Днес ходих да видя златистото Пежо. Ходих да видя и този екземпляр:
http://nfs.mobile.bg...8918&f1=detailsПотресен съм каква разлика има между обявата и на живо като се види.
Златистото Пежо:
- Изглежда добре като го погледнеш на пръв поглед. Оказа се обаче, че отзад е правена, отпред е правена и се виждат следите от боядисване и правене (кит и др.)
- Като запали и му изгасна. При повторния опит натискаше газта да и помогне да запали и задържи обороти. След около минута стабилизира оборотите, докато преди това играеше. Имаше доста вибрация на двигателя като го пипна. (Продавача в авто къщата каза че не я е палил от преди нова година, а аз му се обадих по-рано през деня да му кажа че отивам да я видя. Обявата на колата е от 11ти януари)
- Беше перфектно изчистен двигателя. При обстоен оглед се оказа че на местата които трудно се стига до тях и не могат да се почистят, двигателя е омаслен доста. Имаше на няколко места следи от омасляване.
-Като спуснах предпазния колан си остана на място, дори не се опита да се качи на горе, след което ми беше трудно да го набутам обратно. Колата е на 130000км РЕАЛНИ!!!
- Шофьорската седалка беше захабена. Продавача каза че сина му нещо я е изцапал и за това е така. Като я пипнах се оказа че нещо е била греяна и текстила е втвърден.
- Спирачни дискове с големи ръбове (за смяна)
- Пистовия ремък му стърчаха конци от него
- Изтъркани летни гуми (демек ако се вземе разход за нови зимни и летни)
- Не ми хареса как работи двигателя. Чуваха се повдигачи и леко работеше като дизел.
Продавача започна да ми обяснява че колата е много запазена и хубава. Че всичко и работи перфектно (касетофон, дисплей, борд комп и др.) че има джойстик за касетофона, че има чейнджър и тн. Аз през цялото време си мълчах и една дума не обелих и го слушах какво ми говори.
Кулминацията на всичко дойде когато реших да видя как се върти волана, да видя за луфтове и други неща. Тръгнах да въртя волана но не ставаше защото имаше 5 см сняг около гумите. Като тръгнах да въртя волана в първия момент за малко не ми изгасна колата. Развъртях волана при което продавача разярен ми се скара че съм завъртял волана, а колата била замръзнала. Аз спрях и започнах само леко да примръдвам волана за да видя за луфтове, при което продавача започна да ми говори че нямало смисъл да гледам за луфтове, защото френските коли нямали проблем с луфтове?!?!?!?! Каза че рейката е перфектна и че грам не тропа и всичко по ходовата част е перфектно. Каза също че рейката е електрическа!

Една вметка за тези които не знаят с какво се занимавам(работя във фирма която ремонтира кормилни механизми на автомобили) При което аз изпаднах в недоумение как може този продавач да ме гледа в очите и да ми говори откровени лъжи. Все пак си замълчах и нищо не му казах. Врътнах волана и се чуваше лек луфт и звук подобен на заминаващо си каре(това си е мое усещане, не съм толкова вещ в нещата) Отделно като гледах двигателя видях че ХИДРАВЛИЧНАТА рейка има чисто нов маншон като дори не беше сложена скоба на маншона към корпуса, което за мен беше много странно. Може и да не съм я забелязал ако е била черна свинска опашка, но определено са правени неща по ходовата част.
След като свърших огледа просто му казах на продавача: Лек ден!
Явно като ме видя младеж сам да гледам кола реши че съм шаранче и да ми говори пълни глупости. Много съм разочарован!
Сивото Пежо:
Дойде човека на Билла да я видя защото ми каза че и други хора щели да я гледат там.

Дойте по-рано от предвиденото и странно че ги нямаше другите хора. Тръгнах да я гледам:
- Има забележки по външния вид(не е голям проблем)
- Спукано предно стъкло
- Счупена лайсна на бронята долу.
- От вътре кочина (не е проблем)
- Двигателя имаше много голяма вибрация, беше шумен, работеше като трактор. Ремъка се тресеше докато се върти, а обтяжната ролка си играше нагоре надолу. Много зле работеше. Човека "съвестен", ми вдигна пръчката на маслото да видя че не духа от там. Аз реших да отвъртя капачката маслото и да се уверя. Като махнах капачката и все едно си включил вентилатор да работи. Духаше страшно от там. Влязох вътре да видя как е, натискам чистачката и да пръсне течност, оказа се че нямало течност и за това не пръскало...

Имаше доста кусури. После отидохме да видя багажника и започна да ми показва колко я е поддържал. Имаше шише от масло Тотал и една торба с части. Човека сменил водна помпа, семеринги, окачване и тн. И при този човек си мълчах.
Той също ме убеждаваше че Пежо били много здрави автомобили и нямали луфтове. Ако съм искал да ходим до сервиз да я видим. Рейката му била перфектна(склонен съм да вярвам в случая че е читава). Хвалеше ми джойстика на касетофона, как се сменяват къси и дълги, показа ми че има и борд комп.

Като дръпнах предпазния колан, поне той се опита да се върне, след което аз го върнах на ръка(160000км).Общо взето и той ме взема за балък.
Аз му казах че ще си помисля, а той ми каза да побързам че имало доста интерес и да не съм изпуснал колата.
Просто нямам думи! Много съм разочарован и има много недоброжелателни продавачи!
Внимавайте като купувате кола!