ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24118 мнения по тази тема
Публикувано 05 юли 2012 - 21:10
http://novinata.net/...ili-bez-knizhka
Който пие , да си пие , който не пие да си кока кола.
Който пие няма книжка , който не пие , има книжка.

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 05 юли 2012 - 21:17
http://novinata.net/...ili-bez-knizhka
Разликата между Кока и Кола е 138 лева
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 05 юли 2012 - 21:19
Задължително става и карането на фарове през деня кръглогодишно, а също светлоотразителните жилетки за велосипедистите.
Квоооо...?
Квоооо...?
Публикувано 05 юли 2012 - 21:23
ааа тая работа нещоо не ми се вярва.Ако е така трябва по новините да се каже,иначе баща ми например от къде да знае човекаЗадължително става и карането на фарове през деня кръглогодишно
Квоооо...?
Публикувано 05 юли 2012 - 21:24
E, те веднъж обнародват ли го в Държавен Вестник, е готово.
Аз също не знаех до преди 2-3 години, че ограничението на магистралите е(беше) 130...
Та от време на време гледам промените по ЗДВП.
Ама... Това с колоездачите и целогодишно на фарове ми е тъпо малко.
Аз също не знаех до преди 2-3 години, че ограничението на магистралите е(беше) 130...
Та от време на време гледам промените по ЗДВП.
Ама... Това с колоездачите и целогодишно на фарове ми е тъпо малко.
Публикувано 05 юли 2012 - 21:26
ми то уш беше ЖЕЛАТЕЛНО.. пък ся задължително ай иди ги разбери тия простаци с извинение
Публикувано 05 юли 2012 - 21:31
Аз пък съм ЗА тези промени.
Нека колоездачите да се забелязват
повечко, както и колите с пуснатите фарове.
Какво лошо има?
Какво лошо има?
Публикувано 05 юли 2012 - 21:37
лошото е че през няколко месеца като им скимне и си променят законите.Нека да го направят така и да не го пипат.Аз пък съм ЗА тези промени.
Какво лошо има?
Публикувано 05 юли 2012 - 21:39
Да тва е мн интересно, аз колело карам без каска и без жилетка винаги, често минавам покрай полицаи и нищо не ми казват, а за фаровете е 50:50 работата, гледам през деня някои карат на фарове, някои без..
хаха в една статия пишеше, че депутатите го предложили тва с фаровете, пък катаджиите не искали щото харчело повече гориво и замърсявало околната среда
То ако направят задължително карането на колело с каска и жилетка аз ще спра сигурно да карам колело, бахти тъпото да мръдна до университета и да трябва цял ден да се разхождам с жилетка и каска под ръка..
А някой знае ли от къде може да се закупи читав дрегер, ама да не е 500лв? Не че карам пил, ама често се случва след някой домашен запой сутринта да стана и да карам, и някой път някой ще вземе да ме провери за алкохол по обяд и ако имам 0.6 още.. И с моята кола дето вече ако я спрат от движение става паметник, ще е добре да не давам поводи..
хаха в една статия пишеше, че депутатите го предложили тва с фаровете, пък катаджиите не искали щото харчело повече гориво и замърсявало околната среда

То ако направят задължително карането на колело с каска и жилетка аз ще спра сигурно да карам колело, бахти тъпото да мръдна до университета и да трябва цял ден да се разхождам с жилетка и каска под ръка..
А някой знае ли от къде може да се закупи читав дрегер, ама да не е 500лв? Не че карам пил, ама често се случва след някой домашен запой сутринта да стана и да карам, и някой път някой ще вземе да ме провери за алкохол по обяд и ако имам 0.6 още.. И с моята кола дето вече ако я спрат от движение става паметник, ще е добре да не давам поводи..
Follow your own star...
Публикувано 05 юли 2012 - 21:43
Не ми се струва разумно... нито каските, нито жилетките за колоездачите.
Може да се приеме задължителна мигаща светлина в задната част на колелата.
Аз специално колелата ги виждам, а и те се пазят достатъчно добре. Някак ми идва като "симулиране на дейност".
А фаровете лятото... да не сме в полярния кръг? Въпреки че нон-стоп са ми на ауто фаровете... Какъв точно цвят коли не се виждат лятото при градски условия?
Аз искам обаче да напукат камери по кръстовищата с доста обхват. Да престанат да се бият селяндурите, че в последния месец съм свидетел на 6-7 случая и е адската овчария.
Може да се приеме задължителна мигаща светлина в задната част на колелата.
Аз специално колелата ги виждам, а и те се пазят достатъчно добре. Някак ми идва като "симулиране на дейност".
А фаровете лятото... да не сме в полярния кръг? Въпреки че нон-стоп са ми на ауто фаровете... Какъв точно цвят коли не се виждат лятото при градски условия?
Аз искам обаче да напукат камери по кръстовищата с доста обхват. Да престанат да се бият селяндурите, че в последния месец съм свидетел на 6-7 случая и е адската овчария.
Публикувано 05 юли 2012 - 21:44
Аз пък 70 % процента от времето когато шофирам съм със запалени фарове 
До сега нямам проблеми със изгорели крушки

До сега нямам проблеми със изгорели крушки

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 05 юли 2012 - 21:45
Един колега навремето ги хакна няколко пъти, в знак на протест срещу съдържанието им.От СЕМ ако санкционираха интернет форумите, първият затворен щеше да е тиина
Накрая си изпати от това и престана

