Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Защо станахте член на клуба?или защо не станахте?

• Please log in to reply
79 replies to this topic

#1 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 27 July 2009 - 00:12

Тази анкета ще я проведем в малко по-различен стил. Въпросът днес е:

Защо (не) станахте член на Мерцедес-Бенц Клуб България?

Анкетата е по-различна, защото няма да ограничаваме възможните отговори и няма да има опции за гласуване.
Просто всеки, който желае да разкаже как е стигнал до тук и защо е решил да стане член на клуба.
Естествено, който не е член на клуба - може да разкаже защо досега не е пожелал да стане член на клуба.

Мисля, че тази "анкета" ще бъде колкото интересна, толкова и полезна за клуба, за да го усъвършенстваме и да изгладим лошите страни, които поради някаква причина не са ви убедили да станете член на клуба.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 27 July 2009 - 00:17

Веднага бързам да пусна моя отговор:

Брат ми е член на друг автомобилен клуб. Покрай него се запалих и аз, защото виждах, колко готини хора има в клуба му. Виждах, с какво се занимават - как си помагат един на друг, как се събират заедно, как имат клубен дух, как нещо невидимо ги обединява и идеята ми харесваше. Предположих, че Мерцедес не е по-различна марка в това отношение и няма начин да няма клуб и за тази марка. И тъй като бях нов собственик на кола от марката - потърсих в Интернет за клуб. Естествено първо попаднах на други места (стечение на обстоятелствата), но с времето се ориентирах и избрах именно това място. Станах член на клуба може би около месец, след като попаднах във форума - именно заради онзи клубен дух, който смятам, че обединява хората, не само около колите, но в една общност. Защото е приятно да се срещаш с приятели всяка седмица, или всеки месец или когато и да било. Защото човекът е социално животно. И дори и един ден да сменя марката на автомобила по каквато и да е причина, знам, че приятелите от този клуб ще останат завинаги.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 27 July 2009 - 01:36

Господин Горанов, ПЪРВО-не ми изпратихте по еконта клубни пластини, въпреки, че посочих точен адрес, а и два телефона, а и бях писал, че живея на двеста метра от техен офис, (в ВАРНА). После един потребител на форума ми даде акъли да си присадя cdi-система на 124-ката и аз му писах "да не ми се мярка", в смисъл да не ми пише повече, а той аджеба, го прие, като заплаха, или като някакъв си вид предизвикателство, за карате, че и ваш колега ме банна, по повода, точно в дните, в които си бях пуснал платен отпуск и имах повечко свободно време, което да прекарам в форума, че имах и доста въпроси, по някой неща, около двигател, ел. оборудване, спирачна система. Като нов потребител на форума (не и член на клуба), все още си мисля че ще осмислите коментара ми адекватно и не с лошо. След като "hektor" ме банна-му писах и-мейл, на който той така и не отговори. Ама както и да е. Важно за мене е, че си оправих запалването а съм и с нов стартер, че и с оригинален комплект подпалваща система, заедно с ключалка-всичкото за 124 300d (1987) - и се радвам, за което. Общо взето - това е коментара ми, относно вашата анкета, или проучване, не знам и аз как да го формулирам, поздрави :flagMB new:
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 July 2009 - 06:13

Не ми хареса отношението на някой членове кьм някой нечленове и реших да пропусна не само членството,а и да си спестя доста коментари по доста теми. ;)
  • 0
.

#5 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Posts:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Posted 27 July 2009 - 13:55

Здравейте,това което ме спира да стана член на клуба на любимата ми марка-е високомерното отношение на вече членовете на марката,понякога арогантното,не цивилизовано и крайно отношение при разискването на теми във форума и от там съдя за тези хора и в живота.Понякога се чудя на какво се основава това,като гледам с какви стари коли са и повечето на по 20-25 години като възраст на хората,с не богат житейски опит ,а предполагам и в портфейлен.Надявам се ,че за откровеността си няма да ми скочите всички,ще потвърдите моите думи.Ставало е въпрос между много приятели ,които също обичат Мерцедес защо не станем членове и сме стигали до тези изводи-така че не ги мисля само аз.Постоянни караници и всеки се мисли за богоизбран щом се е качил зад волана на Мерцедес.Мерцедес е Стил на живот в който няма агресия.Не зависимо колко годишен Мерцедес караш и на колко си години-мисленето ти трябва да бъде като за Мерцедес-Класа,Толерантност,Уважение,Стил.Форума ми прилича на тройната коалиция която ни управлява до сега,никой никого не слуша всеки се прави на Бог.Имаше няколко знаещи и помагащи хора вече и те не влизат тука.Направете си изводите.Някъде бъркате.Ако някой се чувства обиден-моля да ме извини,целта ми не е това.
  • 0

#6 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Posts:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Posted 27 July 2009 - 17:42

Това е добре ,но защо се получава на практика друго-губи се уважителният тон на дискусия.Защо избягаха хора като LYNX,BOSS сега не се сещам за всички.Боли ме ,да не си мислиш ,че не ме боли.Толкова ли не можем да бъдем по човечни един към друг в този форум ,а не в ауди или някой друг,какво толкова имаме да делим между нас си.Защо се ядосваме толкова много ,че някой не успял да зададе правилно въпроса или в не подходящ раздел-нищо другият път ще се поправи.Високомерното отношение дразни много.Въпроса ти дойде точно на място ,дано се включат и други и да са откровенни без заяждане за да стане този форум -какъвто трябва да бъде.
  • 0

#7 NNinja

NNinja

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 77 Posts:
  • Интереси:Mercedes Benz
    Звукозапис, компютри
  • Автомобил:
    1. W123 240D 1982г a.k.a. "Змей" или "Машина времени"
    2. Land Rover Discovery 2 2.5D a.k.a. "Камиончо"

Posted 27 July 2009 - 19:03

Аз може би съм най-НЕредовния член и по сбирки, и по сборове заради работата си, но и аз ще си позволя да изкажа мнение

Регистрирах се доста отдавна във форума,повече чета, отколкото пиша, защото не съм компетентен по повечето теми. Случи се така, че в крайна сметка подадох молба за членство покрай събития, довели до пререгистриране, разцепление, груб тон и т.н., но въпреки това все още смятам, че Мерцедес е не само марка, а и стил на мислене и поведение.... От малкото срещи, на които съм присъствал съм останал с прекрасни впечатления от колегите и не знам защо в последно време зачестиха оплакванията от отношение на "членове" към "нечленове". Аз лично вярвам, че сегашното ръководство на клуба работи за неговото добро и съм сигурен, че ще е така и за в бъдеще

Надявам се, че бройката на членовете ще се увеличава (и то не заради увеличаване на постъпленията от членски внос в касата на клуба) и си мисля, че тази анкета ще доведе до изчистване на евентуални нередности в отношението

Поздрави,

Ники Качамаков
  • 0
Който побеждава другите е силен. Който побеждава себе си е могъщ [Лао Дзъ]
За да побеждаваш, научи се на търпение. За да живееш, научи се да умираш.

#8 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1,547 Posts:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Posted 27 July 2009 - 19:40

Член съм на този клуб и съм горд.

Хвала на хората създали клуба и борещи се да го има като такъв.
  • 0

#9 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 27 July 2009 - 21:28

Честно казано не ставам член, защото нямам време. А и не обичам да съм член на нищо.

Обаче от доста време ме мъчи друг въпрос - как така Ауди и БМВ имат толкова посещаеми форуми, а ние - не? Като брой регистрирани коли в България мисля сме горе-долу равни. Дали проблема е в профила на водачите на Мерцедес?
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#10 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 27 July 2009 - 21:52

Здравейте,това което ме спира да стана член на клуба на любимата ми марка-е високомерното отношение на вече членовете на марката,понякога арогантното,не цивилизовано и крайно отношение при разискването на теми във форума и от там съдя за тези хора и в живота.Понякога се чудя на какво се основава това,като гледам с какви стари коли са и повечето на по 20-25 години като възраст на хората,с не богат житейски опит ,а предполагам и в портфейлен.Надявам се ,че за откровеността си няма да ми скочите всички,ще потвърдите моите думи.Ставало е въпрос между много приятели ,които също обичат Мерцедес защо не станем членове и сме стигали до тези изводи-така че не ги мисля само аз.Постоянни караници и всеки се мисли за богоизбран щом се е качил зад волана на Мерцедес.Мерцедес е Стил на живот в който няма агресия.Не зависимо колко годишен Мерцедес караш и на колко си години-мисленето ти трябва да бъде като за Мерцедес-Класа,Толерантност,Уважение,Стил.Форума ми прилича на тройната коалиция която ни управлява до сега,никой никого не слуша всеки се прави на Бог.Имаше няколко знаещи и помагащи хора вече и те не влизат тука.Направете си изводите.Някъде бъркате.Ако някой се чувства обиден-моля да ме извини,целта ми не е това.

Мойте уважения,колега :) . Вярно е,че mercedes си е стил на живот,а и начин на мислене,но замисли се ,щеше ли да е интересно,ако всички потребители бяхме на една възраст,с еднаква година возила и с еднаква дебелина на портфейла.А и не мисля,че знаещите и можещите в форума не влизат вече,заради незнаещите и неможещите.Просто може да са възпрепятствани,по други си техни причини,а ти така да си го осмислил. ПОЗДРАВИ Публикувано изображение
  • 0

#11 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 27 July 2009 - 21:53

Хм, Иля, тая тема трябваше да се повдигне отдавна..

Може би веднага, след като всеки, който е решил да отговори тук, си е отговорил на въпроса за разликата между Клуб и клубен форум...

лично аз не мога да отговоря по обективни причини на този въпрос - то те са малко или много естествени, някак си, но мога да се опитам да помогна в някои виждания..

Господин Горанов,ПЪРВО-не ми изпратихте по еконта клубни пластини,въпреки,че посочих точен адрес,а и два телефона,а и бях писал,че живея на двеста метра от техен офис ,(в ВАРНА).После един потребител на форума ми даде акъли да си присадя cdi-система на 124-ката и аз му писах "да не ми се мярка",в смисъл да не ми пише повече,а той аджеба,го прие,като заплаха,или като някакъв си вид предизвикателство,за карате,че и ваш колега ме банна,по повода,точно в дните,в които си бях пуснал платен отпуск и имах повечко свободно време,което да прекарам в форума,че имах и доста въпроси,по някой неща,около двигател,ел.оборудване,спирачна система.Като нов потребител на форума(не и член на клуба),все още-си мисля че ще осмислите коментара ми адекватно и не с лошо.След като "hektor" ме банна-му писах и-мейл ,на който той така и не отговори.Ама както и да е.Важно за мене е,че си оправих запалването а съм и с нов стартер,че и с оригинален комплект подпалваща система,заедно с ключалка-всичкото за 124 300d (1987) - и се радвам,за което.Общо взето-това е коментара ми,относно вашата анкета,или проучване,незнам и аз как да го формулирам. поздрави

колега, в отговор на всичко това би трябвало да се замислите, че всичко, ама абсолютно всичко, което се прави в Клуба, и респ. във форума , се прави изключително на доброволни начала. Ако това беше някакво задължение, то би било Ваше право да искате отговор, защо ???!!! не са ви изпратени изискуемата символика.

Да, ама господин Горанов по някаква случайност беше зает с малко по-важни от Клубните дела задачи - тези за верносттта на управлението на Републиката...
да не изпадаме в подробности, ама има разлика между тези две неща , нали ;)

за това, че някой от колегите се е опитал да помогне по недостатъчно компететентен начин - ами замисли се - надали е от лошо чувство това, че всеки се старае да е полезен
още поета е казал:

"Богатий с парите, бедний с труда..
момите с иглите, учений с ума.."

това е Вазов, де, ако помня правилно.....

та добрия тон в клубния форум се стараем да се поддържа и спазва..

Не ми хареса отношението на някой членове кьм някой нечленове и реших да пропусна не само членството,а и да си спестя доста коментари по доста теми.

Асене, аз съм уверен, че рано или късно ти ще си тук!!!
точно и единствено тук, защото точно тук ще си максимално полезен на максимум хора
имам виждане за възможностите ти от други места - не са скрити и потайни, но не е сега думата за тях. имам предвид един от най-силните форуми в България.

Колега MBenc - нали оглеждате тънката чертичка, която разглежда хората, които пишат във форума, от тези, благодарение на които той съществува?
говоря за писателите и читателите във форума на Клуба, и за хората от Клуба?

и я оглеждате многостранно?

чертичката е тънка, но я има!!!

какво значи - с какви стари коли са?
тука годините на колите ли си мерим?
Ми тогава колегата с Понтона - С180 - 193х година, що ще тука?
или годините по ЕГН?

или тоя, дето е на 25 години - с жълто покрай устата?

всъщност, за кой иде реч?

защото аз не познавам нито един клубмен, който не може да защити членството си в Клуба с постове във форума, с постъпки или жестове.

може би е тук момента да благодаря на всеки, който е направил какъвто и да е жест към Клуба, към идеите му, към каузата му.

Джентълмени!!!
и Дами!!!
Обратното, всъщност, но моля за извинение!

Благодаря на всички, независимо дали сте на 20 или на 25, или на 55 , или на 75 години ( г-н Коцев, моите уважения)

Колега MBenc, Вие не сте член на Клуба.!!!!!!
Вие четете и пишете във форума на Клуба.!!!!

това са две много различни неща.
и когато узреете да станете един от Клуба, тогава вероятно, ще има нещо, което е пречупило едно виждане.
не става въпрос за членски внос - всеки може да извади едни петдесетина лева - за някои това е дневното кафе, за друг - седмична заплата

въпроса не е в парите, въпроса е в едно приобщаване към общността , наречена Мерседес Бенц Клуб България.

много е лесно да се пише, критикува, и търсят кусури.

когато си член на тази общност, тогава лично аз бих те попитал

А ти какво направи за Клуба днес?

но в този момент не мога да те попитам, защото знам отговора ти...

Ами вие?
Ники, Венци, Милене...

вие ли сте най-големите будали, та станахте членове на такава организация?
и защо?

аз мога да ви отговоря - защото точно на вас, не на вас заедно, а всеки от вас поотделно на гърба си е поел отговорността и тежестта на това, да е един от първите Клубни членове.

пак се сетих за Вазов

" Пътя е тежък, но славен.."

е, да, всеки един от нас ще трябва да се натовари с това, да може да отговори на едни такива въпроси, но ако човек е отговорил на себе си, то ще може да отговори и на друг

беше станало дума за финансови облаги.

е, колеги, вярвайте ми, няма такива - който търси такива, да ходи да става конкуренция на БалканСтар, например.

тука идеята е малко по-встрани, малко по-различна, и малко по-истинска.

Кой от форума, без да е член на Клуба, е участвал дори с морална подкрепа ком ДДУИ?
Всъщност, кой от форума знае какво означава това?

Колеги, с желание за мир пиша тези думи - мир - сплотяващ и единяващ
и с идеята за един Клуб!!! - Клуб за приятно времепрекарване, а не за генериране на празни приказки, мерене на пишки, лъжливи обяви за продажби и избиване на комплекси.

Всички клубмени са един отличен пример за това , така че - присъединете се!!!

Мир, господа!!!!
  • 0

#12 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,713 Posts:
  • Град:114445

Posted 27 July 2009 - 21:55

Не съм член.
Не виждам смисъла за мен лично.
Аз съм от провинцията и какво ще ме грее клубната карта в нашия град. Да бях от София - да ползвам облагите. Обичам като давам, да получавам в замяна, а в случая го виждам така.
А и може би е малко висок членския внос. С тези пари ще си напълня два пъти бутилката.
Иначе съм идвал на няколко сбирки и ми е било много гот, че се познавам с такива хора. Въпреки, че идвах за първи път, се държаха към мен като към стар приятел. Не усетих и грам от разискваното в една стара тема високомерие.
Във форума влизам по няколко пъти на ден и ще продължавам да влизам, освен ако не ме баннете за тази ерес.
Чета с интерес всички "Нови коментари", дори съм отговарял понякога, когато знам отговора от опит.
  • 0

#13 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Posts:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
Garage View Garage

Posted 27 July 2009 - 22:51

Добър Вечер и от мене. :)
Аз станах член най-вече заради добрата марка МЕРЦЕДЕС-БЕНЦ.
Нищо че несъм виждал нито един от членовете на форума....
Трябва да се има малко уважение към колегите и притежателите на марката.
Според мене на зор неможе да се накара човек да стани член на клуба.
Лека Вечер.
Дамян Йончев :4036:
  • 0
Публикувано изображение

#14 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 28 July 2009 - 00:04

Аз пък защото нямам пари... и на фона на тази финансова криза трябва да се пести откъдето може.... ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#15 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Posts:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Posted 28 July 2009 - 02:22

Колега,ти не си много далеко от софия,а какво да кажа аз,дето съм на близо 650-километра от там,на другия край на българия.Аз не съм член на клуба,ама ако живеех по твойте покрайнини-все щах да намирам доста време да се поразсея с членовете,а и не мисля,че всяваш нотки на ерес,с коментара си. ПОЗДРАВИ Публикувано изображение

Колега,Вие сте далеко от София,
но когато Ви дойдохме на гости във
Варна,само трима почитатели на марката
дойдоха,да се видим и да се запознаем.

Аз също съм от провинцията и не ползвам
облагите на клубната карта,но какво от това.

Аз станах член на клуба на срещата в Трявна,
не защото карам нов модел Бенц или ми е
дебел портофейла,просто ей така!
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users