Здравейте, аз съм това
С Pepino се видяхме в четвъртък, като карах колата за прехвърляне и ме покани във форума. И той като други хора дойде да погледне, но не каза "Какво е това", а директно - "170v!"
Оказа се, че даже вече съм се регистрирал във форума, преди време гледах някакви картинки. Виждам, че се е продавала и тук. Но вече е у дома!
2 години... едвали
Този оптимистичен срок го поставя моят приятел, шофьорът на платформата. Според мен е по-вероятно 12 години. Надявам се на практика да е някъде по средата!
Относно състоянието, като цяло е сравнително зле, но с добри изгледи. Шасто си е шаси, дебело и здраво. По купето ламарината е изненадващо здрава, дървената конктрукция /купето отвътре е цялото с дървени колонки, при това не декоративни, а носещи!/ над половината я има, така че имам за модел, освен това с колата дойдоха и стари талпи-заготовки, оформени по съответните кривини, така че материалът е наличен, трябва дялане и напасване. На вид по колата няма почти нищо останало, но всъщност всичко идва в кашони. Има почти всичко към нея, а от някои неща по 2. Е, естествено, има и липси - въздушен филтър, 3 странични стъкла, моторче чистачки, километраж, разпределителната "кръстачка" за тръбичките на централното гресиране, емблеми /естествено!/, но това са все дреболии, които не е особено трудно да се намерят!
По двигателя нищо не знам засега. На вид е много добре, всичко си има, но големият въпрос е вътре какво става. Скоро ще надникна и ще стане ясно. Скоростите не знам как са, но има 2 кутии + чаркове, така че от всичко поне 1 би трябвало да стане. Има даже и диференциал + два и половина резервни, в насипно състояние.
Това е положението. Голяма играчка ще е, но се надявам след някоя година да стане за каране! Ще се стремя към пълна оригиналност, не искам нито хот-род, нито присадени чужди части. За щастие за този модел има всичко, популярен е по света. Има както стари, така и нови части. А цените са изненадващо нормални. Че няма да е бързо, евтино или лесно, това го знам, но имам предостатъчно оптимизъм
Ще държа форума в течение, как върви работата. До сега нищо не съм правил. Трябваше да изчакам за документите, чак сега вече мога да разглобявам.