Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#23596 M.Daniels

M.Daniels

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    S202 C180 97г. Sold
    W210 E320 4-Matic 00г.

Публикувано 22 април 2020 - 07:53

Не, преди да го почистя си го имаше. Замислих се за температурен датчик, защото 202ката имаше почти същия проблем. Паднеха ли температурите под 5градуса( особенно зимата) палеше от 2рия път ( пак по същия начин въртеше много, връщах ключа и запалваше), ако беше топла си палеше от раз, ако е студена въртеше много. Минеше ли зимата, вдигнат ли се градусите над 5 си палеше от раз.. И там бях стигнал до заключението,че е температурен датчик.. А сега разликата е,че 210ката пали сутрин (когато е по-студено) от раз, а пък привечер/вечер (когато е по-топло) пали трудно
  • 0

tumblr_n0ums8AsMJ1rnxn7co1_250.gif

#23597 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 22 април 2020 - 08:03

Датчик на колянов вал и разтеглена верига имат същите симптоми. А като я изгасиш след първото палене при загрял вече мотор, пробвал ли си как е? В смисъл веднага ли пали или пак върти повече?
  • 0

#23598 M.Daniels

M.Daniels

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Мнения:
  • Автомобил:
    S202 C180 97г. Sold
    W210 E320 4-Matic 00г.

Публикувано 22 април 2020 - 19:37

Веднага пали!
  • 0

#23599 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2378 Мнения:

Публикувано 22 април 2020 - 21:24

има ли ГУ тази кола

• 0

#23600 slavimaster

slavimaster

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:компютри нови технологии Автомобили.
  • Автомобил:
    Skoda 120L(135LS) - Cervenka 1986 г.

W124 200CE 1994 г. - Mечо Пух

W220 S500 4-Matic - 2003 г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 април 2020 - 22:40

подобен проблем имах на купето преди години с м111 е сутрин палеше часовник като я загася и веднага запаля топла палеше веднага, но престои ли 15-20 мин. е беше си мъка.

Та при мен се оказа единия регулатор на бензина на рейката аз съм с 2 от единия и другия край на рейката.

Този пост е редактиран от slavimaster: 22 април 2020 - 22:41

• 0

1110907.png

#23601 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 23 април 2020 - 10:13

Веднага пали!

Значи тези два елемента отпадат.
  • 0

#23602 M.Daniels

M.Daniels

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Мнения:
  • Автомобил:
    S202 C180 97г. Sold
    W210 E320 4-Matic 00г.

Публикувано 23 април 2020 - 11:50

има ли ГУ тази кола

Има АГУ! Имах съмнения да не би от там да идва проблема. След цялостен преглед изпарителят изпускаше леко, смених го + всички филтри на газовата. Тогава направихме диагностика на газовата и на самата кола.. Така че и от там не идва проблема
  • 0

#23603 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 април 2020 - 13:56

M112? Ще си каже на диагностика. Откачен капак от гърлото на дебитомера, сонда. Датчик на вала обикновено не позволява да запали като е гореща. Поне при 113 имаше такъв проблем.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#23604 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 април 2020 - 08:31

Някой може ли да потвърди/ отрече информацията, че Ивайджет са изгубили лиценза към Мерцедес? Питам, защото ми предстой сервиз "Б" на новата кола, при което за да важи остатъчната гаранция до септември, трябва да е оторизиран сервиз. Бях се насочил към Ивайджет за тази процедура, но съответно ако Мерцедес не признават услугите на Ивайджет за легитимни, следователно и гаранцията ми ще отпадне (не, че остава кой знае колко, но няколко месеца са през които планирам активно да пътувам с нея, а на път всичко става). Отделно мисля, че има проблем с акумулаторите, защото Старт/стоп системата е неактивна, дори от рестарта на копчето й. И от това което изчетох, че за да може да работи тази система, трябва да са изпълнени определени условия за автомобила, най-важното от които е акумулаторите (малък и голям) да са в ред. Колата дълго време преди да я закупя е стояла на едно място (предполагам) или е цъкано по нея само на място и товара бил голям (пак предполагам), а това ме води на мисълта, че акумулатора не е напълно изряден, но пък са си гаранционни.

Та с две думи, мога ли в Ивайджет да извърша сервиз "Б" и да ми важи гаранцията след това ?

• 0

#23605 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 27 април 2020 - 19:46

тук надали някой ще може да ти отговори. можеш да питаш силвър стар и ивай джет. на сайта на мерцедес.бг ги няма като сервиз.

• 0

#23606 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 април 2020 - 09:14

Вчера звънях в Ивайджет и получих официален мейл с оферта и че гаранцията щяла да важи, ще се опитам да получа същият отговор и от СС. Но там комуникацията им е малко куца.

Въпреки мейла имам известни съмнения в това дали наистина важи, защото зная, че този тип обслужвания са най-сладки за сервизите и всеки ще се натиска да те приеме. Обявиха ми цена от 1060 лв. с 15% % на частите (не зная дали като клуб имаме отстъпки към тях или не), но без отстъпка за труда, който пък не е кой знае колко като сума.

• 0

#23607 bat_Vite

bat_Vite

Чирак

• Потребители на форума
  • 198 Мнения:

Публикувано 28 април 2020 - 11:05

... ще се опитам да получа същият отговор и от СС. Но там комуникацията им е малко куца...

Стана ми малко любопитно каква цена ще предложат СС на фона на тези 1060 лв.

Стандартно обслужване А и В ми струваше 600-700 лв. за А класа без отстъпки.

Досега не съм имал проблеми с оферти и консултации по телефона -сутринта направих една справка.

Все още ходя в СС най-вече заради mobilo.

Ползвам услуги и на друг неоторизиран сервиз на Mercedes, където офертата за техническо обслужване е с доста по-ниска цена.

• 0

#23608 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 април 2020 - 11:33

Ами чакам все още отговор с оферта от СС, но се принудих да звънна и на колегите им в Пловдив (дори обмислям там да извърша процедурата заради по-добрите мнения + малкото магистрално каране :D ). Иначе видях мнение на колега във форума със същия модел Мерцедес, но мисля АМГ беше с цена от 900 лв., но коментара беше преди повече от година.

Хубавото което стана ясно е че в Ивайджет не се занимават с гаранционни ремонти, следователно евентуален проблем с акумулатор и замяната му ще се извърши от СС. Аз също по-принцип заобикалям СС поради лични предишни причини, сега единствено прибягвам до тях заради остатъчната гаранция и възможността да се сдобия с нов акумулатор (ако сегашният е дефектен или проблемен) и/ или ако има друг проблем при Старт/ Стоп системата да ми го разрешат. Просто изчаквам за официална оферта.

• 0

#23609 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 април 2020 - 16:14

Малко ъпдейт, получих мейл от Пловдив, без разбивки, разпечатки и оферта, а само ми предлагат за този сервиз 1200 лв. след проверка за колата ми в системата на производителя, като на "място след приемането на автомобила ще направят допълнителна проверка по сервизен код и цената щяла да бъде потвърдена окончателно и коментирана"... ,каквото и да значи това. Отделно за възникналия проблем ми предлагат го проверят на място и при констатиране на проблем щял да бъде отнесен въпроса до производителя...

Нещо ми звучи малко несериозно написано, отделно им споменах, че съм член на клуба и казаха, че ще го имат предвид и предадат на приемчика, който ще изготви офертата. Е оферта нямам към момента, нито от София, нито от Пловдив.

Утре съм на крак в СС София и там ще изискам поне минимална разпечатка с това какво се включва и тн.

Този пост е редактиран от Klimfilt: 28 април 2020 - 16:15

• 0

#23610 MB_lover

MB_lover

Чирак

• Членове на клуба
  • 204 Мнения:

Публикувано 28 април 2020 - 16:22

Малко ъпдейт, получих мейл от Пловдив, без разбивки, разпечатки и оферта, а само ми предлагат за този сервиз 1200 лв. след проверка за колата ми в системата на производителя, като на "място след приемането на автомобила ще направят допълнителна проверка по сервизен код и цената щяла да бъде потвърдена окончателно и коментирана"... ,каквото и да значи това. Отделно за възникналия проблем ми предлагат го проверят на място и при констатиране на проблем щял да бъде отнесен въпроса до производителя...
Нещо ми звучи малко несериозно написано, отделно им споменах, че съм член на клуба и казаха, че ще го имат предвид и предадат на приемчика, който ще изготви офертата. Е оферта нямам към момента, нито от София, нито от Пловдив.
Утре съм на крак в СС София и там ще изискам поне минимална разпечатка с това какво се включва и тн.

Подсещам, че преди да изтече гаранцията може да се ъпдейтне навигацията (иначе 500 лв) и предполагам софтуера (ако това не е включено в сервиз В... то беше филтри и масла само май)

Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни