Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Изправяне и ремонт на алуминиеви джантиСофия

• Please log in to reply
101 мнения по тази тема

#31 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2010 - 10:05

Next Project е по генерацията, като само задното гърне ще си остане нейното. Просто искам да се направи веднъж и да знам, че 10 години няма да се пипа :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#32 rapid

rapid

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 01 декември 2010 - 11:20

Занивам се с ремонт на алуминиеви джанти -машинно изправяне,заваряване,монтаж,баланс и др. Намирам се в София - Казичане ул."Старият Искър" - 8. Работно време от понеделник до петък от 9 до 18 часа СЪБОТА от 10 до 16 часа ( до по-късно с предварителна уговорка ;) ) Тел: 0885077999
Изправянето е 1 лв на цол с включен монтаж/демонтаж и баланс !

Нека и аз да кажа две думи:
Скоро ми се завъртя колата и последствията бяха удар отпред - дясно и удар отзад - ляво. Тук ще се спра само по темата естествено, а именно летите джанти. След удара се получиха големи вибрации, които се усещаха доста ясно на волана. Аз по пътя на логиката смених предна дясна гума (джанта) с резервната. Прибирам се в София и отивам веднага на Радиал - под моста Чавдар. Слагат ми джантата на стенда, завъртя се няколко пъти и работниците, които се занимаваха с нея ми казват " Тази джанта е усукана от към основата и е за боклука...., но имаме един познат, който евентуално ще ти я оправи за 80-100 лв." Дадоха ми адреса му. На мен ми направи силно впечатление, че м/у джантата и гумата имаше набити бая големи камъчета, но не съм професионалист в тази област и си замълчах. От там отивам веднага на Радиал - Сточна Гара с/у мелницата. Същата процедура, същия отговор и още един адрес за "евентуално оправяне"
До тук с предисторията. Прибирам се вкъщи и директно във форумът на Мерцедес, от където винаги съм извличал много полезна информация. Попадам на тази тема, звъня на момчето по телефона и се разбираме да отида до Казичане да погледне джантата. Първото нещо, което направи момчето беше да свали гумата от джантата и да я пусна на стенда, и оп ИЗНЕНАДА - джантата е в перфектно състояние, ДА същата джанта, за която в Радиал ми казаха, че нищо не става от нея. Момчето слага отново гумата на джантата, надува я и оп друга изненада, три балона от удара. Явно в Радиал бяха изпуснали тези малки подробности.
Но проблемът с вибрациите си остава. Записвам час за преглед и ремонт на ходова част. Преди това, решавам да си сложа зимните гуми. Аз ги въртя винаги на летите джанти. Отивам в сервиз в Левски, при Румен - много точно работят, започват да сменят гумите една по една и стигайки до предна лява се появява най-голямата изненада - джантата яко усукана, вижда се с просто око, без стендове. Хайде пак до Казичане. Момчето я поставя на стенда и казва: "Доста е усукане, ще ми трябва повечко време за да я оправя. Оставям му я и заминавам в провинцията. След няколко дни момчето ми звъни и ми казва, че джантата ми е готова и мога да отида да си я взема. Връщам се от провинцията, отивам до Казичане, момчето ми монтира джантата на колата. Джантата в идеално състояние с/у скромната сума от 30 ЛЕВА!!!
Много жалко, че в България сервизи като този в Казичане на ул. "Старият Искър"-8 са изключение. Абсолютно коректно отношение, изненадващо добро качество на извършваните услуги и много-много достъпни цени!
Живял съм в Англия наколко години и този сервиз ми напомни много за това как работят Европейците.
Извинявам се, че малко се онесох в писането, но исках да пресъздам много точно ситуацията, в която бях поставен от "ГОЛЕМИТЕ" сервизи и решението, което ми беше дадено от един малък сервиз с високо качество и коректно отношение.
СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ ТОЗИ СЕРВИЗ!!!
  • 0

#33 baspower

baspower

Чирак

• Потребители на форума
  • 53 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2011 - 21:24

Малко боядисвани джанти 8)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  amg1.JPG   338,04K   147 Брой сваляния
  • Прикачен файл  amg2.JPG   254,99K   176 Брой сваляния
  • Прикачен файл  amg 3.JPG   316,71K   162 Брой сваляния
  • Прикачен файл  amg 4.JPG   281,22K   176 Брой сваляния
  • Прикачен файл  fiat 1.JPG   504,33K   169 Брой сваляния
  • Прикачен файл  fiat 2.JPG   486,62K   162 Брой сваляния
  • Прикачен файл  fiat 3.JPG   376,81K   139 Брой сваляния
  • Прикачен файл  fiat 4.JPG   467,4K   142 Брой сваляния
  • Прикачен файл  fiat 5.JPG   546,05K   139 Брой сваляния
  • Прикачен файл  ford 1.JPG   401,47K   145 Брой сваляния
  • Прикачен файл  ford 2.JPG   385,96K   141 Брой сваляния
  • Прикачен файл  ford 3.JPG   477,1K   133 Брой сваляния
  • Прикачен файл  ford 4.JPG   345K   126 Брой сваляния
  • Прикачен файл  ford 5.JPG   423,34K   122 Брой сваляния
  • Прикачен файл  astra 1.JPG   452,82K   125 Брой сваляния
  • Прикачен файл  astra 2.JPG   392,3K   114 Брой сваляния
  • Прикачен файл  astra 3.JPG   346,55K   95 Брой сваляния
  • Прикачен файл  astra 4.JPG   376,84K   68 Брой сваляния

• 0

#34 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 09 февруари 2011 - 22:08

Чудно ми е ако боядисам джантите на жигулатора дали ще се обели боята като слагам тасовете? Предполагам ДА!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#35 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 февруари 2011 - 06:20

Ееееее съмнявам се.....това си Руска историческа машина Мише :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#36 baspower

baspower

Чирак

• Потребители на форума
  • 53 Мнения:

Публикувано 10 февруари 2011 - 08:37

Чудно ми е ако боядисам джантите на жигулатора дали ще се обели боята като слагам тасовете? Предполагам ДА!

Ако ги направим прахово няма да се обелят ! :icon_coolgrin: Нали говорихме и малко да ги разшириме :bigemo_harabe_net-110:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  j1.JPG   1,52MB   118 Брой сваляния

• 0

#37 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 март 2011 - 20:43

Koлега, да ти се намират хубави 245х40х17 летни? 2 броя ми трябват.
Видях в БМВ форума, че си качил 2 гуми на BBS RS джантите...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#38 baspower

baspower

Чирак

• Потребители на форума
  • 53 Мнения:

Публикувано 16 март 2011 - 08:37

За съжаление са ми по 1 бройка 245/40 и една 235/40 :blink: Чисто нови Goodyear Eagle F1
  • 0

#39 rosen_shapshalov

rosen_shapshalov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 28 април 2011 - 14:00

Здравей колега пускам ти снимка за ремонт на една алуминиева джанта, за която ти се обаждах по телефона.Ако ти е възможно да ме ориентираш за цена.Драскотините са в следствие на задиране в бордюр.Предварително благодаря.

Прикачени файлове

• 0

#40 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 април 2011 - 04:28

Малко преди да сменя зимните с летни гуми (на 16 април) се изтресох в една нова дупка в "Надежда" 1 (беше 02.00 ч. и междублокова адски тъмна уличка, разминах се с един таксиджия и хоп - у тая нова за мен там дупка) ... май и аз ще отида да ми ги изпъне момчето...железни са (зимата карам на тях) и не е много, но си е за поправка , само 2 са леко огънати, но дупката си беше сериозна. Разбрах къде се пада адреса , ще го намеря лесно и без навигатор. Скоро ще се понеса с 2 -те джанти и аз натам. :rolleyes: Много полезно инфо.

http://maps.google.b...m.panoramio.all

http://www.bgmaps.co...6BCC353F4255294

• 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#41 member

member

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    C220CDI (W203) 2000г.

Публикувано 11 юли 2011 - 07:02

Още един глас за Иван от Казичене!!! Това момче работи с мерак, на един мой приятел (не споделил по-рано проблема си, иначе аз отдавна ползвам само услугите на Иван) му счупили колата...дълга история...но освен колата има пострадали джанти и в десетина сервиза му казват, че едната от тях е за изхвърляне...обажда се той "...да поръчаме през интернет...че цени...наличности..." (19-ки са му джантите). Изпращам го аз при Иван, който също е на мнение, че джантата е много лошо счупена, но с различно последствие от този факт: ще му трябва повече време - около седмица :о)...и така след седмица изпих една-две бири благодарение на Иван :о))) Благодарности и на форума, и на Иван!!!
  • 0

#42 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 юли 2011 - 08:59

Кадърните майстори са малко!

Това момче джиткаше едно зелено доработвано 124 2.5 турбо дизел ако не се лъжа. Браво!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#43 baspower

baspower

Чирак

• Потребители на форума
  • 53 Мнения:

Публикувано 14 юли 2011 - 08:29

Бъркате нямам 124-ка... Карам Сивик купе но скоро ще съм в клуба с един бенз ;)
  • 0

#44 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юли 2011 - 08:33

Бъркате нямам 124-ка... Карам Сивик купе но скоро ще съм в клуба с един бенз ;)

Давай номера тука бро че джантите ги кривиме често. :icon_coolgrin:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#45 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юли 2011 - 12:44

Бай Василе, номера е в началото на темата, даже е болднат :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни