Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#46 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 август 2009 - 19:55

Ето - питам - защо като си пиша името и паролата и слагам чофка да ме запомни, а после като вляза от друго място, вкъщи се оказва, че не ме помни?

Ами насе - точно така трябва да работи! Ти как иначе си го представяш? Като дадеш да те помни, те помни само на това място, на което си бил, когато си дал да те помни. А после вкъщи как да те помни? Ако и вкъщи му дадеш същото - ще те помни и на двете места едновременно. Аз например съм се "запомнил" вкъщи и в офиса и си влизам без да пиша парола и от двете места. Ама трябва да се запомниш на всяко място поотделно.

Освен това помненето има някакъв срок. Мисля, че беше 1 месец, ама не съм сигурен. Т.е. ако месец не влизаш от дадено място и те "забравя". И също така - тия запомняния се пазят в едни сесии. При рестартиране на сървъра (което се случва рядко, но все пак се случва) сесиите се затриват и се налага да се влезе еднократно с име и парола, но може наново да те запомни :)

И второ - през деня като погледна "Новите коментари", но не съм успял да ги разгледам всичките, вечерта не мога да видя тема с нови коментари, която само съм видял че я има, но не съм я разгледал.

Ако само отвориш списъка с непрочетените теми - трябва да си останат непрочетени и по-късно. Няма значение от къде отваряш сега и от къде после.
Примерно - виждаш, че имаш непрочетени коментари към тема във форум Е-класа от работата, но не отваряш темата.
Прибираш се вкъщи - тази тема все още трябва да е маркирана че съдържа непрочетени коментари, независимо, че вече си на друг компютър.
Но ако в офиса отвориш темата, тя има 3 страници непрочетени коментари, ти прочетеш първия и хлопнеш джама. Като се прибереш вкъщи няма да ти пише, че има нови коментари, освен ако някой не напише нещо ново, докато пътуваш от работата към вкъщи.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#47 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 16 август 2009 - 21:12

По първия отговор - вкъщи никога не съм махал човката "помни ме", но само да вляза от друго място, и вече вкъщи наново трябва да се логвам.
По втория - ще понаблюдавам и пак ще пиша, евентуално.
  • 0

#48 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 16 август 2009 - 21:18

Ами насе - точно така трябва да работи! Ти как иначе си го представяш? Като дадеш да те помни, те помни само на това място, на което си бил, когато си дал да те помни. А после вкъщи как да те помни? Ако и вкъщи му дадеш същото - ще те помни и на двете места едновременно. Аз например съм се "запомнил" вкъщи и в офиса и си влизам без да пиша парола и от двете места. Ама трябва да се запомниш на всяко място поотделно.

Освен това помненето има някакъв срок. Мисля, че беше 1 месец, ама не съм сигурен. Т.е. ако месец не влизаш от дадено място и те "забравя". И също така - тия запомняния се пазят в едни сесии. При рестартиране на сървъра (което се случва рядко, но все пак се случва) сесиите се затриват и се налага да се влезе еднократно с име и парола, но може наново да те запомни :)
Ако само отвориш списъка с непрочетените теми - трябва да си останат непрочетени и по-късно. Няма значение от къде отваряш сега и от къде после.
Примерно - виждаш, че имаш непрочетени коментари към тема във форум Е-класа от работата, но не отваряш темата.
Прибираш се вкъщи - тази тема все още трябва да е маркирана че съдържа непрочетени коментари, независимо, че вече си на друг компютър.
Но ако в офиса отвориш темата, тя има 3 страници непрочетени коментари, ти прочетеш първия и хлопнеш джама. Като се прибереш вкъщи няма да ти пише, че има нови коментари, освен ако някой не напише нещо ново, докато пътуваш от работата към вкъщи.

И аз да споделя опит с чавката за запомняне и новите коментари:
Помни само до две места за логване. В смисъл, че аз имам около 4 компа от които чета плюс телефон. Като се запомня на лаптопа на жената и на компа в офиса ме кара да се логвам с телефона и моя лаптоп, пък в същия ден на женаа от лаптопа пак ме кара да се логвам.
За новите коментари искам да кажа, че днес влизам и цъкам нови коментари и виждам много страници с нови коментари, пиша едно мнение в една тема, цъкам пак нови коментари и виждам три теми, другите са хванали гората...

Да вметна че бях на море(изтезание) за няколко дни в Приморско в хотел Куин Нели. Не ходете там! Не дават да видиш стаята преди да я наеме, а после се оказва, че в банята има мухъл, телевизора не работи като хората, няма допълнителни завивки и възглавници, кърпите се сменят през три дни, заедно със спалното бельо. Леглата са отвратителни, а обслужващия персонал е от мухтур нагоре. Закуската включена в цената е сносна, но еднаква. В цената влиза препълнен паркинг в който не може да паркираш и персонала те пита: "...а аз какво да направя..." Наложи ми се да осана три вечери, тъй като на първата вечер ме натровиха в ресторант Бялата къща в Лозенец и то не с някакви морски дарове а с език в масло(как успяха, още се чудя?). Та тъй като с женаа решихме, че не е безопастно да карам с 39 градуса температура, серейки и повръщайки като самосвал, решихме да се стабилизираме (и жената се натрови лошо, ама не повръщаше, иначе тя щеше да кара) та останахме за три вечери по принуда.
Извода: имам ултиматом от жената, че повече на БГ черномоерие не иска да стъпи!
Пишейки от тоалетната се надявам никой от вас да не посети описаните места!!!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#49 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2009 - 00:46

Извода: имам ултиматом от жената, че повече на БГ черномоерие не иска да стъпи!
Пишейки от тоалетната се надявам никой от вас да не посети описаните места!!!

Батка, тоя извод съм го направил преди 10 години.
Наруших го веднъж и само ще ти кажа, че при този един път пострадах по-зле и от тебе - 5 дни съм бил на системи след натравяне в ресторант в Созопол!
Оттогава на Черно море ходя само по работа. За удоволствия ходя на едни други места. А след миналата зима се очертава повече и на ски да не ходя в България.
Всичко това е тъжно, но факт. И дори и кризата не можа да научи нашите шопски талпи на цивилизован туризъм.

А това със запомнянето утре от офиса ще го тествам от няколко компютъра, но технологията е такава, че не трябва да има ограничения.
А за новите коментари - аз се ориентирам по цвета на емблемката на Мерцедес - ако е синя - няма нови, ако е черна - има нови.
А като отвориш форума - ако пред темата има оранжево квадратче - има нови, ако няма - няма нови. Като кликнеш на оранжевото - отиваш на първия непрочетен.

Тук държа да отбележа, че има разлика между "Коментари публикувани от последното Ви посещение" и "Непрочетени коментари".
Ако сега има 10 нови и аз вляза във форума - очевидно при следващото влизане тези 10 вече на са публикувани от последното ми влизане!
Но ако тогава не съм ги прочел си остават "непрочетени", независимо, че не са нови!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#50 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 17 август 2009 - 01:20

a, за нашето черноморие и аз имам какво да кажа

на практика бях в шкорпиловци, село не много далеч от варна. цялото село е с къщи пригодени за квартири, къщи само за хората имаше няколко само. ако кажеш на местните, че не търсиш квартира не искат да говорят с теб и те гледат като теле в календар. там дори и туристите те гледат като извънземни. самите местни се дръжат лошо помежду си, какво остава за туристите. както се изрази една колежка "тук гледат туристи". земеделието там го няма никакво, само по градините и дворовете. ако попаднеш на човек, който няма против да разговаря с теб, значи не е местен.

една сутрин хванах изгрева. след това отидохме в плажното кафене. отидохме в 7и20, казаха ни, че отварят в 8. ок, седнахме да чакаме, а искахме само кафе. изчакахме персонала да си изпие сутришното кафе и си тръгнахме, до 8и30 никой не ни беше обслужил. след това отиваме в някаква кръчма, поръчваме кафе и шоколад - сметка 2и80. даваме 3 лева и сервитьорката вика "нямате ли точни?" :rolleyes: :rolleyes: ...

за храна ходихме в ресторанта на хотела, който се намира в центъра на селото - на обявата му пише, че морския бряг се намира на 600 метра от хотела, а пътят до брега е 2км пеш и 10 минути с кола....... Веднага щом ни надушиха, че ще идваме там, вдигнаха цените - така били решили.

За климатици в повечето квартири и дума да не става.

после що нямало българи по черноморието

Ето и представата им в хотела за мляко с нескафе :

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMG_9209.JPG   108,62K   52 Брой сваляния

• 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#51 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 17 август 2009 - 06:49

А ето това го видях в Албена.
Публикувано изображение
  • 0

#52 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 17 август 2009 - 08:01

Като се хвалиме, да се похваля и аз. От днес вече си имам т.нар. "винил", колегата House M.D. се оказа мноооого точен и ми донесе.

Благодаря ти колега.

You are wellcome :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#53 pepino

pepino

Напреднал

• Потребители на форума
  • 476 Мнения:
  • Град:софия

Публикувано 17 август 2009 - 08:43

Батка, тоя извод съм го направил преди 10 години.
Наруших го веднъж и само ще ти кажа, че при този един път пострадах по-зле и от тебе - 5 дни съм бил на системи след натравяне в ресторант в Созопол!
Оттогава на Черно море ходя само по работа. За удоволствия ходя на едни други места. А след миналата зима се очертава повече и на ски да не ходя в България.
Всичко това е тъжно, но факт. И дори и кризата не можа да научи нашите шопски талпи на цивилизован туризъм.

А това със запомнянето утре от офиса ще го тествам от няколко компютъра, но технологията е такава, че не трябва да има ограничения.
А за новите коментари - аз се ориентирам по цвета на емблемката на Мерцедес - ако е синя - няма нови, ако е черна - има нови.
А като отвориш форума - ако пред темата има оранжево квадратче - има нови, ако няма - няма нови. Като кликнеш на оранжевото - отиваш на първия непрочетен.

Тук държа да отбележа, че има разлика между "Коментари публикувани от последното Ви посещение" и "Непрочетени коментари".
Ако сега има 10 нови и аз вляза във форума - очевидно при следващото влизане тези 10 вече на са публикувани от последното ми влизане!
Но ако тогава не съм ги прочел си остават "непрочетени", независимо, че не са нови!

Мъкааааааааа мъка а стига бе вие това нащо черноморие го изкарахте ебати и ГНУСА ми аз нямам такива наблюдения бяхме с колега от форума борчев на созопол
верно за малко /аз три тои четри дни/ ама си беше раи и септември мисля да го повторя.Вярно че познавам града ,вярно че в непроверени места не сме сядали,вярно че
с доста месни се знаем но си мисля че няма шанс да те споходи това което сте го описали ако се спазват малко или повече няколко прости правила
-дюнер,сандви,пица на плажа или около него никога
-харана само в пълни ресторанти гаранция че всичко е прясно
-обилни промивки на вътрешностите с анасонови питиета от 10.30 до 22.00 часа след това штоландски,малцови -колото са по пълнолетни толкова по добре :icon_coolgrin:
  • 0

#54 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2009 - 20:42

А Велинград, това май е близко до Габрово, според някои хора от "Бягство към победата", давай да се видим семейно и да пийнем биричка със сладолед.

Твърде късно го видях това...
Аз в Габрово не съм била никога...
Като решим да се засилим на там, ще свиркам..
  • 0

#55 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 17 август 2009 - 20:43

Мъкааааааааа мъка а стига бе вие това нащо черноморие го изкарахте ебати и ГНУСА ми аз нямам такива наблюдения бяхме с колега от форума борчев на созопол
верно за малко /аз три тои четри дни/ ама си беше раи и септември мисля да го повторя.Вярно че познавам града ,вярно че в непроверени места не сме сядали,вярно че
с доста месни се знаем но си мисля че няма шанс да те споходи това което сте го описали ако се спазват малко или повече няколко прости правила
-дюнер,сандви,пица на плажа или около него никога
-харана само в пълни ресторанти гаранция че всичко е прясно
-обилни промивки на вътрешностите с анасонови питиета от 10.30 до 22.00 часа след това штоландски,малцови -колото са по пълнолетни толкова по добре :icon_coolgrin:

Колега,
Аз в тая кръчма ходя от 5 години точно щото е проверено място, тук да вмъкна че ходя на море поне по 3 пъти в годината и където ям персонала е доволен от бакшиша и ме помни с добро, щом забелязват че съм сменил колата прави си сметка. Ако в Лозенец има по-посещавана кръчма да ми спре достъпа до форума дано. С персонала сме на здравей здрасти, обаче явно готвача ми е имал зъб. Щом в подобни места могат да си позволят да сервират отровни ястия, не ми се иска да рискувам изобщо с черносморски курорти които не познавам.
За хотела няма да коментирам, щото кофти хотели има навсякъде.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#56 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2009 - 21:17

Ако в Лозенец има по-посещавана кръчма да ми спре достъпа до форума дано.

Хахахаха..ама че се смях...

