено голям сбирщайн ама прекалено ...
Публикувано 30 април 2012 - 14:08
Насе, къде ги тези убави коли за никакви пари, бе. Еле па и нисана. Пусни малко линкове към обяви. Или си пуснал и не съм ги видял?
Публикувано 30 април 2012 - 14:19
Насе, къде ги тези убави коли за никакви пари, бе. Еле па и нисана. Пусни малко линкове към обяви. Или си пуснал и не съм ги видял?
Не съм пускал , рядко пускам ( във форума )
Едната беше в БМВ форума / Тунинг.бг - 2000 хиляди лева й искаха като продавача уверяваше , че още 1000 и е на пътя
Черно е30 купе с регистрация без рег на двигателя другата я продаваха UPG - Urban Performance Garage или през тях я продаваха не съм се интересувал , ако толкова ще попитам какво е положението
Всичко е въпрос да уцелиш момента , а и който търси намира
Аз примерно последния път след 1 ровене си взех Кларион с флашка за 40 лева ...
Истината е , че такива оферти има - рядко и трябва да я уцелиш първи и да я отнесеш
Ето например това :
http://www.tuning.bg...ic-coupe-turbo/
Виж какво е вкарано и колко му е стъпило на човек и за какви пари я продава
Според мен това е добра оферта
И този 200сх е С13 се продава за 7500 и по него май са играли момчетата от Urban
http://jdmboy.snimka...668306.26854910
Sr20det swap
eagle биели
wiseco бутала
8:5:1 cr
ACT керамичен съединител
Garret t28 турбина като нова
76мм генерация
Blitz блоу оф
Megasquirt 2+ ецу
AEM широколентова сонда
Чисто ново D2 койлоувър окачване
CUSCO нови стабилизиращи щанги
walbro 255 бензинова помпа
4 бутални спирачни апарати от 300зх
EBC green stuff накладки
S14a спирачна помпа
ROTA attack 17'
Мега ти е 400
Сондата ти е 300
Окачване ~ 2 бона
Турбина - 500 - 600 / само Гарета /
Джанти с гуми - 1000 лева
Нататък мога само да гадая кви пари са доработките и колко реално му е стъпило на човек
Отделно е плащано и да се работи по нея .. надали безплатно са му ги направили тея неща
Eто това за мен например са коли на оферта като се има предвид подобренията по тях
Мога да напускам още доста ама според мен няма смисъл
Кажеш ли - продължавам
Този пост е редактиран от Наско: 30 април 2012 - 14:51
Публикувано 30 април 2012 - 17:04
Лиловче , взимах Тошибата , където е на промоция за 400 лева , не е фул хд , но пък е 32-ка и навсякъде четох , че няма голямо значение за 32 и 37 дали е hd или full ..
Перфектно е телевизорчето за моята стая , телевизора и лаптопа се свързаха , ама без никакви настройки , само свързах hdmi кабела и всичко заспа , без никакви настройки...и да ви кажа hd филм , са много задоволително качество за телевизор за 400 лева , приятно и не товари очите , е не е 50 инчов 3д за 3 000 лева , но и тоя върши работа
Скоро , ще мина на цифрова телевизия , за сега е добре и на аналогова , има супер елементарно меню , само hdmi кабела , не трябва да се маха постоянно , защото сглобката на буксата отзад не ме кефи , много е слаба...
Купих си hdmi кабел за 7 лева метър и половина , 1.4 версия и се справя много задоволително , със позлатени букси е
Абе за 400лв съм много доволен
Перфектно е телевизорчето за моята стая , телевизора и лаптопа се свързаха , ама без никакви настройки , само свързах hdmi кабела и всичко заспа , без никакви настройки...и да ви кажа hd филм , са много задоволително качество за телевизор за 400 лева , приятно и не товари очите , е не е 50 инчов 3д за 3 000 лева , но и тоя върши работа
Скоро , ще мина на цифрова телевизия , за сега е добре и на аналогова , има супер елементарно меню , само hdmi кабела , не трябва да се маха постоянно , защото сглобката на буксата отзад не ме кефи , много е слаба...
Купих си hdmi кабел за 7 лева метър и половина , 1.4 версия и се справя много задоволително , със позлатени букси е
Абе за 400лв съм много доволен
Публикувано 30 април 2012 - 17:36
Честит да ти е Трифка
Дълги години да те радва
Дълги години да те радва
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни