Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#1921 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 23 април 2011 - 21:14

А не може ли да му е скъпо без да ходи да стачкува?!?,,,просто да знае ,че не са високи цените на горивата ,а са ниски заплатите,,,писането във форума не е ли личен избор по повод Демокрацията?..

Брат-понякога и аз не мога да те разбера... :dontknow: ..и на мене ми става кисело от време на време, ама...гледам да се сдържам...
Поздрави

Е като виждаме, че са ни ниски заплатите, що сме в коли? На гол гъз чифте пищови...
Всеки се оплаква, че било скъпо, ама никой не слиза от колата.
Последните стачни действия приличаха на виц. Кой ще им обърне внимание?
Като вдигнат цената на олиото на пръдня ли ще търсим начин да караме?

Не съм кисел и не виждам какво трябва да сдържам. Положението може и да не ни харесва, ама с мрънкане и олио няма да го променим.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#1922 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 23 април 2011 - 21:50

Хубавото на радулов , че е реалист и мисли за напред и за това така реагирвате , но иначе пича много добре мисли :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#1923 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 23 април 2011 - 21:56

Е като виждаме, че са ни ниски заплатите, що сме в коли? На гол гъз чифте пищови...

Не съм кисел и не виждам какво трябва да сдържам. Положението може и да не ни харесва, ама с мрънкане и олио няма да го променим.

всъщност няма значение ...щом не си разбрал какво имам предвид първия път....сега вече е безмислено
Жив и здрав Мишо и ако имаш идея какво да се прави като противодействие на всичко гадно-кажи я...иначе да отричам всякакви действия и аз мога..и ти..и всички общо взето....

или става като с изборите-"майната им на всички политици-всички са гадове и няма а гласувам за никои",,,и червената бабешка бюлетина решава съдбата на нашите деца...щото ние сме решили да игнорираме проблемите....това е само пример разбира се..
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#1924 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 април 2011 - 22:14

Вижте днес на автомивката на какъв резил се натъкнах....Таман я загледах тая изпъната 220-ка и мивкаджията отвори да чисти багажника.Като видях газовата уредба вътре направо онемях.Та направих няколко бързи папарашки снимки.Резил....голям резил...S-500 L на ГАЗ.Публикувано изображениеПубликувано изображениеРешил Ганьо да си купи кола и какво направил с красавицата....Публикувано изображение мамата на газ.Така мъчи колицата,тя тази кола не се кара от хора на заплата...Като няма пари за бензин да не се излага.

Хахахаха!

Нека аз да си возя задника в лукса,па ако ще и с кюмур да върви.

Ти колега ако може да си пикаеш в резервоара и да заместиш бензина,би го направил нали. Ама неможееее!

Та тука се питам,на пикня няма ли да те е срам да джиткаш а?

Колегите с дизеловите ЕСкласи балами ли са? Защо мислиш че ги купуват?

Мога да ти кажа че разликата в динамиката няма,колата работи на газ само когато газта не е натисната повече.Натискаш и си на бензин! Отпускаш,караш бавно,не тровиш планетата!Сипваш на колонката,плащаш наполовина! Плащаш на половина,остават повече в джоба! Ся кво,като сме изкарали някой лев,да не го цениме ли? Имали начин да се кашира кеш,не се спи!!! Аз минавам на година толкова километри че като си направя сметка,спокойно спестявам за една прилична кола от 4/5000лв.Утре и на комшийката ти да я подаря,цял живот ше ми праща поздрави по тебе тука :) и пак ше съм щастлив че като искам и мога съм си карал на газ.

Па ти ако искаш си наливай и 'Армани лимит' в резервора и си мисли че като си имал възможност да мяташ кеш и си го мятал залудо,не си се излагал?.....зарежи!

Още 100 причини мога да изтъкна защо е добре да се кара еС на газ

Новите уредби помагат за спестяване на кеш и за отърваване от актове.Веднага ти давам пресен пример.... Вчера с 35лв минах 200 км на газ но дадох 50 на полицайте за да не ме ошмулят с книжката.Карах с 50км,турих кик,изфучах за секунди в голямите цифри и хоп.А аз просто задминавах човече,Господ ми е свидетел и пак щях да си чучна на 50км...отсечката беше къса,задаваше се завой,непрекъсната лента,това е истината.

Как мислиш,дали причината е била в динамиката?

Що не си се вгледал в часовника на човека,в иглата на вратовръзката му, та дори и в прическата на гаджето му?

Всичките тези неща могат да струват от 500 до 100 000 кинта минимум,пич.

И никога не забравяй че едно необмислено изказаване,погледнато само от твоята гледна точка,може да те изложи повече от една газова бутилка.

Па може и злато да е прекарвал вътре,кво? :icon_coolgrin:
  • 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#1925 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 април 2011 - 22:27

че ако караш бял Мерцедес е селско..щото няква си Нелина изпяла някога си нещо,,,,знам го защото бях прителжател на бял мерцедес и всички които го виждаха се шегуваха с мен ,а някои бяха съвсем сериозни...и така..

.за любовницата..за уикенда...за дълъг път...

Ами бялото е на върха на модните критерий от няколко години и то за коли бутикови и луксозни изпълнения.

Нелина става за +#$%*****:) Има приятни форми и боски.
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#1926 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 23 април 2011 - 22:32

И въпреки всичко което казах ....и наистина ги мисля...

има и ТАКИВА случаи,,,
Публикувано изображение

така ,че нещата сложни :)
  • 0

#1927 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 април 2011 - 22:39

Лелеее,виж кви заварки има.Това е бесразсъдна работа,камикадзе. Техническа нация,това е,бай Тошо беше прав.:)
  • 0

#1928 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 23 април 2011 - 22:48

В коли сме,защото живеем в 2011г.и нямаме намерение да ставаме туземци.Протеста е за да си отстоим правата.За да се постигне нещо,трябва да има единство.Ние Българите не сме сплотена нация и затова ни тъпчат като хлебарки.Правителството е отвратително и ако няма протести,те все повече се самозабравят в манията си за власт,алчност и да тъпчат народа.Човек в алчноста си забравя каква му е мисията,че на правителството ролята му е да служи на народа а не да издевателства върху него.Да не забравяме поговорката"Сит на гладен не вярва".Лукойл си прави разчета,по Европейски стандарт а правителството си взема АКЦИЗА според "ЕВРОПЕЙСКИТЕ членки,пък народа си взема заплатите според.......Нормално е да се търсят варианти за гориво.Докато един си мисли как да отцелее с алтернативки а друг вика аз мога да си плащам,прогрес според мен няма да има.Трябва единство,разберете.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#1929 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 април 2011 - 23:02

всъщност няма значение ...щом не си разбрал какво имам предвид първия път....сега вече е безмислено
Жив и здрав Мишо и ако имаш идея какво да се прави като противодействие на всичко гадно-кажи я...иначе да отричам всякакви действия и аз мога..и ти..и всички общо взето....

или става като с изборите-"майната им на всички политици-всички са гадове и няма а гласувам за никои",,,и червената бабешка бюлетина решава съдбата на нашите деца...щото ние сме решили да игнорираме проблемите....това е само пример разбира се..

Наистина не схващам, какво имаш предвид?
Със сигурност не отричам ефекта и ползата от досегашните два протеста, просто съм на мнение, че след всичко гадно, което изтърпяхме, трябва да започнем с дебелото на тоягата. Тъй като моите възгледи не съвпадаха с духа и организацията на протестие, аз не участвах, но съм си поставил за цел да ги подпомогна, изразходвайки възможно най-малко гориво и карам като бабичка и ходя пеш, когато е възможно.
Аз съм казал вече в какво ще участвам: да се блокира рафинерията на Лукоил в България, а не бензиностанциите и пътищата. Нито ще палим и ще рушим, нито ще затрудняваме обществото.
При такъв сценарии кожодероил, не само няма да може да си реализира продукцията и ще си напълни складовете, ами ще трябва да плаща неусттойки за отказани доставки на суровина. За една петролна рафинерия най-страшното е препълнени складове. Това ще предизвика някои неудобства на рафинерията, правителството и доставчиците от СССР(не че сме им най-големия клиент, ама сме най-удупения). По-добре да ползваме европейски бензин на европейски цени, отколкото руски бензин на европейски цени. С две ръце подкрепям Трайков в предложението му да си откупим нефтохима.
Мина времето на гладните стачки и вечеринките пред народното събрание. Ако не действаме икономически обосновано и организирано, нищо няма да постигнем. Както питах и при първаия протест, ако някой ни обърне внимание, ние какво ще предложим? Отговор никакъв. А докато в кожодероил има заплати на средно ниво мениджъри от по 30 бона на месец(не питай от къде знам, информацията е повече от сигурна), олиото ще държи цена като на дизела, което вдига цената и на салатата и на прехода.

Намаляване на потреблението е може би първата стъпка, ама е видно, че обществтото няма воля да я направи. А тия с ниските заплати иди ги разправяй на някой, който не работи в центъра на София до МОЛ, където празни джипове с 5 литрови двигатели работят на място заради климатика, спрели на пешаходната пътека. НАП къде е? Кушлев и той липсва!

Много ми е болно, че хора от средната класа, като нас, трябва да обсъждат дали олиото е подходящо гориво, ама или не сме средна класа или нещо е генерално сбъркано и ние си траем като овци. Май си траем като овци?
  • 0

#1930 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 април 2011 - 23:30

В коли сме,защото живеем в 2011г.и нямаме намерение да ставаме туземци...

Не съм съгласен с теб:
През 2011 има много повече и по-ефективни начини да отидеш от Младост до Шератон, отколкото през 1980, когато бензина беше стотинки, ама май не разбираме какво ни е нивото и искаме да се изживяваме много важни с автомобилите си. Е, няма проблеми, всичко си има цена. Да кажеш, че няма обществен транспорт, не че е най-хубавия, ама го има.
Слушай да ти разкажа случка:
Работя в сграда, в която има медицински център. Явно работи с НОИ, та всеки може да го ползва. Аз си пуша пред сградата и по едно време спира Опел Вктра А с тъмни джамове. От Опела изпадат ром, ромка и малко ромче, в ръцете на майка си. Идва рома с бележка в ръка и вика:
- Бате, това тука ли е? - и ми бута бележката, на която пише адреса на сградата. Явно не може да чете.
- Тука е.
- А дофторите на кой етаж са?
- На партера са.
- Къде?
- Е тука, като влезеш и в ляво.
Ромката с малкото влизат в сградата при дофторите, а ония пъпеш с Вектрата съзира кофите на 30 метра, яха се в колата, спира до тях и почва да тършува. Товари де що намери хартия и желязо в багажника, обаче е с кола!
Вярно че сме свикнали с автомобила, аз специално много, ама имам чусвтвото че едно 50% нито могат да си го позволят, нито им е толкова необходим, обаче не се отказват.
  • 0

#1931 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 24 април 2011 - 00:28

За мен ЕС-класата не е просто кола за придвижване,това е кола,която показва статут и положение в обществото.Аз говоря за ЕС-класа на газ,а не за "някакъв'' мерцедес 124,202 или 210.Според мен да сложиш газ на такава кола е все едно да я поругаеш.Пак казвам-това не е просто кола.Човек,който кара тази кола има обикновено шофьор за да го вози и не живее в панелка.Не чака аванс и заплата веднъж в месеца.Просто за мен си има принципи.Аз също мога да си позволя 211,но не си купувам,а си карам 202-ката.Също мога да си взема и запазена 220-ка,но не ми отива на доходите и на положението ми.То най-лесно е да изсипеш левовоете на куп и да я вземеш тази 220-ка.И после какво....Ми нямаш парички да я караш и започват циганийките....Дребни сметки за дребни душици...Ми ся ша и сложа газчица да ми гори по-малко щото то е по-евтинко и видиш ли то швабите са по-прости и карат на бензин,па аз съм по-тарикат карам и икономисвам тук 100-200кинта....То става ама с друг клас автомобили.Живях в Швейцария и Германия,т'ва нашто-Българското го няма никъде.Аз мисля,че всяка жаба трябва да си знае гьола.Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крак.Тук и трактористи и дюлгери всеки кара ЕС-класи.Да сложиш газ на такава кола е като да си купиш дрехи менте-лъскави са хубави са,дори са също като истинските,да ама като ги обуеш и тръгнеш те човърка от вътре,з-то ти си знаеш,че са менте,че са фалшиви.За този изкуствен фалш и чалга в живота говоря и аз.Ти си купи истинска кола,скъпа и красива пък я осакати и я карай ако искаш и с въглища или пикай в резервоара както бе писал по-горе колегата,според който съм се излагал с поста и мнението си.
Аз съм за истинските неща.За това карам и 202 дизелче.
Мое мнение-Ес ка на газ е като хубава жена с евтино/китайско/ бельо.
Поздрави и Христос Възкресе на всички колеги!!
  • 1

#1932 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 април 2011 - 00:48

Много несъгласен с теб братле, бай Васил хубаво ти го е казал. Може да ти рано да го осъзнаеш още.
Едно е Порше на газ, друго е Ес-Класа.
Едното е кола за возене, другото за каране.
На колата за возене, може всичко да направиш. Това за поругаването е някъв филм в българските глави.
Имам приятел с Phaeton W-двигател на Газ. Нека му е зле ;)

По английско карат много на газ. И не само там. А дали е 220 или някаква стара Ес-ка, все е едно и също.
Въпрос на гледна точка. Повечето хора не прибягват към тази интервенция от страх да не би после да им излезе по-скъпо. Някой прибягват от сиромашия, други от чисто практични подбуди.

Дайте да приключим темата, понеже няма да стигнем никога до консенсус и винаги ще има криви и прави.
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#1933 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 април 2011 - 01:35

тази 220-ка.

И после какво....Ми нямаш парички да я караш и започват циганийките....Дребни сметки за дребни душици...

Ама ти съзнаваш ли че липсата на парички при притежателят на тази кола е само в твоите представи ? Ти просто само можеш да предполагаш колко е висок като се качи на кеша си,камо ли да го окачествяваш като бедна душа.

Съзнаваш ли че една класова газова система от ново поколение струва колкото цедката,за да наречеш непознатият дребна душица?

Отворен ли си че на газ тази кола,както и всяка друга,може да се направи да върви доста по-добре от на бензин и съответно да харчи повече пари на газ отколкото на бензин.Ако не знаеш,има и такива!

А сещаш ли се че след като собственикът е решил да даде толкова пари за това е преценил че е по-добре да ги даде за газова,отколкото да си вземе икономична кола.

Не е дребна душица този който предпочита СИГУРНОСТТА,МАСАТА,ПРОСТОРА,КОМФОРТА,ГЛЕЗОТИЙТЕ,ПЕРФЕКТНИЯТ ЕЪРКЪНДИШЪН,ПЕРФЕКТНИЯТ ЗВУК /ЗА СПРАВКА 12 ГОВОРИТЕЛЯ С ТРАНЗИСТОРЕН УСЛИВАТЕЛ/ МАКСИМАЛНО НИВО НА ОБЕЗШУМЕНОСТ И НЕВЕРОЯТНА СТАБИЛНОСТ НА ПЪТЯ....Нека ми е зле!.......бедна душичка е нереалният и завистливият.

Айде стига сравнения с чужбина че и ние сме пообиколили тука там. Ти що не живееш определяйки начина си на съществуване със собствените си щения ами гледаш да копираш чичА ти Франциско Хавиер Идалго Баргос или уйна Гретхен Фроиндцвульф.

Или искаш да ми кажеш че ако оня ти беше предложил бартер газ-БЕНЗИНовата еСка за Цедилчето,щеше да откажеш само за да не се излагаш,така ли?

Е па мойте уважения,не ми се обиждай,ама не си реален братле!
  • 0

#1934 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 24 април 2011 - 08:27

Наистина не схващам, какво имаш предвид?
................

Брат-имах предвид ,че във форума е хубаво да се изливат позитивни енергии,,,защото колкото повече си изливаме мъката тука-толкова по тегаво ще става за четене....и така

и това е само лично мнение и не визира теб специално,а е принципно...за себе си имах предвид,че се сдържам да се изокам,,,

Поздрави

п.п.-иначе не оспорвам това което казваш...то преди да се стигне до тоя Лукойл-трябваше да ги разстрелят в оная година пред парламента и Партийния дом...еех а бяха времена....
  • 0

#1935 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 24 април 2011 - 08:43

Колеги....
всеки има право на мнение -нека уважаваме това право
Аз лично благодаря на Николайчето ,че не подскача като ощипана девойка...забелязал съм и в други теми ,че е много спокоен-евала :beer:

а това което Лилоф каза (за времето)е може би истина...защото аз преди няколко години споделях виждането на Николайчето...но след време осъзнах ,че факторите са много
и всъщност совите не са това което са...

Та в кратце-аз ако мога бих си взел последен модел ес класа и бих я карал на газ-без изобщо да ме е срам-честно,,,
Поздрави
  • 0

8 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 8 гости, 0 анонимни