ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24118 мнения по тази тема
Публикувано 04 март 2012 - 17:54
Абе колеги я кажете тея номера,които започват с SHA какви са ,че меркам тука има един НОВ CL с такъв номер пък преди имаше разни X5-ци
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 04 март 2012 - 18:09
Между другото, Доралийски ми е преподавал и на мен в НБУ, ама одавна, не знам, дали още води... но в НБУ гледат да не правят простотии, защото хонорарите са 3 - 4 пъти по-високи от държавните университети и си пазят мястото да не им изстине, щото свирката си е свирка, парата си е пара. Аз затова се дразня, някой като ми каже, че в частните университети било лесно - плащаш си и не те късат, което изобщо не е така, а все ми е мерак да ги питам, тия в УНСС с цялата идиотщина с учебниците, свирките, 300 марки и едно прасе... по-добре ли им е или повече научават по този начин. Както и да е.Стратегически Мениджмънт или нещо подобно преподаваше Доралийски.
Аз не съм бил свидетел на подобни неща в НБУ, завърших миналата година. Нито съм си плащал, нито съм забелязал подобно арогантно отношение от почти никой от преподавателите. Имаше 1-2 достолепни дами, които късаха нерви с некомпетентност и просташко отношение, недостойно за преподавател. Като цяло си беше ОК.
Повече ме дразнеха състудентите ми колко овчи кладенци имаше там...
Имахме и еднин друг случай - през семестъра един всяка лекция си я започваше с кратко представяне на факта, че в тоя загубен университет учат само идиотчета, дето мама и тати им плащат образованието и колко сме прости, а истината била в Софийски и т.н. Траяхме го един път, траяхме го втори път, на третия път го записахме на диктофон и се оплакахме... на четвъртата лекция имахме нов преподавател, с който си завършихме семестъра успешно. После нека ми разправят, колко е лошо платеното образование. Не става дума да се плаща за взимане на изпити, а за плащане, за да учиш в някаква нормална академична обстановка.
Иначе Лилов много правилно го е написал, но там, в НБУ принципът е друг - в частните университети има по-малко държавна регулация и понеже студентите си плащат - там филтъра е на изхода, а не на входа, за да има повече народ, дето да плаща. Идеята е, че всеки, който иска да учи - може да се запише, но за да завърши, трябва да си знае... докато в държавните университети все още си властва схващането, че не е завършил само онзи, който не е влязъл. В моите две програми завършиха по 1/4 до 1/3 от студентите - останалите или се отказват или учат, но не се дипломират.
Иначе, аз водя разни курсове по интернет програмиране... в департамента по информатика.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 04 март 2012 - 18:15
И на мене никой за три години не ми е искал пари...
А поне 5 пъти съм късан.
А поне 5 пъти съм късан.

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 04 март 2012 - 18:19
Мда, Дората си го спомням как каза,че преподава междувременно и в НБУ.
А в свободното си време печелил милиони, вземал стотици хиляди от бонуси
и т.н...дрън,дрън.
Иначе си е до желание. Където и да идеш,ако искаш да учиш - ще научиш.
Ако си отишъл да се щипеш.....нищо добро не те чака.
за "n-ти шанс"...
А в свободното си време печелил милиони, вземал стотици хиляди от бонуси
и т.н...дрън,дрън.
Иначе си е до желание. Където и да идеш,ако искаш да учиш - ще научиш.
Ако си отишъл да се щипеш.....нищо добро не те чака.
То тая работа става с посредници или като идеш да се молишИ на мене никой за три години не ми е искал пари...
А поне 5 пъти съм късан.
за "n-ти шанс"...
Публикувано 04 март 2012 - 18:23
В интерес на истината, не само, че не са ми искали пари за изпит, докато учех, от 8 години съм и преподавател там - никога не са ми предлагали - нито директно, нито индиректно (е може и да е имало нещо индиректно, дето да не съм го разбрал)... Иначе имам разни, дето се влачат по три, четири пъти на изпит и всеки път идват и нищо не знаят, и всеки път ги късам, докато се откажат или си научат... така и не разбрах каква им е идеята - какво очакват да се случи. Изобщо главата ми не го побира, как може да отидеш на изпит, без да знаеш абсолютно нищо, ама АБСОЛЮТНО НИЩО и на какво разчитат.
А Ангел Доралийски, верно разтягаше някакви локуми, колко милиони печелел, ама да не казвам на какъв има вид, че стана ясно, че повечето тук го познаваме
А Ангел Доралийски, верно разтягаше някакви локуми, колко милиони печелел, ама да не казвам на какъв има вид, че стана ясно, че повечето тук го познаваме
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 04 март 2012 - 18:25
Ами при нас главно само с посредници , иначе всеки го е страх , защото не е голям университета и всичко се научава 
Например аз имам поправка по икономикс , къса ме всеки път като ида , а отивам с пищова , който е за 6ца и всеки път ми пише 2ка.
Изпита се плаща 350 лева при нея...
От 60 човека явили се на изпит , скъса 57 човечета , а аджаба всичките ли са толкова глупави и неуки.
Всичко е на за тия пари
Например аз имам поправка по икономикс , къса ме всеки път като ида , а отивам с пищова , който е за 6ца и всеки път ми пише 2ка.
От 60 човека явили се на изпит , скъса 57 човечета , а аджаба всичките ли са толкова глупави и неуки.
Всичко е на за тия пари

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 04 март 2012 - 18:26
Иначе е дърт мръсник.
Асистентката му каква млада и засукана беше,леле.
По време на упражненията всички момчета я гледахме
само в гърдите и дупето...
Асистентката му каква млада и засукана беше,леле.
По време на упражненията всички момчета я гледахме
само в гърдите и дупето...
Този пост е редактиран от shotgun600: 04 март 2012 - 18:28
Публикувано 04 март 2012 - 18:28
Ами при нас главно само с посредници , иначе всеки го е страх , защото не е голям университета и всичко се научава
Всичко е на за тия пари
Ми сигурно пищовите ви са прекалено дословно копнати от учебника.
Публикувано 04 март 2012 - 18:28
Ама аз затова ти казвам, че в държавните университети цари не анархия, ами направо диктатура и студентите не са в някаква академична среда, а в тотално профанизирана обстановка. И в същото време - всички се примиряват с това и го приемат за нормално...
А щом знаете Доралийски, не може да не знаете и Брусарски!?!
А щом знаете Доралийски, не може да не знаете и Брусарски!?!
Публикувано 04 март 2012 - 18:41
Сега съм при Брусарски. Вече 2ри предмет имам при него при магистратурата обаче.
По първия предмет /Публични финанси или Ик.на публ. сектор/ се освободих,
защото вече го бях карал по време на бакалавъра,но сега имам още един
при него - "Анализ разходи-ползи".
На пръв поглед изглежда пич.
По първия предмет /Публични финанси или Ик.на публ. сектор/ се освободих,
защото вече го бях карал по време на бакалавъра,но сега имам още един
при него - "Анализ разходи-ползи".
На пръв поглед изглежда пич.
Този пост е редактиран от shotgun600: 04 март 2012 - 18:42
Публикувано 04 март 2012 - 18:55
Ми сигурно пищовите ви са прекалено дословно копнати от учебника.
Те са 8 тестови и 8 икономически задачи за решаване , няма как да не ми е верен отговора .
И не съм само аз , тя дори не ни допуска до изпита , дори когато е дала изпитни дати и не можем да се оплачем , защото е заместник ректор и ни е в комисията след това на държавния изпит и тя определя конспекта.
Ако имам проблем , то ще е само заради нея , много долен преподавател.

Публикувано 04 март 2012 - 19:12
Еми сори, попаднал си на даскал-трол..
Публикувано 04 март 2012 - 19:27
Добре че ме подсети да си сипя едно малко!
Наздраве!
Наздраве!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА