ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Started by a_atanasov, 11 Aug 2009 - 20:46:13
24115 replies to this topic
Posted 08 February 2010 - 14:23
Аз,пътувам от Надежда.Нема такъв снег.
Докато пътувах един шофьор на снегорин се обади в радиото и каза че почистват по райони и най голямата глупост беше че докато стигне до района си 15км. няма право да пуска кофата да рине щото щели "началниците" да санкционират всеки който чисти преди да е стигнал района си.
По голяма глупост не могат да измислят мозъците които ни прибират паричките за щяло и нещяло.
Докато пътувах един шофьор на снегорин се обади в радиото и каза че почистват по райони и най голямата глупост беше че докато стигне до района си 15км. няма право да пуска кофата да рине щото щели "началниците" да санкционират всеки който чисти преди да е стигнал района си.
По голяма глупост не могат да измислят мозъците които ни прибират паричките за щяло и нещяло.
Не хапи този,който може да те изяде.
Posted 08 February 2010 - 14:29
Не знам в центъра беше ад,първата машина я видях чак на бул. България.Рано сутринта беше мазало...валеше силно,но аз нарочно гледах отстрани на пътя за купчини сняг-нямаше,просто нямаше.Е за кво ми е в две педи сняг зимна гума,като на всичките коли пред мен гумите им бяха залепнали със сняг?!?!Да вземат зимно време да пуснат лифтове и ски влекове в София,по-евтино и по-бързо ще е.
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 08 February 2010 - 15:38
Хайде и аз да измрънкам...както вече съм казвала, колата ми стои на открит паркинг..целогодишно. Гледам сутринта през прозореца, като че ли, ми се вижда малко сняг..
А в 13:00 трябва да съм в Силвърцентър в Люлин, че ходя на едни процедури..
Чета новините-Ад в София..стряскам се и се замислям дали да тръгвам изобщо...
Мъжът ми ми изскърца със зъби, за какво ти е тая кола..марш с нея..
и аз ща не ща..слизам
Като стигам до колата си..виждам, че гумите й не се виждат от сняг...имаше поне 40 см..защото е навявало..запрятам ръкави и почвам да чистя...тъкмо смъкнах снегът и се опитах да разкопая и разчистя пред гумите и гледам половинката се задава с джипа( той стои в гараж )..аз веднага почнах да опявам, че няма как да изкарам колата...ботушите ми бяха до над колената в сняг..
Той започна да отъпква с джипа снегът наоколо...качих се аз..опитах..не мръдна и веднага ставам и чакам той да влезе..ама нъцки..вика..сама..та дадох леко назад и пак напред..тогава излязох ...обаче тръгнах напред по паркинга и колата плува..занася..жълтото триъгълниче на таблото свети...мен ме е шубе...
Тъпка той из паркингът 15-20 минути и тръгна..
И аз тръгнах..кво да правя...за капак..джипиеса му обновявах картите в събота и сега като го пуснах и искам да му задам последен маршрут...нищо не показваше...
Карай..ще карам по памет..
Зор беше докато изляза на бул. България..
И тъкмо стигам до тунелчето на бул.Акад. ИванЕвстатиев Гешов и съм в дясната лента и колата ми поднася и отива в пряспата в дясно, при което аз си викам..край забивам се в тунела..нямам никакъв контрол над колата, въртя в ляво и тя хуква да се носи в ляво...добре, че човека зад мен ме видя и намали...та не знам как успя да се стабилизира..и продължих...ама доста се уплаших...
Както и да е..стигнах до Люлин невредима, едва си намерих къде да паркирам, както обикновено, но ...успях..
На връщане вече всичко беше нормално...пътната настилка беше мокра, но не и кишава( това пак по главните пътни артерии)..
Та доста страх брах днес с тоя сняг..
И за пореден път съм щастлива от фактът, че колата ми е с предно предаване..
Амин..
А в 13:00 трябва да съм в Силвърцентър в Люлин, че ходя на едни процедури..
Чета новините-Ад в София..стряскам се и се замислям дали да тръгвам изобщо...
Мъжът ми ми изскърца със зъби, за какво ти е тая кола..марш с нея..
и аз ща не ща..слизам
Като стигам до колата си..виждам, че гумите й не се виждат от сняг...имаше поне 40 см..защото е навявало..запрятам ръкави и почвам да чистя...тъкмо смъкнах снегът и се опитах да разкопая и разчистя пред гумите и гледам половинката се задава с джипа( той стои в гараж )..аз веднага почнах да опявам, че няма как да изкарам колата...ботушите ми бяха до над колената в сняг..
Той започна да отъпква с джипа снегът наоколо...качих се аз..опитах..не мръдна и веднага ставам и чакам той да влезе..ама нъцки..вика..сама..та дадох леко назад и пак напред..тогава излязох ...обаче тръгнах напред по паркинга и колата плува..занася..жълтото триъгълниче на таблото свети...мен ме е шубе...
Тъпка той из паркингът 15-20 минути и тръгна..
И аз тръгнах..кво да правя...за капак..джипиеса му обновявах картите в събота и сега като го пуснах и искам да му задам последен маршрут...нищо не показваше...
Карай..ще карам по памет..
Зор беше докато изляза на бул. България..
И тъкмо стигам до тунелчето на бул.Акад. ИванЕвстатиев Гешов и съм в дясната лента и колата ми поднася и отива в пряспата в дясно, при което аз си викам..край забивам се в тунела..нямам никакъв контрол над колата, въртя в ляво и тя хуква да се носи в ляво...добре, че човека зад мен ме видя и намали...та не знам как успя да се стабилизира..и продължих...ама доста се уплаших...
Както и да е..стигнах до Люлин невредима, едва си намерих къде да паркирам, както обикновено, но ...успях..
На връщане вече всичко беше нормално...пътната настилка беше мокра, но не и кишава( това пак по главните пътни артерии)..
Та доста страх брах днес с тоя сняг..
И за пореден път съм щастлива от фактът, че колата ми е с предно предаване..
Амин..
Posted 08 February 2010 - 21:34
На кое снимката?!LiL къде е снимката ... ? ... .
Днес не съм снимала, че бързах и ми беше притеснено...и бях заета да мрънкам по адрес на кметицата...и си забравих апарата вкъщи..иначе гледам да е винаги в мен..то затва ще получа гръбначно изкривяване от дамската си чанта..кво ли няма вътре..
Posted 08 February 2010 - 22:04
Сигурно е така, защото снощи докато пуших на терасата около 01:30 минаха 4 снегорина в рамките на 7 минути и 4-те с вдигнати гребла. Явно бул.Арсеалски е основна артерия за снегорини извън района си. До сутринта така и не успя да мине районият снегорин и Арсеналски си беше снежен, ама то от не районни снегорини как да се дореди човек?!?Аз,пътувам от Надежда.Нема такъв снег.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 08 February 2010 - 23:43
Хич не съм видяла,че си писал..
ми махнах я...трябваше да избера някоя по-скромна...че виж кво стана...има да мисля и за твоите сънища...
Posted 09 February 2010 - 09:26
Бате,не сме си объркали държавата.Нашата държава,смея да твърдя е най красивата в Европа.
Объркали сме управляващите.За нас има закони и наказания по най жестокия начин,за тях няма да им
Като не можеш да се справиш с положението,Аре шута у гъзо и да те нема,връщаш всички заплати които си взел и се покриваш некъде на село.
Правят ни на малоумници,пълни.
Аз,съм излезнал в 7.30,пътувам 8км. 1 час и през цялото време слушам как всичко е под контрол и снега е изчистен и няма задръствания.
Представи си колко са нагли и колко са безкруполни,при положение че си в "движението" в цялата тази гмез,те по новините ти обясняват как всичко е под контрол и всичко е ОК.
Докато си ги търпиме да ни разиграват,нямаме право да се оплакваме.
Поздрави.
Колега, никои не ни е виновен, ДНК-то е!
Как очакваш тази Г-жа, да има организационни заложби, па камо ли кмет да е. Ама си я избрахме нали, сега ще си сърбаме супата. Нали все псуваме политиците, ама какви политици са нашите!? Бас се ловя, че ако си избръсна дупето, бутна тук там и съм безцеремонно безкрупулен и аз мога някой ден да стана премиер . Така, че не обвинявайте политиците и те са българи и те са като НАС, това е плачевната истина, до която достигнах.
Да ви попитам на колко от вас и колко често ви е минавал през главата израза: Ебал съм ГО! Да си призная, на мен много често. Ами с тази мисъл, се управлява и живее в тази държава!
Бас държа, че като чуеме по новините как бил събран кризисен щаб, там хорицата си седят и се чудят какво да си говорят, защо? Ами защото положението е заварено. Шефовете на фирмите дават едни инструкции, както прочетохме, всички в София са тръгнали с колите, има лош синхронинзиран трафик, катастрофи, защото виж аджеба щом Вуте може да мине и аз мога с летните гуми! Градски транспорт умрел, щото съвестния софиянец не си плаща билета, заради поредното увеличение на билетите, което пък произлиза от същото: ЕБАЛ СЪМ ГО, нали съм шеф.
А какво роптаете за почистването не тротоарите и за това, че плащаме синя зона. У село Фленсбург всеки си плаща данък, плаща си за паркинг и е задължен да чисти пред къщата, защото на-малкото ще му се наложи глоба, а ако някой си счупи крака, а лелелеле! Над мен живее един пич, който е домоуправител на известно количество сгради в околията. Ами от декември месец той става всяка сутрин в 4 и цял ден рине сняг, не веднъж и после ракиино време, цял ден!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Posted 09 February 2010 - 11:54
Хектор-за много от нещата си прав...За синята зона не съм съгласен,значи съседите(тези без гараж) си плащат,защото са имали лошия късмет да си купят апартамент в централната част на София,и освен че плащат по-висок данък,плащат винетен стикер,трябва да станат в 4 сутринта,да почистят улицата,за да може общината през деня да ползва мястото,за което те вече са платили?!?!
И как се чисти малка улица-хвърляш сняг на един метър,и след 5 мин колите го връщат в начална позиция
Аз вчера не видях кола със летни гуми,моите са зимни втори сезон,обаче като не е чистено грам и влезнеш в коловоза,колата ляга по корем-аре карай...
Градския транспорт се движеше с над час закъснение,остава ти таксито,което пак се движи бавно,но пък ти цъка доволна сметка
За манталитета съм съгласен,но защо не се върнеш ти тук?!?! И тук си имаме цени,задължения и отговорностти като в немско,само че заплатите и реалността са български.Ела бъди европеец в България-не е лесно,изобщо не е лесно,затова имаме толкова емигранти в цял свят
И как се чисти малка улица-хвърляш сняг на един метър,и след 5 мин колите го връщат в начална позиция
Аз вчера не видях кола със летни гуми,моите са зимни втори сезон,обаче като не е чистено грам и влезнеш в коловоза,колата ляга по корем-аре карай...
Градския транспорт се движеше с над час закъснение,остава ти таксито,което пак се движи бавно,но пък ти цъка доволна сметка
За манталитета съм съгласен,но защо не се върнеш ти тук?!?! И тук си имаме цени,задължения и отговорностти като в немско,само че заплатите и реалността са български.Ела бъди европеец в България-не е лесно,изобщо не е лесно,затова имаме толкова емигранти в цял свят
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 09 February 2010 - 12:50
Много готина темичка с ...размисли и страсти
Как съм устискал да не изръся и аз некоя ...ведра мисъл
Някой по-нагоре спомена ...ГЕН.
Ми това ще да е причината явно
Явно сме си ...допотопни същества ние българчетата и за това гледат да ни изолират като в ...резерват на Европа
Е гледайте - отвсекъде са ни притиснали, а от някъде даже са ни затиснали.
Дори Европа се грижи за нас така щото, ...Резервата да не се развива и да си остане в тъкъв - уникален и първичен вид
Благодаря на Европа, Византия и сите, които полагат усилия да оцелеем, като ...резерват в Европа
Поздрави
Как съм устискал да не изръся и аз некоя ...ведра мисъл
Някой по-нагоре спомена ...ГЕН.
Ми това ще да е причината явно
Явно сме си ...допотопни същества ние българчетата и за това гледат да ни изолират като в ...резерват на Европа
Е гледайте - отвсекъде са ни притиснали, а от някъде даже са ни затиснали.
Дори Европа се грижи за нас така щото, ...Резервата да не се развива и да си остане в тъкъв - уникален и първичен вид
Благодаря на Европа, Византия и сите, които полагат усилия да оцелеем, като ...резерват в Европа
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Posted 09 February 2010 - 13:21
Аз за тая кметица не съм гласувала...
Сега и таксите за детските градини вдигна, не че имаме шанс да се класираме в държавна..
Детските кухни също поскъпнаха тихомълком...
Нямам думи..
П.П. MZT, По какво ти беше изпита?Какво учиш, ако не е тайна?
Сега и таксите за детските градини вдигна, не че имаме шанс да се класираме в държавна..
Детските кухни също поскъпнаха тихомълком...
Нямам думи..
П.П. MZT, По какво ти беше изпита?Какво учиш, ако не е тайна?
Posted 09 February 2010 - 17:05
И аз не съм,не че от това ми е по-спокойноАз за тая кметица не съм гласувала...
Боря се с ВИАС,понастоящен УАСГ-строителен инженер,а изпита беше по масивни стоманобетонни конструкции.Накратко дисциплини,с които нормален човек по-добре да не се сблъсква,ама като съм се хванал на хорото вечеееП.П. MZT, По какво ти беше изпита?Какво учиш, ако не е тайна?
Posted 09 February 2010 - 18:45
Боря се с ВИАС,понастоящен УАСГ-строителен инженер,а изпита беше по масивни стоманобетонни конструкции.Накратко дисциплини,с които нормален човек по-добре да не се сблъсква,ама като съм се хванал на хорото вечеее
Доста сложно звучи наистина...
Но си е готино да учиш..на мен ми липсват малките битки (изпитите)..
Хм, какво направих днес за държавата си, Венцислав?!
Ми не знам дали е за държавата ми точно, но изпратих колет на майка ми с мои ботуши от миналата година( които съм използвала 3 месеца и са чисто нови), няколко чифта обувки и маратонки на детето, които вече са й малки и други мои дрехи..изпратих й ги да ги раздаде на който ги поиска...и на който ще свършат работа, разбира се..
Така правя аз...така правят много хора, дори като изхвърлям кутия с бонбони, на които срокът им е изтекъл преди два дни пиша бележка "Бонбоните са с изтекъл срок, консумирайте на свой риск"
А сега сериозно се замислям да направя дарение на библиотеката в родният си град...имам много книги..
Какво направих друго за държавата ми?! 4 години се опитвах да предам качества, познания, култура и етика на подрастващи ученици...опитвах понякога успешно, друг път -не да компенсирам липсващите или абдикирали от задълженията си (поради ред причини) родители, да им дам част от себе си...
Много от тях вече са студенти, някои в чужбина и се радвам на успехите им..споделям разочарованията им..
Самият факт, че сме все още в тази държава е само и единствено в нейна полза, не в наша...
Темата е обширна..
Posted 10 February 2010 - 09:43
Да се оплача от акция "Октопод". Тъй като явно засяга обекти свързани с лицето Алексей Петров, а моята кола стои на платен паркинг на точно такъв обек, се оказа, че нямам достъп до колата си. Хубавото в случая, е че са подсигурили тежко въоръжена маскирана охрана, особенно не любезна и страшна.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 10 February 2010 - 10:19
И заради "октопода" сега си пешеходец...
13 user(s) are reading this topic
0 members, 13 guests, 0 anonymous users