Кога ще спрете да използвате бъгави браузъри? Ако някой има проблем с Explorer - веднага се обявява, че това е продукт на MS и ОЧЕВИДНО за нищо не става, но ако става дума за друг браузър - дума да не става, че е бъгав. Известно е, че това не е единствения проблем с ОператаОперата ме бъзика значи
В хрома си е тип-топ

Те и сега колоездачите задължително трябва да са с жилетки, нищо, че не го правят. Но важи само за тъмната част на денонощието.Ама... Това с колоездачите и целогодишно на фарове ми е тъпо малко.
А относно фаровете - кое му е тъпото. Аз лично го намирам за доста полезно. Според изчисленията, които са качени в Интернет - използването на светлини през деня увеличава консумацията на гориво с 0.25 литра на 100 километра. Разбира се - това варира от двигател до двигател и от много други фактори. Но досега не съм чул друг довод срещу дневните светлини, освен повишения разход на гориво.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 05 юли 2012 - 21:52
Абе дори и лятото се случва така,че през деня да не забележа
някоя кола. Примерно когато човек ползва периферното си зрение
със сигурност фаровете на другата кола ще привлекат повече внимание,
отколкото, ако не са пуснати.
Колкото до каската и жилетката за колоездачите, абсурдно е да се твърди,че
не са полезни, особено каската. Тя може да ти спаси живота дори, ако сам се
пречукаш някъде камо ли, ако те блъсне кола и си удариш главата в
бордюра.
някоя кола. Примерно когато човек ползва периферното си зрение
със сигурност фаровете на другата кола ще привлекат повече внимание,
отколкото, ако не са пуснати.
Колкото до каската и жилетката за колоездачите, абсурдно е да се твърди,че
не са полезни, особено каската. Тя може да ти спаси живота дори, ако сам се
пречукаш някъде камо ли, ако те блъсне кола и си удариш главата в
бордюра.
Този пост е редактиран от shotgun600: 05 юли 2012 - 21:53
Публикувано 05 юли 2012 - 21:55
Между другото - само в България и в Ирландия (в ЕС) го има това със задължението от определена дата, до определена дата.
Обаче за жилетките - явно не са ти изскачали черни-черни хора, с черни дрехи и черни велосипеди без никакви светлини по тъмно.
Щото на мен лично ми се случва редовно, както в града, така и на извънградски условия...
И тая простотия не съм я виждал никъде по света, да се кара велосипед с тъмни дрехи през нощта.
Но подкрепям идеята за жилетките само в тъмната част на денонощието, не постоянно!
Втори пример - редовно ми се случва да карам, да видя автомобил, който изглежда, сякаш е паркиран и не е в движение. Да тръгна да преминавам и да се окаже, че колата се движи и да ме засече. Ако е с пуснати фарове ще е много по-очевидно, че в момента се движи.
Както забелязваш и двата примера са през лятото и по светло и имат основание!
За каските ми е все тая - това е като спора за коланите, ако не ползвам колан застрашавам единствено себе си...Не ми се струва разумно... нито каските, нито жилетките за колоездачите.
Обаче за жилетките - явно не са ти изскачали черни-черни хора, с черни дрехи и черни велосипеди без никакви светлини по тъмно.
Щото на мен лично ми се случва редовно, както в града, така и на извънградски условия...
И тая простотия не съм я виждал никъде по света, да се кара велосипед с тъмни дрехи през нощта.
Но подкрепям идеята за жилетките само в тъмната част на денонощието, не постоянно!
Е сега ми кажи, че видимостта е еднаква с пуснати и спрени фарове... Веднага ти давам два примера. Сутрин, ако излизам много рано, слънцето е още ниско и се отразява в асфалта. Имам едно Т-образно сръстовище пред блока, на което излизам от квартала и съм без предимство, а по правата отсечка летят пилоти изпитатели. И повярвай ми - когато колите идват от изток и слънцето пече точно зад тях - виждаш автомобила буквално 5 метра преди кръстовището, преди това е абсолютно невидим, ако ще и червен да е. А ако е с пуснати фарове положението е коренно различно!Какъв точно цвят коли не се виждат лятото при градски условия?
Втори пример - редовно ми се случва да карам, да видя автомобил, който изглежда, сякаш е паркиран и не е в движение. Да тръгна да преминавам и да се окаже, че колата се движи и да ме засече. Ако е с пуснати фарове ще е много по-очевидно, че в момента се движи.
Както забелязваш и двата примера са през лятото и по светло и имат основание!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 05 юли 2012 - 22:06
За колелата мисля че проблема е съвсем друг, и нощем, и денем, с квито и да е дрехи, ако кара някъде където виждаш, няма как да не го видиш, проблема е ако изскочи от някоя пресечка, иззад някоя сграда, или микробус, тогава и с жилетка да е, няма как да го видиш през микробуса или през сградата..
За светлините съм съгласен, дали ще си си пуснал музиката или ще караш на фарове, все тая, обаче не всеки има автоматични светлини, и я се сети да ги пусне, я не, а аз съм против полицаите да се хранят допълнително от тая работа и през лятото..
За светлините съм съгласен, дали ще си си пуснал музиката или ще караш на фарове, все тая, обаче не всеки има автоматични светлини, и я се сети да ги пусне, я не, а аз съм против полицаите да се хранят допълнително от тая работа и през лятото..
Follow your own star...
8 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 8 гости, 0 анонимни