Публикувано 23 ноември 2017 - 10:25
Аз съм последният човек, и наистина е така, който ще тръгне да защитава някой каращ бързо или нарушаващ закона. До колкото знам, и дано е така, колегата си позволява да кара бързо само на магистралата. Там е разрешено със 140, така че 170 не е някаква извънземна и опасна скорост. Разликата не е голяма. Много по-опасно е шофирането в града и първо- и второстепенни пътища с превишена скорост и несъобразена. Един пример:
Когато живеех още в Русе, през два блока имаше някакви пишман майсторчета и бмв дрифтъри, които преимаха междублоковите улички за рали трасе. Та тези пичове застрашават всички, включително и деца, НО по отношение на закона не бяха в нарушение, защото не превишават 50км/ч. Тези обаче 50км, на тези тесни улички с тези паркирани коли и с толкова деца по площадките са си отвсякъде несъобразена скорост и изключително опасни. Та кой е по-опасен? Пак казвам, против съм бързото каране и 100% против нарушаването на закона, но, че съществуват глупави, недомислени и откровено несправедливи правила и регулации е повече от очевидно.