Съжелявам, че така сте си изпатили от българската некадърност.
И аз да се оплача от почивката във Велинград.Нов хотел, 5 звезди, Спа Селект се казва..сайт. Всичко ок, на пръв поглед..в покрайнините на града, терасите гледат към гората( не всички де)..има миниголф игрище, тенис игрище, футболно игрище, волейболно игрище с пясък, игрална зала с боулинг, джаги,флипери, билярд и дартс, два минерални басейна, като детският е по-топъл..
Тва ок, апетитно...букваме апартамент и отиваме с детето...Апартаментът е толкова тесен, че едва се диша...състои се от спалня, която е отделена от другото помещение с половин стена...там, разгънаха единственото подобие на фотьойл и го направиха легло на детето...бяха й сложили халат размер хиксел, защото нямали детски халати..
Климатик нямаше, защото уж били поръчали и чакали да им доставят,половината хотел има-половината-не...
Това им е най-големият апартамент..няма вип, няма нищо по-различно..
За външни лица басейна е 25 лв за възрастни и 15 за непълнолетни..
Закуската беше борба с мухите...единия хранеше детето, другия гонеше мухите да не влязат в устата й докато се храни, при това тези мухи са вътре в ресторанта..вън беше студено...
Каквото и да си поръчахме, чакахме поне 50 минути..иначе менюто е разнообразно...
Игрищата стояха празни, час футбол беше 60 лв....
В Неделя едва си платихме, защото в неделя терминала им не прави връзка с банката и...ни помолиха да платим в брой.
И за тва 180 лв на вечер..другият път сме на квартира.. :protest:
Тази къща тук поредна седмица е заета и не можем да се доберем до нея
  • 0

#57 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2009 - 21:54

Мисля, че и преди съм пускал моите размисли относно "луксозните" хотели в България?
  • 0

#58 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 18 август 2009 - 07:46

Какво мислим ли?
ами всеки препатил, и писал тука, мисли едно и също
- защо точно на мене, защо точно на семейството ми, защо тук, защо сега...

Никога повече там...

и колкото по-пълна е темата, и колкото повече хора пишат тука, то толкова е по-силно оръжието, с което тези дребни тарикати ще бъдат избити...

и в тази светлина, да "препоръчам" за вечна забрава една къща за гости , която се намира в с.Лясково, над Асеновата крепост, и е с координати

N41 59.542 E24 49.328

при едноличния сайбия Асенчо....

там е интересно, дори много

сайбията пее, свири, танцува, и отвсякъде е много интересно и приятно

и идва отрезвяващия момент при ценообразуването

оказа се, че ниой не е разбрал, че всички цени са в Евро, а не в лева, и нямаше сила, която да го убеди тоя дребен мошеник, че 2000 лева не са 2000 Е,
(компанията беше голяма, и не се беше лишила от удоволствия - чевермета, салтанати..)

за да няма и помисъл от разномислия при ценообразуването, човечеца се беше запасъл с ханджар, доста убедително изглеждащ, и един Макаров, който и сляп не би го пропуснал...

е, платихме си като попове, макар че никой не е виждал как плащат поповете..

и аз обещах пред цялата компания, че ще се постарая да направя, каквото мога, за да се знае всичко това от нещастните бъдещи посетители там, и да ги предпазя от някои дребни недоразумения..

естествено, такива устройства, като касови апарати, фискални бонове, фактури и подобни инструменти на НАП, там просто не са познати и не се употребяват.

съжалавам, че нямам познати, които работят към упоменатата агенция, за да им препоръчам тая къщичка за гости....

ама ако някой с необходимите правомощия чете горенаписаното, и му се работи по време на почивка, то с удоволствие ще си организираме един уикенд там

това беше отдавна, преди почти година, ама като гледам как отиват нещата към едно масово оплакване...
  • 0

#59 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 август 2009 - 08:49

Споко, аз така в Банско заседнах в една кръчма... не бих казал, че е евтино, но на фона на банските кръчми цените бяха приемливи.
Бяха, докато не видях ситните буквички в края на менюто, че всички цени са в евро... добре, че нямаше и добавък БЕЗ ДДС!

Обаче я киризих тая дребна подробност преди да поръчаме и любезно пожелахме на сервитьора да го ####...
  • 0

#60 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 18 август 2009 - 08:55

Полека лека, се образува една цедка в България от препатили хора. Ще останат да съществуват тези хотели, ресторанти, сервизи и тн., които имат нормално професионално, европейско обслужване. Но може и да минат десетилетия преди да се изчистят напълно! Ма то това си ние в характера.

Абе, категоризирането на звездите на хотелите не се ли образуваше в един момент и от ранга на шеф готвача!? :dontknow:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни