Изправяне и ремонт на алуминиеви джантиСофия
Started by Илия Горанов, 28 Jun 2009 - 23:10:39
101 replies to this topic
Posted 28 June 2009 - 23:10
Както вече стана дума преди няколко дни изкривих джанта в прохода Петрохан в зловеща дупка в мъгла и дъжд по тъмно и изобщо - жив късмет, че не спуках и гумата.
На предната дясна джанта външният борд беше деформиран и това се виждаше и с невъоръжено око. Отвътре не знаех какво е положението, но гумата не спадна за няколко дни.
За задната дясна джанта имах известни притеснения, но нищо видимо.
Като повечето разумни хора, ходя при майстори само по препоръка. Препоръчаха ми Иван в Казичане. Звъннах му, оказа се, че работи и в събота, което беше идеално, защото в работни дни трябва да си пусна отпуска за да отида да я оправи. Разбрахме се за вчера след 12 часа и с тиха стъпка се насочих към Казичане. По даденото описание го намерих без никакви проблеми. Кара се по околомръсното, на разклона за Казичане се завива надясно (ако се идва от ж.к. Дружба), веднага след разклона има едно странно кръгово движение преди входа за казичане, а веднага след кръговото пътят продължава направо за Казичане и има разклонение наляво за Кривина. Завива се за Кривина, отдясно има автобусна спирка, малко след спирката има пряка вдясно, завива се в нея и се кара до края на пътя (100 - 200 метра). Като се стигне края на пътя Т-образно кръстовище, гаражът на Иван е отдясно.
Телефон на майстора: 0885 077 999.
Момчето си игра близо 2 часа, понеже изправи и предната и задната джанта. Тъй като от изкривяването а и по други причини бордът на джантата изглеждаше кофти, а и имаше лека цепнатина направи заварка на предната джанта, мина я с ъглошлайфа, после я хвана с шкурка, избърса я с парцалче с кореселин, пръсна я със сребрист спрей на два слоя и накрая я пръсна и с един лак. А бе джантата стана супер.
Майсторът определено е мераклия. Пипа много внимателно и влага голямо старание в работата си. Така че който има проблеми с джанти - препоръчвам го. Освен изкривени джанти, ремонтира и счупени алуминиеви джанти, дори и при липсващи части от джантата. За него има доста дълга тема в тунинг форума, която съм чел преди време, но сега не можах да я намеря. Също така разширява джанти, като ги реже на две надлъжно и им заварява пръстени.
На предната дясна джанта външният борд беше деформиран и това се виждаше и с невъоръжено око. Отвътре не знаех какво е положението, но гумата не спадна за няколко дни.
За задната дясна джанта имах известни притеснения, но нищо видимо.
Като повечето разумни хора, ходя при майстори само по препоръка. Препоръчаха ми Иван в Казичане. Звъннах му, оказа се, че работи и в събота, което беше идеално, защото в работни дни трябва да си пусна отпуска за да отида да я оправи. Разбрахме се за вчера след 12 часа и с тиха стъпка се насочих към Казичане. По даденото описание го намерих без никакви проблеми. Кара се по околомръсното, на разклона за Казичане се завива надясно (ако се идва от ж.к. Дружба), веднага след разклона има едно странно кръгово движение преди входа за казичане, а веднага след кръговото пътят продължава направо за Казичане и има разклонение наляво за Кривина. Завива се за Кривина, отдясно има автобусна спирка, малко след спирката има пряка вдясно, завива се в нея и се кара до края на пътя (100 - 200 метра). Като се стигне края на пътя Т-образно кръстовище, гаражът на Иван е отдясно.
Телефон на майстора: 0885 077 999.
Момчето си игра близо 2 часа, понеже изправи и предната и задната джанта. Тъй като от изкривяването а и по други причини бордът на джантата изглеждаше кофти, а и имаше лека цепнатина направи заварка на предната джанта, мина я с ъглошлайфа, после я хвана с шкурка, избърса я с парцалче с кореселин, пръсна я със сребрист спрей на два слоя и накрая я пръсна и с един лак. А бе джантата стана супер.
Майсторът определено е мераклия. Пипа много внимателно и влага голямо старание в работата си. Така че който има проблеми с джанти - препоръчвам го. Освен изкривени джанти, ремонтира и счупени алуминиеви джанти, дори и при липсващи части от джантата. За него има доста дълга тема в тунинг форума, която съм чел преди време, но сега не можах да я намеря. Също така разширява джанти, като ги реже на две надлъжно и им заварява пръстени.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 29 June 2009 - 07:39
А заплащането как ти се стори-тънко,средно или дебело?
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 29 June 2009 - 08:57
Ами, бих казал тънко. Разбира се, всяко изкривяване е индивидуално и трудно може да се каже конкретна цена, макар че има сервизи, където ти казват фиксирана цена независимо от вида на джантата и степента на изкривяване, което е меко казано несериозно.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Posted 16 August 2009 - 21:41
Здравейте на всички от клуба.С разрешението на колегата Илия ще използвам темата да разкажа малко за моя сервиз. Занивам се с ремонт на алуминиеви джанти -машинно изправяне,заваряване,монтаж,баланс и др. Намирам се в София - Казичане ул.Стариа Искър 8 колегата е обяснил доста точно за което му благодаря...
Работно време от понеделник до петък от 9 до 18 часа СЪБОТА от 10 до 16 часа ( до по късно с предварителна оговорка ) Тел: 0885077999
Изправянето е 1 лв на цол с включен монтаж/демонтаж и баланс !
Публикувам и малко снимки относно работата ми...
Работно време от понеделник до петък от 9 до 18 часа СЪБОТА от 10 до 16 часа ( до по късно с предварителна оговорка ) Тел: 0885077999
Изправянето е 1 лв на цол с включен монтаж/демонтаж и баланс !
Публикувам и малко снимки относно работата ми...
Attached Files
Posted 16 August 2009 - 22:00
Браво много добре стават джантите,добър е и като гледам цените са направо народни колегите от софето ще те търсят.
От ръждата и човешката завист няма спасение.....
Posted 16 August 2009 - 22:13
Лечението на тия сплави е неприятна работа!
Може ли по-подробен ценоразпис, щото от 1 лв/цол за изправяне не ми става ясно, 16 цола джанта на зарче я изправяш за 16 лева, като изправяне броим ако няма спукано и липсващи парчета?
С железни джани работиш ли изобщо?
Може ли по-подробен ценоразпис, щото от 1 лв/цол за изправяне не ми става ясно, 16 цола джанта на зарче я изправяш за 16 лева, като изправяне броим ако няма спукано и липсващи парчета?
С железни джани работиш ли изобщо?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 16 August 2009 - 23:14
Да точно 16 цола -16 лв единствено има договорка за по тежки случай като подвити парчета при тях се налага допълнителна обработка при която цената може да достигне до 20-25 лв. За подобни случай става въпрос
Работя и с железни джанти изправям също мото капли,АТВ джанти,ремонт на картери,глави,климатични и водни радиатори интеркулери и всичко алуминиево TIG Заваряване на чугун и нераждавейка с най високо качество ! Ще пусна още няколко интересни снимки на радиатори правени при мен.. Благодаря
Работя и с железни джанти изправям също мото капли,АТВ джанти,ремонт на картери,глави,климатични и водни радиатори интеркулери и всичко алуминиево TIG Заваряване на чугун и нераждавейка с най високо качество ! Ще пусна още няколко интересни снимки на радиатори правени при мен.. Благодаря
Attached Files
Posted 17 August 2009 - 12:04
Момчето е много сериозно и си разбира много от работата !
Posted 17 August 2009 - 20:27
Не оспорвам майсторлъка на колегата, щом Илия е доволен, значи майстора си знае занаята. Обаче цена от 16 кинта за изправяне на джанта ми се чини ниска, не че ми се иска да плащам повече, ама в Радиала под моста Чавдар дрънчат съвсем други пари и то за железни джанти.
Явно имам грешна представа за цената на услугата.
Хубаво е да се знае къде може човек качествено да си свърши работа.
Явно имам грешна представа за цената на услугата.
Хубаво е да се знае къде може човек качествено да си свърши работа.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 17 August 2009 - 20:51
Ами да ти кажа - на мен изправянето на двете джанти ми струваше колкото ако бях изправял една джанта в друг сервиз.
От друга страна, понеже си регистрирах щетата при застрахователите и ми платиха от каското по експертна оценка, но когато регистрирах щетата мислех, че имам само огъната предна джанта, а после се оказа, че има кривина и на задната и също преден шарнир и се наложи да направя нов реглаж на преден и заден мост, а бях правил 2 седмици преди това. В общи линии благодарение на Иван, още един майстор, дето прави шарнира и реглажа на мостовете в Michelin съм на нула след експертната оценка. Но ако бях ходил в редовните сервизи сега щях да съм на минус
Да не коментираме, че на опела съм изправял джанти в ЕВРОПА и знам в големите сервизи колко внимание обръщат на хората и колко са "внимателни" като работят с джантите... А видях и отношението на Иван... пък и работата си е качествена - вече сума време си карам и нямам проблеми - не дърпа настрани, не вибрира - няма проблеми.
От друга страна, понеже си регистрирах щетата при застрахователите и ми платиха от каското по експертна оценка, но когато регистрирах щетата мислех, че имам само огъната предна джанта, а после се оказа, че има кривина и на задната и също преден шарнир и се наложи да направя нов реглаж на преден и заден мост, а бях правил 2 седмици преди това. В общи линии благодарение на Иван, още един майстор, дето прави шарнира и реглажа на мостовете в Michelin съм на нула след експертната оценка. Но ако бях ходил в редовните сервизи сега щях да съм на минус
Да не коментираме, че на опела съм изправял джанти в ЕВРОПА и знам в големите сервизи колко внимание обръщат на хората и колко са "внимателни" като работят с джантите... А видях и отношението на Иван... пък и работата си е качествена - вече сума време си карам и нямам проблеми - не дърпа настрани, не вибрира - няма проблеми.
Posted 17 August 2009 - 22:40
Вмъквам само едно разяснение, аз заварявам джантите на Радиал и Маргел (на маргел вече НЕ) там минават по 100-150 джанти дневно и знам как ги правят А относно цените ми все пак Казичане не е централно място и единствения начин да се привлекат клиенти са ниските цени високото качество и доброто отношение. Ето последното ми произведение от днес.. Intro: Джанта - АБТ - OZ 16" близка среща с паве на пътя - резултат - усукана от централния фланец и един от лъчовете 3 см осукан. Накрая права до мм на чертилката и 40 грама тежести на баланса... Мисля че снимките по горе говорят достатъчно за работата ми а отностно цените има едно нещо наречено бакшиш Поздрави...
Attached Files
Posted 18 August 2009 - 08:45
Мрадулов- радиал отдавна не са критерий,нито за качество,нито за конкурентни цени...
Иначе гледам човека работи съвестно и на добри цени,хубаво е да има още такива хора...Поздрави от мен-вече знам ако не дай си боже ми се наложи,къде ще отида
Иначе гледам човека работи съвестно и на добри цени,хубаво е да има още такива хора...Поздрави от мен-вече знам ако не дай си боже ми се наложи,къде ще отида
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 31 October 2009 - 17:57
Едно up-че на темата.
Днес си смених летните гуми при Иван, с проверка на джантите.
Всичко е на 6, със задоволство.
С молба към Илия - при следващото ходене да отнесе лепенка на клуба за стената на славата при Иван
А който не си е сменил гуметата - момчето работи бързо, качествено и евтино, а това съчетание трудно се намира.
Днес си смених летните гуми при Иван, с проверка на джантите.
Всичко е на 6, със задоволство.
С молба към Илия - при следващото ходене да отнесе лепенка на клуба за стената на славата при Иван
А който не си е сменил гуметата - момчето работи бързо, качествено и евтино, а това съчетание трудно се намира.
Posted 04 March 2010 - 18:57
След близка среща с кратер се наложи да посетя Иван,та момчето ме прие в почивен ден (03.03) и за 30 минути ми завари,изправи,балансира и монтира джантата.
Цената е повече от приемлива,ако някой го интересува да пита на лични,защото както е писано по-горе всеки случай е индивидуален и да няма сърдити после.
Цената е повече от приемлива,ако някой го интересува да пита на лични,защото както е писано по-горе всеки случай е индивидуален и да няма сърдити после.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users