Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#21796 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 23 ноември 2017 - 11:09

На мен.
Могат да се върнат, но аз лично не одобрявам заядливия тон на колегата.
Искаш да кажеш че съм циник и простак като зачиствам неща, които не биха се понравили на хората?

Искам да кажа, че не можете (всъщност, очевидно можете, но не трябва) да триете нещо по собствено усмотрение, което не е в разрез с правилата по никакъв начин. Не вие решавате, кое и какво би се понравило на хората. И без това форумът е доста слаб, няма нужда от излишна цензура, която още повече ще отблъсне хората.

Един друг мерцедесов форум го изоставих, щото един варненски чичак го е узурпирал и прави реклама на малкото си гаражче и цензурира всеки дръзнал да не се съгласи с неговите философии.
  • 6

#21797 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 11:14

Брех...изядохте ме :D

Никой нищо няма да отнася.

Ето си ви мненията...PEACE

• 0

#21798 Bewolf

Bewolf

Напреднал

• Потребители на форума
  • 329 Мнения:
  • Град:На Юг
  • Автомобил:
    W211 E320 on LPG
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 12:03

Преди няколко години имах същия проблем като Вонко. Още нямаше магистрала Струма и като падна кората спирах на 10 места в опити да я закача. Накрая окантарих колата на два камъка на 2 гуми и едвам я закачих. Но станах на нищо. От тогава в колата комплект дрехи за такива случаи.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
  • 0

#21799 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 12:03

Понеже е чат-тема (тоест всеки си бръщолеви всякакви тъпотии тук), да се из... и аз :) Като няма правила и спазване на общоприетите НОРМИ, обществото се превръща в язва и действат законите на джунглата. Тоест всеки е, и вожд, и индианец, но най-често обикновена примитивна маймуна... Но някак си ако животното не се замисли, че със своите действия (които за него са си ОК) може да застраши живота на друго живо същество (несъзнателно, защото съзнателното вече си е друга бира), то тогава проблемът е много по-дълбок. Малко хора тук са пукали гума на магистрала със 160-170 и знаят как се удържа кола с такава скорост, не че със 140 има голяма разлика, но 30 км/ч са си 30 км. Времето ти за реакция се занижава значително, а в комбинация с липсата на опит в такива ситуации е критична. Защото ти и с 60-70км/ч можеш да се смачкаш и после да караш само инвалидна количка, но въпроса е да сме най-най-най и на топа на топа, а на входа на София при първия светофар ни делят 10 коли, а ти си карал със 160, а аз със 130... И не говоря за хора със стаж от 5--10 години зад волана и 100к или 200к км  зад гърба си мислещи си, че вече са Деймън Хил, а за онези с над 20 години зад волана, които са карали, и западни и руски коли.
Апропо, ето нещо което илюстрира хората от типа: " Бе я си знам за мене си, ти Уи че ми каеш на мене дека си карам"...  https://www.novini.b...оловръстно.html

Този пост е редактиран от Klimfilt: 23 ноември 2017 - 12:06

• 4

#21800 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 23 ноември 2017 - 18:26

- Добре дошли в AUDI. Как бих могъл да ви помогна?
- Бих искал да поговорим за BMW-то на витрината.
- Но ние нямаме BMW на витрината.
- Вече имате...

• 0

#21801 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 19:34

Не съм писала тук от 100 г., егати..

И вече всеки втори ник ми е непознат.. :unsure

• 2

#21802 Marukian

Marukian

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 609 Мнения:
  • Автомобил:
    W126 - 260SE 1989
    S210 - E320T 4MATIC 2001
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 20:13

Не съм писала тук от 100 г., егати..

И вече всеки втори ник ми е непознат.. :unsure

Еми Ками, ти се изгуби като показните магазини...

• 1

#21803 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2017 - 20:20

Никовете може да не ни ги помниш, ама такива убафци като нас не могат да се забравят ;)

• 1

Audi_A4_avatar.gif

#21804 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 23 ноември 2017 - 21:30

Аз съм последният човек, и наистина е така, който ще тръгне да защитава някой каращ бързо или нарушаващ закона. До колкото знам, и дано е така, колегата си позволява да кара бързо само на магистралата. Там е разрешено със 140, така че 170 не е някаква извънземна и опасна скорост. Разликата не е голяма. Много по-опасно е шофирането в града и първо- и второстепенни пътища с превишена скорост и несъобразена. Един пример:
Когато живеех още в Русе, през два блока имаше някакви пишман майсторчета и бмв дрифтъри, които преимаха междублоковите улички за рали трасе. Та тези пичове застрашават всички, включително и деца, НО по отношение на закона не бяха в нарушение, защото не превишават 50км/ч. Тези обаче 50км, на тези тесни улички с тези паркирани коли и с толкова деца по площадките са си отвсякъде несъобразена скорост и изключително опасни. Та кой е по-опасен? Пак казвам, против съм бързото каране и 100% против нарушаването на закона, но, че съществуват глупави, недомислени и откровено несправедливи правила и регулации е повече от очевидно.

Между блоковото пространство не би трябвало да е 50км/ч. а много по-ниска, примерно 20 или дори 10, в зависимост от това дали има детска площадка/градина или др.

Сега чух по новините, че автомобили без катализатори ще им се свалят номерата.
  • 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#21805 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 23 ноември 2017 - 23:30

Ами да, би трябвало, но няма никакъв знак за скорост, няма го е онзи синият знак с децата и топката http://static.geo.de...e-c-1903766.jpg, така че си е 50 ограничението. И е малоумно.

А колкото до катализаторите, дано да е така, ама ме съмнява. Това означава едно 30-40 процента, където нямат катализатор и още толкова с неизправни такива да не вземат прегледа.
  • 0

#21806 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 24 ноември 2017 - 07:14

Сега ще разцъфти бизнеса с китайски катализатори по за 200лв.

• 1

#21807 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 ноември 2017 - 07:48

Ако някой си мисли, че се забраняват катализаторите за нещо друго освен някой да направи пари от това е в голяма заблуда. Както и камерите за скорост се слагат да се правят пари. Не се сещам за мястото около Казичене, но няма да се учудя, ако е просто място, където е нелогично да се спазва ограничението и затова се слага капан. Може и да е опсен участък, но много ме съмнява. Не съм видял камера в град да се слага на такъв, защото там хората ще намалят така или иначе и няма да се правят пари! Няма да се учудя, ако същите хора, които решават къде да се сложат камери, въртят фирмите, които продават радари. Създават ти проблем и ти продават решение. Ефективен бизнес подход.

В Бургас например едната камера по пътя за меден рудник е на място, където и автобуса не спазва ограничението. Простореляха я с пушка. Оправиха я. Пак я простреляха. Видяха, че хората няма да се съгласят с несъобразеното ограничение там(което ако се спазва само ще затрудни трафика по това натоварено трасе). Решиха, че няма смисъл да я правят повече и сложиха още по-малоумно ограничение(30), което никой местен не спазва, защото се знае, че камерата не работи. Практически този знак 30 е опасен набит по средата на скоростна отсечка. Много по-вероятно е някой ако се стресне от него и кутията на камерата да предизвика катастрофа, отколкото ако си кара нормално с 80.

Политиката на знаците по пътищата е малоумна. Където стане проблем, вместо да се помисли как да се оправи опасния участък, се слага ново ограничение и хранилка, което нищо не решава. Докато държавата води такава политика аз няма как да съм респектиран по какъвто и да е начин от ограниченията на пътя.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Този пост е редактиран от vonko1988: 24 ноември 2017 - 07:53

• 2

#21808 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 24 ноември 2017 - 09:14

Да не излезне сега като заяждане.

Докато мисленето ви е такова всичко ще ви се струва малоумно.

В България всеки знак,всяко ограничение,всяка камера е сложена за да се изкарват пари.Детска логика.

Интересното е че всеки с такова мислене,като излезне да кара в чужбина спазва всички знаци и правила за движение и там не го дразнят камерите и знаците че са сложени на неподходящо място.Само в България са сложени не където трябва и ви дразнят.Защото всеки може да се оправи с някой лев.Дали ако в Гърция не спазваш знаците които са сложени на неподходящо място,ще се оправиш с някой лев?Същото важи за всяка страна близка до нас.Извън пределите на родината сте най примерните шофьори.Щото ако нарушиш боли,нямаш парички да си платиш глобата.Опа,там камерите и знаците не са сложени да изкарват пари.

Камерата на Казичене е сложена точно с определена цел.Ограничението е 90 км/ч.Прав,нов участък ремонтиран,само че отдясно е пълно със бизнес сгради.И ти както си караш лекичко със 170 км/ч,и ти излезне някоя лелка от бизнес сградите,каква реакция ще извадиш?

Самите вие които не спазвате закона за движение по пътищата,предизвиквате държавата да слага знаци и камери на не логични места,за да ви спасят живота и да не влезнете в черната статистика и в новините.

Аз също не спазвам закона на 100%,но се старая колкото и да ми е неприятно.От опит да се спазва нещо и някое правило не боли.

Този пост е редактиран от nostradamus: 24 ноември 2017 - 09:20

• 5

#21809 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 ноември 2017 - 09:22

Както казах не съм видял участъка, за да коментирам със колко бих минал. По принцип карам със 170 само на магистрала. Ако там пътя е преграден като магистрала каква работа има лелката да пресича и да прескача оградите? Което ми напомня, че ограничението по околовръстното(широката част) трябва да е чисто и просто 120. А за камерата на казичене четох в един друг форум, че леко точно преди нея е сложен знак 50. И после да се чудим защо са й забили кирката нали? 

• 1

#21810 nostradamus

nostradamus

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:

Публикувано 24 ноември 2017 - 09:28

Както казах не съм видял участъка, за да коментирам със колко бих минал. По принцип карам със 170 само на магистрала. Ако там пътя е преграден като магистрала каква работа има лелката да пресича и да прескача оградите? Което ми напомня, че ограничението по околовръстното(широката част) трябва да е чисто и просто 120. А за камерата на казичене четох в един друг форум, че леко точно преди нея е сложен знак 50. И после да се чудим защо са й забили кирката нали? 

Пак не си чел каквото трябва.

Пътя е преграден с мантинела,ограничението от 50 беше сложено докато поставяха мантинелата.

Лелката която може да се появи,ако четеш внимателно ще разбереш че вероятно може да се изнесе с някоя кола от паркинга на сградите.

Но вие сте безсмъртни,няма смисъл да ви се обяснява на вас.

Хванали сте Бога за рога.

Защо реши че на околовръстен път ограничението трябва да е 120 км/ч?

Околовръстното на Солун е с 4 платна за движение в посока и има участъци където ограничението е 60 км/ч,а иначе е 80 км/ч.

Пак се правите на по умни от умните.

Този пост е редактиран от nostradamus: 24 ноември 2017 - 09:30

• 1

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни