Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#5506 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 22:32

Тая чат тема станала много сериозна..
Ми са нот лайк ит..

Какиии, Публикувано изображение, нищо сериозно няма в темата ;)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#5507 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 22:41

Саше , искрено се надявам аз да не съм разбрал какво иска да каже топ. Но мисля , че го е написал прекалено точно и ясно... Нека ме поправи ако греша , надявам се грешката да е в моя телевизор.
Относно форумите.. всички тук искаме това. Ти незнам дали знаеш.. колко пъти се е говорило и предлагало на другите да се направи всичко на едно място ? И колко пъти тази подадена ръка е била отхвърляна ?
Да ти кажа честно , каквото и да правим винаги ще има поне един форум , където недоволните от тук да изливат своите "пожелания" по наш адрес ;)

Младежи вие пропускате най-важното в драмата с обединението - ПАРИТЕ

Аз кат човек малка по-отодавна мога да ви кажа че Бакшиша си го каза в прав текст още в момента в който избрахме Ник за председател - "Сайта е мой искам процент от рекламите".

В последствие и Добри се отцепи тъй като видя че клубният сайт не се развива достатъчно добре и бързо и си направи сметката че ако си направи негов ще успее да дръпне част от хората(ясно е на всички че винаги има недоволни)

Та с две думи другите форуми са комерсиални(определени хора вадят облага от тях), клубният е с идеална цел :mbcb
това е простата истина
  • 1

#5508 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 22:43

Първо, че обединяването на базите данни изобщо няма да е лесно, да не кажа, че е невъзможно...
Ама сакън, кажете, че само техническия проблем е останал, аз лично ще се погрижа да бъде решен.
Ръка е подавана нееднократно и досега нищо не е станало, ако някой успее - евала му правя.

За съжаление, всички скандали са съсредоточени около пари и понеже парите все още съществуват като ресурс, а хората си оставаме същите - същите проблеми в бъдеще са неизбежни. А около тези проблеми, някои хора се възползват от други посетители на форума, като ги привличат. Айде да не давам конкретни примери, но винаги е имало аутсайдери, които за да се опълчят на някакво решение тук, отиват в друг форум напук... Ако някой може да намери решение как всички хора да се съберат на едно място - да го каже, аз не го знам!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#5509 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 22:46

Какиии, Публикувано изображение, нищо сериозно няма в темата ;)

Като видя пост, състоящ се от повече от 10 изречения..значи или е сериозен или съм объркала темата..а ако видя, че и Илийката е писал..направо съм убедена..
Той не обича да пише в тази тема...освен ако не е наложително и всеки път като пропише тук натяква, че темата е СПАМ.. :cray

А сега..къде да отида да ми оправят несветещият фар?! Идеи за сервиз някъде из Борово или наоколо поне?
  • 0

#5510 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 22:55

Кранки.. знам точно какво каза Алекс.. бях там :)
Просто се надявах да се пропуснат тия подробности.. все пак е писано та писано...
Ако Сашо държи толкова.. ще му напиша един пост на ЛС и ще разбере какво е станало и как :)

Илийка знам , че е много трудно обединението на данните.. просто наистина има дооооста други премеждия , че да се мисли чак за копиране и прочее :D
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#5511 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 19 септември 2011 - 23:00

Първо, че обединяването на базите данни изобщо няма да е лесно, да не кажа, че е невъзможно...
Ама сакън, кажете, че само техническия проблем е останал, аз лично ще се погрижа да бъде решен.
Ръка е подавана нееднократно и досега нищо не е станало, ако някой успее - евала му правя.

За съжаление, всички скандали са съсредоточени около пари и понеже парите все още съществуват като ресурс, а хората си оставаме същите - същите проблеми в бъдеще са неизбежни. А около тези проблеми, някои хора се възползват от други посетители на форума, като ги привличат. Айде да не давам конкретни примери, но винаги е имало аутсайдери, които за да се опълчят на някакво решение тук, отиват в друг форум напук... Ако някой може да намери решение как всички хора да се съберат на едно място - да го каже, аз не го знам!

Чудя се, защо продължавате да обсъждате други форуми и какво ни пишат там?
Нека си говорят колкото искат и каквото искат, демокрация е все пак.
Ако някой се чувства засегнат да сезира правозащитните органи или да нарамва пушка и да си пази честта достойно...
Надявам се да спрете, зашото започваме много силно да приличаме на тях.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#5512 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 19 септември 2011 - 23:01

..... Ако някой може да намери решение как всички хора да се съберат на едно място - да го каже, аз не го знам!

То така или иначе доста потребители като мен прескачат и в двата форума, варианта да се съберем на едно място е да си организираме заедно фен срещи, ама не срещи само на клуба, а на всички почитатели на Мерцедес в един удобен ден в седмицата, извън работно време и да е на централно място, за да е удобно на всички. И най вече да е в един и същи ден и по едно и също време на едно и също място да се помни по лесно.
В другия форум в момента се обсъжда кога да се направи фен среща, разглеждаме като предложение всяка неделя от 18 часа на паркинга на "Александър Невски", но още не сме го решили.
Ако успеем да се събират феновете поне на срещи заедно, няма да е от значение кой - кой форум ще посещава, всеки ще може да си посещава този, който му харесва, а повече от половината хора ще прескачат и в двата както е и в момента.
  • 0

#5513 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 23:08

Ами то вече са правени опити...
В момента тук няма никакви ограничения за писане на адресите на другите форуми... Да, не отричам, че ги е имало, но в крайна сметка някак си е надживяно. Докато и в момента сме свидетели какво става в другите форуми и какво се говори за тук. Разликата е, че някои хора инвестират в този форум и в клуба, а други виждат във форума и клуба източник на печалби. И заради тези разминавания във вижданията - просто няма начин за пълно обединение. Никой не спира хората - който желае - свободен е да се присъедини, при условие, че спазва правилата на общността.

Обаче тук има група хора, които инвестират много във форума и клуба и лично аз няма да позволя някой да дойде тук и да си развява байряка... и колкото и да съм положително настроен, директно казвам, че тая работа няма да стане, та ако ще да останат само 10 човека тук.

Пресния пример е от АУТО КЛУБ ШОУТО...

И айде стига сме се офлянквали. Асен много добре знае защо е баннат, защото лично съм му го написал в скайпа. Баннат е, защото е отказал да сподели в тема как е разрешил проблема си. Въпреки, че това не е изрично забранено в правилата, това е изключително егоистично, защото влиза във форума, задава въпрос, разрешава си проблема (независимо, дали е с помощта на хора от форума или не) и заявява, че ще сподели само на лично съобщение как е разрешил проблема си.

Аз лично имам постоянен бан във всички останали форуми, без да съм правил нищо нередно там, най-малкото, защото влизах там от дъжд на вятър и почти никога не съм писал... никой не може да даде логично обяснение...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#5514 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 23:15

варианта да се съберем на едно място е да си организираме заедно фен срещи, ама не срещи само на клуба, а на всички почитатели на Мерцедес в един удобен ден в седмицата, извън работно време и да е на централно място, за да е удобно на всички

1. Никога, ама подчертавам дебело, НИКОГА не са били организирани срещи САМО на клуба. И в момента се организира Общо събрание на клуба, на което, както винаги досега са добре дошли всички фенове, при това при абсолютно еднакви условия за настаняване, цени и т.н. така че не виждам какъв е проблема?

2. Както вече стана ясно - форумите са тръгнали от едно място, въпреки, че са стигнали до различни точки. Срещите са били определени още преди разделянето и вече 5 години се провеждат в едни и същи дни, в едни и същи часове. Не ние сме си променили датите и часовете на срещите, за да се делим от останалите. Факт е, че на срещите идват куп народ, които влизат и в другите форуми.

3. Нали си наясно, че удобен ден, час и място за всични НЕ СЪЩЕСТВУВАТ! Именно затова срещите са направени така, че да има и в източния край и в западния край и в центъра. Има и обедни и следобедни и вечерни. Има и в работни и в неработни дни. Всичко това е планирано и е базирано на няколко години опит в организирането... не се е случило случайно или спонтанно.
  • 3

#5515 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 19 септември 2011 - 23:31

Илийка, така като чета , явно проблема между вас е доста сериозен и трудно ще стигнете до консенсус или обединение. Потърпевши сме единствено потребителите като мен , на които изобщо не им пука за споровете, а просто гледат през свободното си време да влезат тук да прочетат нещо интересно за колата си, ако може да помогнат на някой в нужда и да се позабавляват и проблема не е, че ще го правят и в двата форума, а че не се вижда никакво голямо развитие на това общество по този начин, просто винаги ще си остане със събирането на групи, със срещите в различните краища на София в различното часово време и т.н., докато някой не се наеме наистина да промени нещата. Казвам ти всичко това, защото както казах идвам от БМВ форума и съм дългогодишен почитател на марката И там нещата започват с една шепа хора на първите срещи, но стремежът им да се развият не позволява да се отделят на отделни групи. Бяха определени точно две регулярни срещи през седмицата в четвъртък вечерта и в неделя следобед за цяла София и който е фен на марката идваше на тях. В момента когато започнаха да се събират достатъчно много хора и да се задръства бензиностанция "ЕКО" и района около нея от коли за тази среща и дойде момента собствениците на бензиностанцията да помолят да не се събират повече там, до този момент нямаше никакви срещи по райони и т.н. , а само на едно и също място , близо до центъра в един и същи час и един и същи ден и това се разчуваше постепенно между всички които карат БМВ. Така се събират фенове на една марка с постоянство и традиция, за да може да се разчува и да се присъединява който реши, ако неможе някой да дойде тази седмица, ще го направи следващата като знае, че всички са там.
  • 0

#5516 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 19 септември 2011 - 23:35

че те и тук срещите са точно определени:

сряда на о'шипка

неделя на лабиринта

първата неделя и последната събота на невски

въпреки че и на мен ми бе трудно да схвана логиката това са датите, не се променят, който иска идва, който не иска не идва

и незнам ти сашо в кой форум си модератор, но ако си в мерцедес-българия. ком ми кажи защо съм баннат от там ?
  • 1

#5517 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 23:39

Добре де, ти четеш ли какво ти пиша изобщо? Ще го напиша с главни букви за да вникнеш по-внимателно в написаното:

ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ ГОДИНИ СРЕЩИТЕ НА ФЕНОВЕТЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ПО СЛЕДНАТА СХЕМА:
1. ВСЯКА СРЯДА ОТ 18:00 ЧАСА В СТУДЕНТСКИ ГРАД
2. ВСЯКА ПЪРВА НЕДЕЛЯ И ПОСЛЕДНА СЪБОТА ОТ 12:00 ЧАСА НА АЛ. НЕВСКИ
ТЕЗИ СРЕЩИ НЕ СА ПРОМЕНЯНИ ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ ГОДИНИ И ВЕЧЕ СА ДОСТАТЪЧНО ПОПУЛЯРНИ

Би ли ми обяснил по какъв начин това се различава от организацията на БМВ?
Ставали са срещи с по над 100 човека!?
И както вече споменах - изборът на датите, часовете и местата е направен с МНОГО мисъл.

А за развитието на обществото изобщо не искам да слушам, защото обществото има свойството да е постоянно недоволно и да има претенции, затова всеки който е проявил желание да помогне с нещо - много бързо го е изгубил.

Що ти да си потърпевшия - не ми стана ясно? Аз какво печеля, че ми убягна? Че имам бан във всички останали форуми - това ли ми е печалбата? Или че от началото на септември не съм имал почивен ден и съм на работа от 8 сутринта до 23 часа и въпреки това намирах време да участвам в организацията на мероприятие за обществото, което не намери време в почивен ден, да си се домъкне и да участва в мероприятието? От това ли са потърпевши потребителите?

Пак казвам - има група от хора, които инвестират в това, които ти наричаш общество и на тия хора им е много болно, когато обществото ги заплюе след това? А ти ми обясни, ако не тия хора, кой ще ти обедини това общество, за което ми говориш?
  • 4

#5518 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 23:44

///sasho, знаеш отлично че BMW форума е огромно общество и няма как всички да се съберат на едно място (и слава Богу), освен на годишния им събор.
Аз лично съм ходил на няколко сбирки на Е36 и не мисля да се случва повече. Нямаме много общи теми с останалите съ-автомобилисти. От друга страна имам доста лични приятели, с които си пием кафето и се познаваме извън автомобилния живот, които също карат Е36, но колите им са доста по-различни от тези, които ще видиш на сбирка.

Но при Мерцедес, интернет обществото е осезаемо по-малко. Чудесно е да си пием кафето / бирата и т.н. в определени дни. А и срещите никога не са крити като дата, час и т.н. Както Илия и mr.Big споменаха, срещите са си определени, не си променят мястото и часа. Когато някой не може да отиде на някоя среща, обикновено отива на друга.
Не са и задължителни, но щом има толкова много дати и часове на срещите, очевидно се посещават.

Аз досега не съм бил на среща, на която няма хора. Да... единия път някой го няма, другия път е там... но все пак автомобилите са хоби за повечето хора тук. Важното е ентусиазмът да е жив.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#5519 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 септември 2011 - 23:59

Айде сега да разкажем как са избрани датите, щото аз наливам, че това е правено с мисъл, пък някои хора си въобразяват, че се гъбаркам.

Първо изборът на място за срещите:
Срещи се правят на три места в София, като местата са така подбрани, че да може където и да живее човек - винаги да има поне едно удобно място. Едното място е в студентски град - избрано е, защото там е относително широко, има големи паркинги, на които се събират достатъчно много коли, оживено е и има нощен живот, намира се на изток от центъра с което е удобно за живеещите и/или работещите в източната половина на града. Другото място е пл. Александър Невски - това е почти идеалния център, също е широко и има място за паркиране на много автомобили. Третото място е магазин Лабиринт, което отново отговаря на изброените преди това критерии - място за паркиране и близост до определен край на града. По този начин всеки фен има възможността да избира на кои от срещите да ходи според близостта си до мястото на провеждане. Кактовече казах - има срещи в източния, в западния край и в центъра. Въпреки това има фенове, които ходят дори и на другия край на града, което със сигурност не им е удобно, но го правят.

После е изборът на дните:
Една от срещите се провежда в работен ден (сряда) като е удобна за хората, които в почивните дни не са в София. Другите срещи се провеждат през уикендите и са по-удобни за хората, които заради работата си нямат възможност да идват в работните дни. Срещите през уикендите пък са направени в първата събота и последната неделя, за да не може да се случи да има две срещи в поредни дни в един и същи уикенд.

Накрая часовете:
Срещата в работен ден е обявена за късен час по очевидни причини. Не всички успяват да стигнат за обявения час, но така или иначе хора има на мястото достатъчно до късно, че всеки да смогне. През укендите са обявени за обедни часове, защото практиката е показала, че по това време най-много хора са свободни от други ангажименти. Ако някой пътува - пропуска срещата и идва на следващата или на друга.

Както вече споменах - така определените срещи са формирани преди повече от 5 години и почти не е имало изменения. Сменихме заведението в Студентски град, защото се промениха условията, но промяната е отместване с 500 метра. Другото изменение е промяна на мястото в Люлин, като отместването е с около километър по искане на групата, която се събира там.

Така определените срещи са постоянно обявени в календара, отпечатвани са на хартиените брошури на клуба и не на последно място - били са по същия начин организирани в другия форум. А защо там са променени - аз не мога да кажа, но със сигурност не е, защото не са били удобни. Самият факт колко човека се събират на тези срещи сочи, че те са доста добре подбрани. Да - има силни дни и слаби дни... но рядко групата в сряда (което си е работен ден!) пада под 20 човека.
  • 2

#5520 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 20 септември 2011 - 00:19

докато си цъках гуглето ми направи впечатление следния текст:

Публикувано изображение

мисля от превод няма нужда, но да наблегнем на думата official...
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни