Аз имам предвид, че Мерцедес предлагат да се удължи още гаранцията след 4-те години срещу доплащане. Алфа сега дори стигнаха по-далеч, цели 9 години. Обаче хем си я плащаш, хем трябва при тях да обслужваш колата.
![:)](https://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.png)
Публикувано 29 януари 2020 - 18:12
Публикувано 30 януари 2020 - 09:34
Да, аз това имах предвид под удължаване. Да е след 4-та година (ужас мислех, че е поне 5 години гаранцията), но ако реално се прехвърля отговорността на 3то лице (застраховател/ презастраховател), то реално за какво изобщо ми е нужно да минавам през СС ? Иначе е нормално да те задължават след като имаш фабрична (било то и удължена) гаранция да си я обслужиш при тях (все пак трябва да си вържат гащите). Но това идва от факта, че за България представителя е само един...
Публикувано 30 януари 2020 - 12:26
Публикувано 30 януари 2020 - 16:10
Пак да кажа, прочети в договора кои части и детаили и при какви условия са включени в удължената гаранция.
Сам ще си направиш извода дали е “Пунта мара“ или те удовлетворява.
Публикувано 30 януари 2020 - 16:26
Този пост е редактиран от drjivago: 30 януари 2020 - 16:36
Публикувано 30 януари 2020 - 20:24
Това беше моята удължена гаранция. На бланка на Allianz. Важи само за България.
Този пост е редактиран от vencislav: 30 януари 2020 - 20:25
Публикувано 31 януари 2020 - 09:35
Супер, добих известна представа. Сега остава да се спра на точния екземпляр и да се действа.
Апропо, кое е по-удачния вариант, да си организирам сам докарването (полет, спане, път и т.н.) или да си платя едни 600 евро и колата един ден да ме чака пред КАТ? Като до момента автомобилите които гледам са само от дилъри на марката, а не търгаши комшии в Немско..
Публикувано 31 януари 2020 - 10:30
Докарването ще ти е по-евтино и ще можеш да се накефиш на колата на дълъг път. От друга страна времето ,което ще ти отнеме е пари ,така че това само ти можеш да си го прецениш. Щом колата е от дилър ,те ще ти оправят документите за износ ,така че не се притеснявай , важното е да ти дадат цолови (с червена лента) номера за да нямаш проблеми по пътя.
Публикувано 31 януари 2020 - 10:47
... Има няколко години на всеки модел от премиум сегмента, където или си плащаш в официалния дилър, или си бета тестер на гаражните майстори да го разучат...
На същото мнение съм.
...Апропо, кое е по-удачния вариант, да си организирам сам докарването (полет, спане, път и т.н.) или да си платя едни 600 евро и колата един ден да ме чака пред КАТ?...
Предпочетох втория вариант. Повече време отнема, но е по-спокойно и не толкова натоварващо. Провери си застраховката на товара.
Публикувано 31 януари 2020 - 10:51
Aз също съм на мнение, че е по-удачно да се използва транспортна услуга. Не се кефя на роудтрипове зимата, а и физическото време е фактор.
Ако имаш време и се кефиш да караш из Европа по това време на годината, що не
Публикувано 31 януари 2020 - 11:20
Октомври месец м.г. купих от дилъра кола на няма и три години. Докара ми я фирма срещу 1500 лв. Не е малко но града беше близо до Хамбург и километрите са доста. От по-близо е по-евтино. Доволен съм от професионализма на фирмата. Имам предвид срокове, комуникация с тях, укрепване на товара и т.н. А и спестих 2000 км. на колата и ядове по зимните пътища на EU.
Публикувано 31 януари 2020 - 11:52
По-принцип не съм тръгнал утре, но мисля, че намерих нещо което е моето. До сега не съм правил подобен трип из Европа и сигурно ще ми бъде интересно, но пътя... Колата за която иде реч е в Хановер (1800 км) и ще си отнеме доста време. Но благодаря, това ще го умувам допълнително. Нека първо имам повод да ходя до там, а връщането ще го наглася.
Публикувано 01 февруари 2020 - 09:11
Някой да знае или да има идея къде в България мога да намеря кабел awg 22 .
Не ми трябва подобен ,а точно такъв кабел awg 22.
Публикувано 08 февруари 2020 - 11:34
Някой да знае или да има идея къде в България мога да намеря кабел awg 22 .
Не ми трябва подобен ,а точно такъв кабел awg 22.
Аре щот си пич щи подшушна Comet на цар Самуил
Публикувано 08 февруари 2020 - 19:34
В понеделник ще се разходя до дружба, защото пише че в централен склад имат.
Мерси за инфото
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни