честито
ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24117 мнения по тази тема
Публикувано 07 юни 2018 - 21:39
Публикувано 08 юни 2018 - 08:19
честито
За първото не знам, но второто си е баш грешка от актуатура.
Като рециклирах моя пак от време на време колата влизаше в авариент режим, майстора я прочете, смени още два датчика и се оправи всичко.
Публикувано 08 юни 2018 - 09:06
Имаш ли спомен какво точно е сменял?
Публикувано 08 юни 2018 - 09:09
Не, бяха с някакви номера. Едното беше датчик около ЕГР-а.
Този пост е редактиран от vonko1988: 08 юни 2018 - 09:09
Публикувано 08 юни 2018 - 11:12
Принципно се започва с датчиците.
До колкото си спомням те управляват този акутатор,който всъщност пак е датчик който разтоварва турбината? Отваряше,затваряше нещо?
До колкото си спомням те управляват този акутатор,който всъщност пак е датчик който разтоварва турбината? Отваряше,затваряше нещо?
Публикувано 08 юни 2018 - 11:14
Настана каша...
Гледам скапания ютуб, чета форуми...
Доста честа грешка Р2015
Или сменят интейка, или слагат някакво съпротивление.
Гледам скапания ютуб, чета форуми...
Доста честа грешка Р2015
Или сменят интейка, или слагат някакво съпротивление.
Публикувано 08 юни 2018 - 12:16
Принципно се започва с датчиците.
При ОМ642 актуатура е електронното управление на турбината. Вътре има едни пластмасови джунджурии дето се ебават с времето. С кое трябва да се започне едва ли има точна формула, в крайна сметка важното е да се оправи.
Публикувано 08 юни 2018 - 14:08
С чисто нов съм. Тъпия icarsoft изтри грешката за него. Обаче колата е мъртвец. Сложих torque и изкара тази за интейка. Беше вечемного тъмно, гледам пишат чедоста се омаслявала неговата букса и давал грешка
Публикувано 17 юни 2018 - 16:45
Уж се оправи... и уж спряха моторчето на клапите...и уж сега няма проблем...ама до кога
Публикувано 20 юни 2018 - 19:16
Колеги, пуснал съм си 209-ката в продажба. Колата е Уау, но е време за по-семейна кола, а нямам възможност да си събирам автопарк в момента, че пак ги бях насъбрал 4 без да се усетя.
Пълна сервизна история, статистика на разхода от както я имам, реални километри, лично си я докарах от Белгия (втори собственик съм).
Няма предстоящи ремонти или скрити проблеми, за въпроси и уточнения, питайте
Всичкото копчаляк (обдухване, люк, щори, подгреви, навигация, много ключове, оригинални джанти, нови гуми, секрети, завиващи фарове и т.н.... ааа, и ел.отваряне и затваряне на багажника, вкл. и от купето).
Ще има и по-добри снимки, просто съм разчекнат от работа и нямаше време за фотосесии.
Разбира се, че цената се коментира, просто това не е от горублянските, съответно и цената няма да е идентична
https://www.cars.bg/offer/c2672172
Публикувано 20 юни 2018 - 21:33
Колеги, пуснал съм си 209-ката в продажба. Колата е Уау, но е време за по-семейна кола, а нямам възможност да си събирам автопарк в момента, че пак ги бях насъбрал 4 без да се усетя.
Пълна сервизна история, статистика на разхода от както я имам, реални километри, лично си я докарах от Белгия (втори собственик съм).
Няма предстоящи ремонти или скрити проблеми, за въпроси и уточнения, питайте
Всичкото копчаляк (обдухване, люк, щори, подгреви, навигация, много ключове, оригинални джанти, нови гуми, секрети, завиващи фарове и т.н.... ааа, и ел.отваряне и затваряне на багажника, вкл. и от купето).
Ще има и по-добри снимки, просто съм разчекнат от работа и нямаше време за фотосесии.
Разбира се, че цената се коментира, просто това не е от горублянските, съответно и цената няма да е идентична
Брат, тази кола си заслужава отделна тема. Не само пост в "Чат".
Погледнах за сравнение мобиле,де. Е, няма като твоята.
Публикувано 20 юни 2018 - 22:14
Изглежда много лачена и свежа! Нужен е точният купувач, а аз смятам че ще се намери такъв. От тук нататък, към какво возило си насочваш вниманието?
Публикувано 20 юни 2018 - 22:18
искаш ли една х3-ка на чист бартер
Публикувано 20 юни 2018 - 23:06
Ами, оглеждам за 4-врати, 4-цил турбо-бензинки, автомат, много екстри, 4х4, след 2010 и около 200 коня, до 150х.км. В момента това са А/CLA/W205/F30/A4/A5/Q5. За жалост не ми се плаща цената на посочените Мерцове, F30ките са малко и също скъпи. Оглеждам олимпиадите, понеже не намира Пасати с подобни параметри, а и са ми грозни на интериор.Изглежда много лачена и свежа! Нужен е точният купувач, а аз смятам че ще се намери такъв. От тук нататък, към какво возило си насочваш вниманието?
Пухи, благодаря. Никога не съм бил привърженик на бартерите, понеже не съм търговец на коли и предпочитам да си харесам колата, която искам, а моята да намери също правилния купувач. Бартерите са тип "ничия земя".искаш ли една х3-ка на чист бартер
Брат, вярно е! Наистина не съм виждал 209ка, която да се доближава до тази. Силно се съмнявам да стигна до пускане на отделна тема, понеже колата е заводска и освен снимки на някои части, които съм сменял, друго едва ли ще е от полза за колегите. Отдавна мисля съм качил всичката документация, събирана през годините за 209.Брат, тази кола си заслужава отделна тема. Не само пост в "Чат". Погледнах за сравнение мобиле,де. Е, няма като твоята.
Публикувано 21 юни 2018 - 08:46
Коце колата ти със сигурност е най-добрата на пазара, но й искаш доста сериозна цена. Като цяло доколкото помня най-запазените 209-ки вървяха по 10-11, разни АМГ-та гонят 13-14. Дано да се намери кой да ти я плати и да я оцени, но пазарните цени говорят друго. Аз лично на твое място може би бих я пуснал за 16. Освен това двувратите коли по мои наблюдения се продават една идея по-трудно.
Този пост е редактиран от vonko1988: 21 юни 2018 - 08:47
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни