Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Зъбни колела на ангренажа2005 CLS350

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 mrluigi

mrluigi

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:

Posted 23 July 2009 - 17:28

Здравейте!
Купих колата със светеща "CHECK ENGINE" лампа. Дилърът в Балкан стар ми каза, че не е нищо сериозно, тъй като моторът си работил както трябва и всичко било наред, но трябва да я вкарам за диагностика, за да ми махнат грешката.

Още в Понеделник си записах час за днес и вкарахме колата в сервиза на Балкан стар. Още там приемчикът ми каза, че най-вероятно при този двигател грешката идвала от зъбните колела на ангренажа и че това било често срещан проблем, но искал първо да качат колата на диагностика и после да каже със сигурност. Днес следобяд се чухме и каза, че грешката идвала точно оттам и че трябвало да се отвори двигателя и да се сменят тези зъбни колела. Целия ремонт щял да трае 2 седмици, а цената ще ми обяви утре след като получи отговор от Германия, тъй като тези зъбни колела са си били ДЕФЕКТНИ заводски и че от Мерцедес са реагирали и са извадили нови, които били от друг материал и т.н.

Въпросът ми е дали ремонтът на тези въпросни колела наистина е нещо толкова сериозно? За каква сума горе долу да се приготвя?
Също и в кой друг сервиз бихте ми препоръчали да вкарам колата да я погледнат и там?

Благодаря ви отделеното време и внимание!
  • 0
Мъжете правят пари, не парите правят мъже.

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 23 July 2009 - 17:52

Дрън дрън та пляс, проблема не е в зъбните колела на валовете, а проблема е в зъбното колело на балансиращия вал :huh:
Просто зъбите изчезват, авансаторите на валовете горе немогат да компенсират и записва грешка и светва лампа мотор.
Този проблем го имат всички мотори 272 и 273 така че процедурата никак не е малка по ремонта.
Мотора вън от коша, сменя се целия вал, заедно с веригата, обтегача и зъбните колела и тн.....

За сумата... около 3 000 - 4 000лв. ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#3 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 23 July 2009 - 21:53

Здравейте!
Купих колата със светеща "CHECK ENGINE" лампа. Дилърът в Балкан стар ми каза, че не е нищо сериозно, тъй като моторът си работил както трябва и всичко било наред, но трябва да я вкарам за диагностика, за да ми махнат грешката.

а сега отиди при дилъра, дето ти продаде колата и му натрии муцуната като на куче в напикани обувки. Щото на 100% тая кола е била при точно тоя приемчик и си знаят проблемчето и.
Ти що не му каза на дилъра--ами като е само за триене на грешка-- оправете я бе, сервизното ви е на 50м??? аз ще платя тия 20лв за чистенето на грешката.

Е за тва от Германия, от официялно представителство, дори 2рата употреба кола, над 2 годишна, ти идва с 6 месеца ограничена гаранция, която твоя случай го покрива на 100%.
Да купиш скъпа кола със светещ "Check engine", доверявайки се на продавача--трябва да ти е бил роднина
  • 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 23 July 2009 - 22:11

Търси си правата колега и се размрънкай там, ако трябва и по-горе отиди при началници и тн....... поне ако не мине за тяхна сметка, то поне мине по коланция, пак е нещо. При обратното изкупуване колата задължително е минала през сервиза и там са установили за какво иде реч..... не им прави чест че са продали колата със светеща индикация мотор.

PS: Ти с какъв акъл е взе тази кола с тази светеща лампа? То ти си си виновен, но сигурно цената е била доста, доста под пазарната..... и си се подлъгал.
Не си първия, няма и да си последния ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#5 mrluigi

mrluigi

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:

Posted 23 July 2009 - 22:11

благодаря за компетентните мнения!
утре като ми кажат какъв процент от ремонта ще го покрият те и за каква сума говорим като цяло ще реша какво да правя.

колата така може ли да се кара или?

също някъде друг сервиз да ми препоръчате където да я погледнат?
казаха ми за някакъв Васко в Суходол, пред имал сервиз в Дружба и като цяло разбирал доста....
тук във форума чета добри отзиви за Генади и за Петко. Вие къде бихте ме пратили?
  • 0

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 23 July 2009 - 22:16

благодаря за компетентните мнения!
утре като ми кажат какъв процент от ремонта ще го покрият те и за каква сума говорим като цяло ще реша какво да правя.

колата така може ли да се кара или?

също някъде друг сервиз да ми препоръчате където да я погледнат?
казаха ми за някакъв Васко в Суходол, пред имал сервиз в Дружба и като цяло разбирал доста....
тук във форума чета добри отзиви за Генади и за Петко. Вие къде бихте ме пратили?

За друг сервиз забрави, просто.... 90% не са виждали такъв мотор.
За Генади и Петко немога да ти кажа, но знам че са стари кадри и чувам хубави неща за тях, може и там да пробваш, но нека кажат колегите от София.
Принципно колата може да си е караш така, то не се знае колко преди това е карана на светеща лампа, но дефакто не е препоръчително ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#7 mrluigi

mrluigi

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:

Posted 23 July 2009 - 22:17

ами видях я лампата наистина при огледа на колата. питах и дилърът защо свети - била трябвала да мине диагностика да се изчисти, не било нищо сериозно щом нямало MALFUNCTION. това каза, ама каза, черно на бяло никъде го няма, така че каквото и да си говорим така ще си остане.

колкото до цената - наистина беше добра и ако се размина с този ремонт само, дори те едно 40-50% от цената да ми покрият, ще съм доволен. разбира се ще говоря утре с хора от Ремаркетинга и после от Балкан стар, тъй като за мен това е недопустимо. най-малкото на балкан стар сме доста дългогодишни клиенти, само в последните 3 години имаме закупени 3 леки и 2 товарни автомобила там и сега да ни продадат СЧУПЕНА кола ми се вижда недопустимо.
  • 0

#8 mrluigi

mrluigi

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:

Posted 23 July 2009 - 22:23

За друг сервиз забрави, просто.... 90% не са виждали такъв мотор.
За Генади и Петко немога да ти кажа, но знам че са стари кадри и чувам хубави неща за тях, може и там да пробваш, но нека кажат колегите от София.
Принципно колата може да си е караш така, то не се знае колко преди това е карана на светеща лампа, но дефакто не е препоръчително ;)

ясно. еми тогава ми остава само да чакам утре да ми кажат "цифрата" и да се надявам, че ще покрият някаква част от ремонта, тъй като дефакто от Мерцедес продават дефектен мотор, а пък отдела им за коли втора употреба в България продава некачествена стока. чета тук в нета, че тези зъбни колела издържат по над 1 млн км.........

благодаря ти още веднъж колега за вниманието.
  • 0

#9 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 23 July 2009 - 22:26

Значи вината си е изцяло твоя в случая, колата след като е била на доста по-ниска цена от пазарната, може да ти откажат да ти покрият и част от ремонта.
Аз се надявам, да стигнете до някакво споразумение, все пак както каза не си клиент от вчера а това го вземат под внимание ;)
Предполагам колата е между 80 000 и 100 000км. ?
  • 0

logo-600-1002.png

#10 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 23 July 2009 - 22:28

чета тук в нета, че тези зъбни колела издържат по над 1 млн км.........

Какви 1 000 000км. те гонят бе колега...... :kill_myself:
Дано новия вал с колелото изкара поне 200 000км.
  • 0

logo-600-1002.png

#11 mrluigi

mrluigi

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:

Posted 23 July 2009 - 22:32

Значи вината си е изцяло твоя в случая, колата след като е била на доста по-ниска цена от пазарната, може да ти откажат да ти покрият и част от ремонта.
Аз се надявам, са стигнете до някакво споразумение, все пак както каза не си клиент от вчера а това го вземат под внимание ;)
Предполагам колата е между 80 000 и 100 000км. ?

да. на 95 000 км.
а принципно това проблем при всеки един мотор 272 коня ли е или зависи?
  • 0

#12 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 23 July 2009 - 22:38

да. на 95 000 км.
а принципно това проблем при всеки един мотор 272 коня ли е или зависи?

Принципно около тези километри се насират ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#13 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 24 July 2009 - 13:56

а сега отиди при дилъра, дето ти продаде колата и му натрии муцуната като на куче в напикани обувки. Щото на 100% тая кола е била при точно тоя приемчик и си знаят проблемчето и.

+1, те са знаели за проблема и са излъгали. Настоявай да го оправят за без пари. Ако не искат, свържи се с Мерцедес Германия.
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#14 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Posts:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Posted 24 July 2009 - 14:17

Този модел ми беше мечта. Жалко..за разбитата ми мечта.Ще си карам послушната ми бабичка...
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#15 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 24 July 2009 - 14:25

свържи се с Мерцедес Германия.

или да се оплаче на арменския поп...в момента зависи от добрата воля и коректноста(ако ги има) на БС,доколкото разбрах,никъде черно на бяло не е написано,че колата е продадена с дефект тоест е недоказуемо,все пак вярвам,че впредвид факта,че е лоялен клиент ще се отнесат коректно.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users