Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#1936 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 24 април 2011 - 09:41

Ама ти съзнаваш ли че липсата на парички при притежателят на тази кола е само в твоите представи ? Ти просто само можеш да предполагаш колко е висок като се качи на кеша си,камо ли да го окачествяваш като бедна душа.

Васе,моите уважения,ама малко не се си ме разбрал накъде бия.Ти пак отваряш дума за пари и финанси,а аз се опитвам да обясня,че въпроса е по-скоро принципен и става въпрос за себеуважение и олицетворяване на личността и статута му в обществото като човек с въпросната ЕС-класа.Аз пак ти казвам,че според мен няма човек с пари и разум в главата,който да си купи ЕС-ка и да я газифицира.Това са стойкаджий и първенюта,които заблуждават за благополучие и имотно състояние,малките девойки по нощните барове с лъскава кола за президенти,ама с малък жълт триъгълник отзад в горния десен ъгъл на стъклото.
Поздрави и благодаря на Самурая за мнението му,имам да черпя бира от предишен спор.Публикувано изображение
Всеки има право на мнение все пак.
  • 0

#1937 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 24 април 2011 - 10:34

от части съм съгласен с теб за принципите - хубаво е да се кара хубава кола на хубаво гориво

но

тая 220ка е на 10 години, струва колкото дачия на 1 - 2 години, само дето е употребена и износена много повече

тая кола (220ката) я купуваш за да ти вози дупето на кожата, радваш се на готините й джаджи, но въпреки това тя е просто една дърта машина, която трябва и да е икономически целесъобразна, за да има смисъл да й купуваш амортисьор за 1500лв и да й смениш свещи за 500лв.

затова слягаш една газова за 2000лв и се радваш на возията й и си си свиркаш

друг е въпроса ако си вземеш някоя нова ес-ка (цена 70-80к лева), която освен всичко друго е с нов тип двг и много по нисък разход на гориво
друг е въпроса ако си вземеш някоя екзотика - порше, ламбо, сл65 и т.н. рядки и скъпи коли

но 220ка 500 от 2002 е кола за човек, който просто иска да се чувства такъв(човек) и да му е кеф да се вози по разбитите пътища на наща родина
  • 0

#1938 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 април 2011 - 11:27

Ники до миналата година мислех по абсолютно същия начин. Стана така , че отидох да си правя колата при едни дизелджии ,приятели на баща ми , и докато го чакам да се появи.. гледам в далечината МЛ55 :bigemo_harabe_net-110: В163 .. направо загубих ума и дума.. от него слезе майстора. След като си полафихме не издържах и го питах за разхода , при което ми каза , че ако го кара нормално безда го ръчка много около 25-30 лв. Останах като гръмнат... след това ми обясни за газовата .. и излезе какво ? Аз карам 113 кс.. дизел.. полу умрял... и давам 20 лв/100 км като гледам да карам бавно леко и спокойно. А той.. кара цифра коне, 4х4, фул екстри , 18 или 19 джанти (не помня точно) и тн... и дава една идея повече пари от мен :kill_myself:

Друго което е.. баща ми кара 140.. 350ТД .. в града ако я кара той дава межеу 13-15 , ако карам аз между 14-17. Има алтернатива.. таз кола да се подкара основно на вода.. и то за добра сума пари. Според теб.. колко точно ще му е гадно.. да харчи таз кола вместо 15 - 5 гориво и няколко литра вода ??

Въпреки че е човек с доста висока държавна заплата.. му идва на горе като трябва да отиде на бензиностанция и да остави 250 лв , за да напълни резервоара. И въпреки това.. гледа да не я кара много. На година минава около 10000 км.. точно заради огромния разход.
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#1939 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 24 април 2011 - 11:31

пък едвали тая ес-ка я кара някой много богат , със връх възможности , всички знаем какви са цените на 220-ките в България.Кошници колкото искаш.Говоря , като човек от средна класа , още ме хранят мама и тати и ако имахме такава ес-ка още преди да съм и направил автокаско , ще и сложа газова , хич няма да се замисля , че асанчо или петкан , ще ми се смеят.Всеки си има негово мнение , в момента в България всяка 2ра бензинова кола е с гас , хората търсят малки дизели да се возят с две шапки нафта.Значи примера е следния:карах 124-ка 3.0д , колата , даваше разход 10/100 , което за студент човек е много , всяка седмица си ходех и връщах до Габрово и обратно , не защото имам маса пари , а защото колата ми доставя удоволствие.За жалост катастрофирах и я няма тая кола.Взимах 190-ка 2.0 бензин , ами на тая кола не и сипвам бензин като на 124-ката , не искам да я карам , не ми прави удоволствие като 124-ката и за това не ме кефи.Мисля , колега , че си разбрал тънката линия . Хората , който карат тежките мерцедеси , не ги карат , защото са взели поредната кола , а защото им доставя удоволствие и спокойствие , а не като голфовете и опелите . Това е границата между Мерцедесите и останалите коли . Поздрави !
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#1940 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 април 2011 - 11:52

лъскава кола за президенти

Ники,казваш за президенти,не е така бе баце ;) Тия вещи са да им се кефиме бе мама му стара,що трябва да ги нарочваме че са за някви тропосери.
За себеуважението горивото според мен изобщо не е от значение и не случайно ти споменавам няколко други неща.
Лош пример даваш,мразя ги тези висши държавни чиновници аз,президентите и глутница са изедници на които ние им плащаме горивата а те само се возят без нищо свястно да свършат.Казваш че си бил в чужбина,ами я виж накъде върви света.От кои мислиш че е така...ами от висшите лайномети от веки веков.Е повече от нас ли заслужават френде? Те не си правят сметка щото може на готово баце. А ако и те си правеха сметка,нямаше да ни е такава планетката и евентуално някой нямаше да си слагат газови устройства.
Да дава Господ повече възможности за реализация на добрите хора,да успяваме да бъдем по-съвестен народ и тогава каишката на Франк Мюлера няма да е толкова от значение за себеуважението.

Много по-добре е Ес класа на газ от повечето други на бензин!Нима себеуважение тук няма?

Казваш че не съм те разбрал,не си го помисляй.....главата ми е океан от разсъждения приятелю,но понякога и аз като неразумните,опитвам да налагам мнението си.

Весели празници и още повече радост на този ВЕЛИК ден! :beer:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#1941 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 24 април 2011 - 12:28

Христос Воскресе
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#1942 Batev

Batev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1535 Мнения:
  • Град:Vienna , Austria
  • Интереси:Футбол,Музика,Автомобили,Компютри и Други
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz ML270 CDI - W163 - 2005
    Mercedes-Benz E290 TD - W210 - 1997
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 април 2011 - 12:37

Воистина Воскресе! :icon_coolgrin:
  • 0
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя
,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....

... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.

#1943 MERCEDES-230

MERCEDES-230

Чирак

• Потребители на форума
  • 247 Мнения:
  • Интереси:"Дѣлото е свѣто! Проклети бѫдете, ако не продължите борбата
  • Автомобил:
    MERCEDES-230-E .124-м-102
    Е-350-CDI-4 matic.............

Публикувано 24 април 2011 - 12:37

бай Васко.
много ме кефи таблото . целата кора просто свети.......
изпипал си всичко в най малките подробности....
само да найдеме тия махагончета и ще блесне....
отивам за крушки дано бачкат.

иначе на всички весели празници и
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

БОГ в небето
вода в морето
и
МЕРЦЕДЕС БЕНЦ на шосето.

газифициран ----
  • 0
само БЕНЦ само НИЕ
Публикувано изображение

#1944 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 24 април 2011 - 12:51

Воистина Возкресе Насе, да сме Живи и Здрави Всички - другото са бели кахъри!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#1945 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 април 2011 - 18:46

Ехеееееееееее Колегите..............Воистина Воскресе :)
Жизви и здрави най вече и всичко най най на Всички Нас :)
  • 1
Публикувано изображение

By Batev

#1946 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 24 април 2011 - 21:13

Брат-имах предвид ,че във форума е хубаво да се изливат позитивни енергии,,,защото колкото повече си изливаме мъката тука-толкова по тегаво ще става за четене....и така

и това е само лично мнение и не визира теб специално,а е принципно...за себе си имах предвид,че се сдържам да се изокам,,,

Поздрави

п.п.-иначе не оспорвам това което казваш...то преди да се стигне до тоя Лукойл-трябваше да ги разстрелят в оная година пред парламента и Партийния дом...еех а бяха времена....

Прав си, за позотивното и прав си, че не съм се въздържал.
Отбелязвам си грешката и ще се постарая да не го правя повече. Като се замисля, нещо ми се струва, че в последно време само негативни мнения пускам, ама ще прощавате, всеки има и лоши моменти, по-скоро претоварени, щото пък нищо лошо не ми се е случило, само адски много работа и умора се събраха.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#1947 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 24 април 2011 - 21:33

Прав си, за позотивното и прав си, че не съм се въздържал.
Отбелязвам си грешката и ще се постарая да не го правя повече. Като се замисля, нещо ми се струва, че в последно време само негативни мнения пускам, ама ще прощавате, всеки има и лоши моменти, по-скоро претоварени, щото пък нищо лошо не ми се е случило, само адски много работа и умора се събраха.

Повярвай ,че сега те разбирам отлично...наистина...

:beer: :beer: :beer:
дано да ги има хубавите поводи и тука да си хортуваме за тях,,,,

ето на мен сега ми липсва това

Публикувано изображение

и да си карам ей така

Публикувано изображение

млогу ми липсват...
ама кои знае....някога пак...

а иначе Мишо-брате-тук сме за да си помагаме...хубаво е да споделяме само хубаво,ама такъв филм в реала няма...така ,че нека се подкрепяме колкото можем и да не се сърдим един на друг за такива неща
:beer: :4036:

Преместих мненията тук за да не спамиме в темата за биодизела-надявам се е ок с Вас

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 24 април 2011 - 21:59

• 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#1948 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 24 април 2011 - 22:04

Ехеееееееееее Колегите..............Воистина Воскресе :)
Жизви и здрави най вече и всичко най най на Всички Нас :)

За братчето ми :icon_coolgrin: вечния ODB... R.I.P.
http://www.youtube.com/watch?v=m4_G4cWzKPE
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#1949 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 24 април 2011 - 22:29

Преместих мненията тук за да не спамиме в темата за биодизела-надявам се е ок с Вас

Аз съм ОК, дори бих помолил да затриеш постовете, които не касаят темата за био-дизела или да ги преместиш някъде, на подходящо място.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#1950 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 април 2011 - 00:37

Братле, аз затова взех 2 седмици почивка и заминах малко от БГ, че не се издържаше. Като се замислиш, всичко ти перфектно, ама... вътре ти е гадно едно такова...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

6 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 6 гости, 0 анонимни