Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#15646 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 01:07

Та така, мъка не мъка, ще се разделям с паметника.
Просто това не може да се кара по 70-80км на ден, да не говорим за зимата.
Ще се намери някоя мутра фен дето да го храни и да си го кара без да му дреме.

Тук влизаш в една голяма заблуда освен ако нямаш готов човек.Ако мислиш че като му сложиш пет цифрена сума която е равна на закупуване на по новия и трошлив модел си мислиш че ей така веднага ще замине си се сериозно объркал. ;)
Направи си експеримент и още от сега му тресни една ценичка в мобиле да си седи.
Да видиш колко хора ще ти звъннат.
Гаранция ти давам че до края на март 0.
Не го разбирай като заяждане,просто времената са такива че заминава евтиното ,а на скъпото и хубавото се мръщи народа.
  • 0

#15647 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W210 E300 Turbo Diesel
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 01:39

няма да си забравя когато го гледах за сефте този клип преди 1 година :D
  • 0

#15648 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 декември 2012 - 01:42

Мимо е много прав :)

Просто кофти гуми ... виж че няма никакво сцепление ...
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#15649 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 02:32

Тва е нема такъв коптор :wacko
С летни гуми с 10 годишен дот съм се качвал на Витоша, аре стига с това кофти гуми.
Не може да сложат триста и.... гуми и да искат да върви. Да не говорим че е близо 3 тона, как да стане...
  • 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#15650 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 27 декември 2012 - 06:40

Тук влизаш в една голяма заблуда освен ако нямаш готов човек.Ако мислиш че като му сложиш пет цифрена сума която е равна на закупуване на по новия и трошлив модел си мислиш че ей така веднага ще замине си се сериозно объркал. ;)
Направи си експеримент и още от сега му тресни една ценичка в мобиле да си седи.
Да видиш колко хора ще ти звъннат.
Гаранция ти давам че до края на март 0.
Не го разбирай като заяждане,просто времената са такива че заминава евтиното ,а на скъпото и хубавото се мръщи народа.

Ами ще виси за продажба, колкото трябва. За никъде не бързам. Имам гараж в София, където ще го хвърля и така.
Тая кола е на реални 166000км и с екстри дето 90% от 140ките на пазара ги нямат. Ако не се продаде, ще я дам на
брат ми да я размени за нещо - я за строителни материали, я за друго, но няма да се подари. Той така прави с колите си.

Колкото до Х5цата на клипа, летните гуми си казват думата. Освен това са ебаси широките баници.

Станиоле, айде влез в пряспа с летните гуми да видим как ще излезеш. Х5цата си има сносна проходимост, която е напълно
достатъчва, за да се придвижваш зимно време без проблеми.

Иначе за каква поддръжка говорим, като тия коли са нови? Едва ли ще има някакво безобразно трошене още през първите години.
  • 0

#15651 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 27 декември 2012 - 10:09

За жалост и двамата сте прави.
В нашата мила татковина всеки гледа да изклати другия.Колата наистина си заслужава,но никой в тази държава не се е научил какво точно да цени в тези коли.
Всеки иска да кара за без пари,просто пазара ни е такъв че се вкарват всякакви котури и най лошото е че тези котури определят пазара.
Погледнато реално наистина 5 цифрена сума е много,заради пазара,но пък от друга гледна точка,защо на някой си трябва да му се прави подарък,заради сините му честни очи ли?
Такива коли трябва да държат цена.Рано или късно ще дойде човекът който знае какво търси и какво иска да купи.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#15652 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 10:16

Aз за няколкото месеца откак имаме Х5 и за навъртяните й вече около 12000 мога да кажа само хубави неща. Доста стабилно се държи на пътя..без значение..лед, сняг, дъжд или квото и да е. Но сигурно е рано за проблемите, за които говорите де..ще видим нататък.
За сравнение, нали с моята А класа взехме и един МЛ..еми..никой не го харесва него...дори направихме един тест на един и същ участък (който се води самолетна писта по пътя за Благоевград) моята нова А класа вдигна 192, а МЛ-а 185. :blush
Не че си хваля моята кола, ама дори мъжа ми предпочита А класата пред МЛ-а, като някой от синовете му е взел БМВ-то, примерно.
За Х5 досега никакво измрънкване не съм чула, освен може би за разхода. Уж трябваше да е малко, а е към 12.
  • 0

#15653 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 27 декември 2012 - 10:36

пушка пускай го в мобиле.де, там са ценителите
  • 0

#15654 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 27 декември 2012 - 10:39

Ама БМВ-то беше с голям двигател ? 4.0d ?
  • 0

#15655 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 11:32

да
  • 0

#15656 staniola

staniola

Майстор

• Потребители на форума
  • 1736 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190D '93 продаден :(
    W140 400SE '92 продаден :(
    S210 E280 4matic '00
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 11:53

Станиоле, айде влез в пряспа с летните гуми да видим как ще излезеш. Х5цата си има сносна проходимост, която е напълно
достатъчва, за да се придвижваш зимно време без проблеми.

