Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#21781 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 23 ноември 2017 - 08:03

Да бе ей сега тръгнах...Просто няма смисъл да ми повдигаш въпроса, защото тоя спор съм го водил много.

Не еднократно се хвалиш как караш,колко настъпваш и колко много ти върви колата.

Нещо за спазване на закона и правилата за движение да си чувал,или специално на теб ти е позволено?

Или клуба подкрепя този начин на шофиране на членовете си?

На там ми биеше отговора на коментара ми,ама май няма смисъл.То акъл и нещо друго не ти ли дойдат навреме....

• 3

#21782 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 23 ноември 2017 - 08:36

Не еднократно се хвалиш как караш,колко настъпваш и колко много ти върви колата.

Нещо за спазване на закона и правилата за движение да си чувал,или специално на теб ти е позволено?

На там ми биеше отговора на коментара ми,ама май няма смисъл.То акъл и нещо друго не ти ли дойдат навреме....

Много уместна забележка, но тонът ти според моя прочит, си е откровено заядлив.

Ще помоля и двама ви да не ескалирате емоциите си!

• 2

#21783 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2017 - 08:58

но тонът ти според моя прочит, си е откровено заядлив.

Разбрах.Взимам си бележка.

• 0

#21784 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 23 ноември 2017 - 09:20

Никога идеята ми не е била да се хваля за каквото и да било. Тази история трябваше да има хумористична нотка, явно не се е получило.

А за закона - да не го спазвам и не го и крия. Когато карам обръщам внинамание на много други неща, като си определям скоростта. Безмислените ограничения сложени за да се събират пари са един от последните фактори.

Само че, кой си ти да изискваш от мен да спазвам закона? Значка можеш ли да покажеш? Както аз нямам право да те карам да караш с превишена скорост, така и ти не можеш да изискваш от мен да не го правя.

• 1

#21785 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 23 ноември 2017 - 09:38

Всеки гражданин на тази държава има правото да изисква да спазваш закона и да ти държи сметка. Нали знаеш, че не си сам на магистралата?

• 4

#21786 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2017 - 09:41

Никога идеята ми не е била да се хваля за каквото и да било. Тази история трябваше да има хумористична нотка, явно не се е получило.

А за закона - да не го спазвам и не го и крия. Когато карам обръщам внинамание на много други неща, като си определям скоростта. Безмислените ограничения сложени за да се събират пари са един от последните фактори.

Само че, кой си ти да изискваш от мен да спазвам закона? Значка можеш ли да покажеш? Както аз нямам право да те карам да караш с превишена скорост, така и ти не можеш да изискваш от мен да не го правя.

Евалата,голем си.

Член на клуба за пример.

Този пост е редактиран от nostradamus: 23 ноември 2017 - 09:43

• 1

#21787 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2017 - 09:47

Всеки гражданин на тази държава има правото да изисква да спазваш закона и да ти държи сметка. Нали знаеш, че не си сам на магистралата?

Колега,някои неща не можеш да ги обясниш на човек който не желае и няма намерение да се съобразява с нищо друго освен със самия себе си.

• 1

#21788 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:03

За мен въпроса е принципен и ще продължавам да си отстоявам позицията. Искате ли да сменим темата или ще продалжаваме да водим безмислени спорове?

• 0

#21789 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:25

Аз съм последният човек, и наистина е така, който ще тръгне да защитава някой каращ бързо или нарушаващ закона. До колкото знам, и дано е така, колегата си позволява да кара бързо само на магистралата. Там е разрешено със 140, така че 170 не е някаква извънземна и опасна скорост. Разликата не е голяма. Много по-опасно е шофирането в града и първо- и второстепенни пътища с превишена скорост и несъобразена. Един пример:
Когато живеех още в Русе, през два блока имаше някакви пишман майсторчета и бмв дрифтъри, които преимаха междублоковите улички за рали трасе. Та тези пичове застрашават всички, включително и деца, НО по отношение на закона не бяха в нарушение, защото не превишават 50км/ч. Тези обаче 50км, на тези тесни улички с тези паркирани коли и с толкова деца по площадките са си отвсякъде несъобразена скорост и изключително опасни. Та кой е по-опасен? Пак казвам, против съм бързото каране и 100% против нарушаването на закона, но, че съществуват глупави, недомислени и откровено несправедливи правила и регулации е повече от очевидно.
  • 1

#21790 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:43

Някой може ли да обясни защо се трият мнения без причина? Що за цензура и простотия? На кого пречеше дискусията?

Този пост е редактиран от ЦецоКолев: 23 ноември 2017 - 10:47

• 1

#21791 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:45

Явно споровете не се толерират, което го намирам странно за форум. Нито е имало обиди, нито сме се карали. Беше си конструктивна дискусия...

• 0

#21792 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:49

На мен.

Могат да се върнат, но аз лично не одобрявам заядливия тон на колегата.

Искаш да кажеш че съм циник и простак като зачиствам неща, които не биха се понравили на хората?

• 0

#21793 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:57

Някой може ли да обясни защо се трият мнения без причина? Що за цензура и простотия? На кого пречеше дискусията?

Колега,отдавна си в този форум,трябва да ти е ясно как стоят нещата.

Имаш власт,триеш.

Нямаш власт,стоиш и си четеш,и се молиш някой от властимащите да е в добро настроение днес.

• 2

#21794 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:57

Не знам дали имаш предвид мен или другия колега. В тона ми не е имало нищо заядливо. В тона на другия колега също не открих такова. Просто имаме тотално различни позиции. Очевидно няма да се разберем, но какъв е проблема в това? Изглежда ми много странно ей така да се зачистват дискусии, защото на някой не му е харесало нещо. Дискусиите и споровете трябва да бъдат стимулирани в един форум, не да се трият. Като цяло триенето ей така на неща във форум противоречи на основния принцип на форумите.

• 0

#21795 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2017 - 10:59

Не знам дали имаш предвид мен или другия колега. В тона ми не е имало нищо заядливо. В тона на другия колега също не открих такова. Просто имаме тотално различни позиции. Очевидно няма да се разберем, но какъв е проблема в това? Изглежда ми много странно ей така да се зачистват дискусии, защото на някой не му е харесало нещо. Дискусиите и споровете трябва да бъдат стимулирани в един форум, не да се трият. Като цяло триенето ей така на неща във форум противоречи на основния принцип на форумите.

Сега ще го отнесеме и двамата.

По скоро само аз,защото съм от по скоро във този форум,и не съм член на клуба.

• 1

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни