Зъбни колела на ангренажа2005 CLS350
Started by mrluigi, 23 Jul 2009 - 17:28:52
21 replies to this topic
Posted 24 July 2009 - 14:30
Да де, ама те в Мерцедес си знаят, че това е фабричен дефект. Това зъбно колело няма как да се износи за 5000км, откакто човека е купил колата. А и предполагам, че все някъде в сервизната и история този проблем ще е споменат...
I love the sound of V8 in the morning...
Posted 29 July 2009 - 13:08
Здравейте, колеги!
Благодаря на всички за отговорите.
Историята приключи - днес вкарах колата за ремонт на въпросните зъбни колела.
След две седмици ще е готова. Сумата, която ми обявиха първоначално беше 8000 лв, но след обстоен преглед я смъкнаха на 3000 лв.
Мерцедес Германия покрива 50% от разходите, тъй като дефектът на двигателя е фабричен и това е установено във времето на производството на двигателя. От Мерцедес са разработили нови зъбни колела, които са от различен материал и имат гаранция от 500 000км. Дефектните зъбни колела ги има всеки един 3.5 272 коня мотор от 2004 до средата на 2006.
Както и да е, та след разговор на баща ми с управителката на Балкан Стар Ремаркетинг и след кратък спор от негова страна, те ще покрият останалата част от ремонта. Първоначално искаха да покрият 50% от остатъка, но просто това е недопустимо, след като купуваме кола от ДИЛЪР, представител на Мерцедес-Бенц за България без той да ни информира за тази нередност по автомобила.
Благодаря ви още веднъж за вниманието.
Благодаря на всички за отговорите.
Историята приключи - днес вкарах колата за ремонт на въпросните зъбни колела.
След две седмици ще е готова. Сумата, която ми обявиха първоначално беше 8000 лв, но след обстоен преглед я смъкнаха на 3000 лв.
Мерцедес Германия покрива 50% от разходите, тъй като дефектът на двигателя е фабричен и това е установено във времето на производството на двигателя. От Мерцедес са разработили нови зъбни колела, които са от различен материал и имат гаранция от 500 000км. Дефектните зъбни колела ги има всеки един 3.5 272 коня мотор от 2004 до средата на 2006.
Както и да е, та след разговор на баща ми с управителката на Балкан Стар Ремаркетинг и след кратък спор от негова страна, те ще покрият останалата част от ремонта. Първоначално искаха да покрият 50% от остатъка, но просто това е недопустимо, след като купуваме кола от ДИЛЪР, представител на Мерцедес-Бенц за България без той да ни информира за тази нередност по автомобила.
Благодаря ви още веднъж за вниманието.
Мъжете правят пари, не парите правят мъже.
Posted 29 July 2009 - 13:16
Браво....неочаквано добър развой- от 8000,до 0лв -суперско 
Хубаво,че швабите са коректни и си признават гафа,иначе се съмнявам БС да се навият да бачкат за собствена сметка.
Хубаво,че швабите са коректни и си признават гафа,иначе се съмнявам БС да се навият да бачкат за собствена сметка.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 29 July 2009 - 21:22
Браво на Балкан Стар, всякакво друго развитие на нещата щеше да говори зле за тях. Пожелавам ти отсега нататък само безаварийни километри
I love the sound of V8 in the morning...
Posted 29 July 2009 - 22:12
Благодаря!
Аз тъкмо ще използвам случая докато е в бокса колата да си дам книжката за 1 месец, че карам с акт за превишена скорост с 33км/ч над ограничението......
Аз тъкмо ще използвам случая докато е в бокса колата да си дам книжката за 1 месец, че карам с акт за превишена скорост с 33км/ч над ограничението......
Мъжете правят пари, не парите правят мъже.
Posted 29 July 2009 - 22:48
Дрън дрън та пляс, проблема не е в зъбните колела на валовете, а проблема е в зъбното колело на балансиращия вал
![]()
Просто зъбите изчезват, авансаторите на валовете горе немогат да компенсират и записва грешка и светва лампа мотор.
Този проблем го имат всички мотори 272 и 273 така че процедурата никак не е малка по ремонта.
Мотора вън от коша, сменя се целия вал, заедно с веригата, обтегача и зъбните колела и тн.....
За сумата... около 3 000 - 4 000лв.
Слушай к'во ти пея
Posted 30 July 2009 - 07:50
Извода за мен е, че когато аз мога да си я позволя тази кола всички фабрични дефекти ще са отстранени !
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users