Сносна походимост е относително защото аз със 190-ката до сега не съм закъсвал и да не мгоа да излеза а не е 4х4 даже и блокаж няма.
Сигурен съм че една кола с 4х4 задвижване, без значение марка модел. Ще има доста по голяма проходимост от Х5/Х6.
Тея псевдо джипове излизат с огромни гуми и огромно тегло. Това са само минуси за тях.
  • 0
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance

Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!

#15657 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 декември 2012 - 12:19

Гумите им са 17ки , който не са чак толкова зле , а това че има и 19 и 20 цола , всеки си прави преценката...
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#15658 xTry

xTry

Напреднал

• Потребители на форума
  • 293 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W210 E300 Turbo Diesel
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 12:26

за мен тази Х5 от клипа който пуснах,единствения и проблем е че е с прекалено широки гуми.Не ми се вярва да е с летни гуми просто са прекалено широчки и се е окопала,а пред леда всички сме равни :).Относно коментара на колежката LIL - за бързината и аз мисля че няма смисъл да ги мерите понеже А-класата и аз мисля че ще е по бърза,но виж за проходимост Мл-а предполагам че ще се докаже добре :)
  • 0

#15659 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2012 - 12:32

Пушка не дръж на тази приказка че като е ново е здраво.Новите коли са адски трошливи (мое мнение )
Преди 3 години брат ми взе от камор Х5 чисто нов .Още на първата разходка до Бурграс му се спукаха стъклата на двата стопа ей така от само себе си.
На първата година имаше някакви дертове с окачването.
И за капак януари тази година както си го кара шофьора му се задействаха всички еърбеци в задната част на колата.
Година след като взе Х5-цата купи и една 7-ца .Там фрапиращи проблеми до сега не е имало единствено на около 20 000 км се беше разбила някаква щанга отпред по окачването и я смениха гаранционно.

Биги ти е дал хубава идея за Мобиле де или я пусни в руския форум там много ги тачат 140-ките.Там са ценителите на тия екземпляри.

Никой нищо лошо не казва за твоята кола просто тука са малко клиентите които оценяват хубавите и здрави коли.
Тук в България е определяща цената.
По принцип питайте за бартер и доплащане в Камор какво ще ви обадят.До скоро имаха една 140-ка 300 SE и даже я продадоха май доста бързо след това скоро не съм я мяркал на паркинга ,а и обявата изчезна отдавна.
  • 2

#15660 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 27 декември 2012 - 16:46

Ами аз преди да я обявя трябва да и оправя някои козметични проблеми.
Примерно, липсва ми козметичното огледалце за задния десен пасажер.
Моето го минах с някакъв препарат преди 2 години, който не знам защо му подейства
адски агресивно и покритието на огледалото се разложи като пластелин...
Трябва да боядисам 2та прага, понеже са олюпени от както имаме колата.
Трябва да подкарам и задната ел.щора, защото откакто сменяха изпарителя преди
5-6 години, щората не работи, не че ми дреме, и без това никога не я свалям, защото е гадно
без нея, ама нали ще влезе потенциален купувач и като натисне копчето, тя няма да проработи.
Просто трябва да е перфектна.
И да не намеря купувач, нали ти казах, колата бързо ще се превърне в строителни материали
и арматура.

Иначе това за mobile.de или руския пазар е добра идея, ама мисля, че няма да мога да се
оправя с чужденец.

Колкото до новите коли, моята джипка вече 110 000км не ми е правила никакъв проблем с изключение
на една гаранционна стоп машинка. Според мен всичко опира до това как собственика кара колата, защото
на пълна газ и изцепки, няма кола дето да издържи без да и се строши нещо, а Х5ците и другите коли в този
клас, знаем повечето пъти как се карат... :)

Този пост е редактиран от shotgun600: 27 декември 2012 - 16:53

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни