Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Впечатления откъм двигателя на Toyota Hilux50/50

• Please log in to reply
26 мнения по тази тема

#1 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2009 - 19:03

Здравейте колеги.
Днес ходих до Плевен със новия Хаилукс на сервиз че му светеше лампата на АБС-а.Като цяло голям пикап и доста поварява като за 3.0 кубика дизел.
Но возията е отврат... дали защото е много висок незнам и аз :kill_myself: това нещо ми скуса бъбреците от друсане. :) все едно ходих до германия със моята кола.
Горенето му е шестак.. 35 литра =210км. до 160 стигах а през повечето път със 120-130км. го карах.
Ако има някой който да е карал такъв пикап нека каже и той впечатленията си.
Само :flagMB new: му е майката ;) ...
  • 0
Публикувано изображение

#2 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 03 юни 2009 - 19:19

Дамяне,от три години карам HIASE,от една година караме и HILUX.Добри впечетления имам-излизал е спокойно всякакви ситуации(офроуд).За асвалта има какво да се желае,но все пак е жипка.Много тръска,адски неудобна задна седалка-като пейка,малките прозорчета отзад не оплатняват добре а свистят.Като цяло е добре-все пак служебна.Много повече съм доволен от хиаса,дърпа много добре,бега здраво,в калта и снега не се давам на хайлукса,стига да сам с добри гуми.Малко е ниска и няма бавни,но шофера е опитен :rolleyes: и нема грижи.
  • 0

#3 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2009 - 19:22

И нашата е като служебна :) началника на лов ходи със нея и той така вика че е проходима :) Аз все още несъм я пробвал по горите.
  • 0
Публикувано изображение

#4 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 03 юни 2009 - 20:46

хм, още няма джип , или пикап, дето да вози като 124-ка, да гори като газова запалка, да върви като луноход, да е с 3 блокажа ръчни, и да струва под 5 клв, втора употреба, на 2 000 км, в гаранция...

е , няма..

пълно щастие няма в тоя черен живот, ей..
мъкааааааааааааааа

Милен знае какво говори, и няма нужда да го повтаря...
гледайте го в устата, като каже нещо..
  • 0

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 03 юни 2009 - 21:10

HILUX като го понатовариш не подскача толкова, все пак е на ресьори от зад, празен е като кенеф на две колела(предни). Офроуд опита ми е аматьорски, но не съм слизал да и помагам на тая пущина.
Ако живеех във малка аплпийска вила, някъде из планината сигурно щех да карам точно такова нещо. Да си вея задника с тая машина из града е грехота. За возията нема какво да говорим, това не е джип тип СУВ, това е малко камионче, в смисъл че е по-скоро товарна машина, отколкото кола. Да я подкараш със 160 си е светотатство, но със 120 си се движи прилично. За здравина, мога да коментирам от опита на колеги, които я ползваха ежедневно за сериозен офроуд(GSM мрежови техници, които поддържаха клетки по върхове и паланки), бяха единодушни - корава машина. Виж RAV4 имаше асфалтов отзив, дори и от мен, щом успях да и светна всички лампи в една локва(локва значи локва, не гьол, а и престоя 10 дни в сервиза да ги изгасят). Имаше няколко Роувър Дифендър, които въпреки възраста си, бяха всеобщи любимци, и няколко Форд Рейнджър с които почти не съм имал допирни точки, само с единния бях на обучение при шофиране в екстремни условия. Взех си изпита успешно( да не си помислите че е било нещо сериозно, качваш и бускаш един кален баир, около с.Гниляне, и толкоз, е по-стръмен е от обичайните баири, ама и аз не съм от вчера, имам аматьорски опит)
С две думи: ако ми трябва високопроходимо товарно возило, мисля че няма по-добро.
Имам известен престой в пустинни държави и искам да ви кажа че из пустинята се срещат три вида возила: тежкотоварни(камиони) - Мерцедес, пикапи - Пежо 404(нищо че е 15 години по-старо от мен), джипове - Тойота Ландкрузер и Нисан Патрол само дълга база. Може и да звучи кофти, ама за 3 години Г-класа в Сахара не видях, мога гордо да заявя, че и камион различен от Мерцедес също не видях.
Говоря обобщено, не че не се виждат други марки, ама на фона на целия трафик един или два Роувъра са нищи, както и три макиона Рено примерно. Обаче наистина не съм видял нито една Г-класа.
По никакъв начин не осопрван качествата на Г-класата, ама явно има някакъв бъг в пустинни условия.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#6 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 03 юни 2009 - 21:30

хм, и аз съм хапвал челвен пясък от либийската пустиня
там леки коли няма, но тойотата е култ
за сметка на това, като духне гиблата, и в града всичко е червено от пясък, вървят таксита - пежо, пежо и пак пежо...
от какво ги павят тия пежа - не е същия мятриял, дето ги правят тия , дето се трошат на всеки километър у нас

404, 504

Пежо...

баси и колата

щом удържа на тия условия, на тия шофери, ще да е читава

Г- не съм виждал в пясъка - Тойота, и толкоз.....

не е въпрос на пари - нашите хора не се оплакват от недоимък - лично съм виждал как от пежо 404 пикап двама отрудени пича свалиха 8 ( осем!!!!!) - осем бре, чувала найлонови с пари, чувалите посипани с доста пясък, ама прозрачни - тия идваха от дебелия пясък..
и спряха пред банката, и почнаха да ги свалят - един по един и да ги носят на кантара . на гишето де

и никой от просяците, от сеирджиите, от българите дори наоколо, не си помисли да вземе да мушне с чекийката, и да опъне една - две пачки - от камиона...

без охрана, без нищо...

друг свят - арабски.....

интересен свят

чуден и шарен..
  • 0

#7 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 03 юни 2009 - 21:44

за сметка на това, като духне гиблата, и в града всичко е червено от пясък, вървят таксита - пежо, пежо и пак пежо...
от какво ги павят тия пежа - не е същия мятриял, дето ги правят тия , дето се трошат на всеки километър у нас

404, 504

Пежо...

баси и колата

Предчувствам аз че в графа Автомобил,ще се появи нещо такова .... А?
И честно,много ме разсмиваш като напишеш нещо такаво ... Така по 2-3 думички на 6-7 реда .... Седя и сам си се смея,брат ми вика "Ти откачи с тез Мерцедеси" ... Сега и на него му пускам мухата де,ама да не "цапаме" темичката ... :)
  • 0

#8 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 юни 2009 - 22:31

404, 504

Пежо...

баси и колата

не е въпрос на пари - нашите хора не се оплакват от недоимък - лично съм виждал как от пежо 404 пикап двама отрудени пича свалиха 8 ( осем!!!!!) - осем бре, чувала найлонови с пари, чувалите посипани с доста пясък, ама прозрачни - тия идваха от дебелия пясък..
и спряха пред банката, и почнаха да ги свалят - един по един и да ги носят на кантара . на гишето де

и никой от просяците, от сеирджиите, от българите дори наоколо, не си помисли да вземе да мушне с чекийката, и да опъне една - две пачки - от камиона...

без охрана, без нищо...

друг свят - арабски.....
интересен свят

чуден и шарен..

Хубаво е, че има и други дишали от гиблито, та да потвърдят за какво иде реч.
Аз така и не рабрах защо не ползват Г-класа?!?!? Със сигурност не е от недоимък. Аз съм би 90-те години, вчрно че бех на 13-15 години, ама пак поработвах в една орша и докарвах по някои динар.
Къде си бил в Либия?
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2009 - 22:37

Една от малкото джипки, които съм карал е именно HILUX. Една нова година падна сняг, ама толкова сняг, че затрупа каросерията на HILUX-а и само кабината се подаваше - прави си сметката за какъв сняг ти говоря. Действието се развива на язовир Доспат. Та Тойотата си излезе през снега, като само чистихме колкото да стигнем до кабината и да влезем. Дизеларка 3.0 D4D запали от едно завъртане. Желязна кола е.

Ако искаш да не друса, като я караш празна - слагаш 2 - 3 или дори 4 бордюра (или някакви бетонни блокове) в каросерията, когато не е натоварена и спира да подскача. Като е пълна е много приятна за каране. Внимавай със спирачките, когато е празна :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#10 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2009 - 22:51

Една от малкото джипки, които съм карал е именно HILUX. Една нова година падна сняг, ама толкова сняг, че затрупа каросерията на HILUX-а и само кабината се подаваше - прави си сметката за какъв сняг ти говоря. Действието се развива на язовир Доспат. Та Тойотата си излезе през снега, като само чистихме колкото да стигнем до кабината и да влезем. Дизеларка 3.0 D4D запали от едно завъртане. Желязна кола е.

Ако искаш да не друса, като я караш празна - слагаш 2 - 3 или дори 4 бордюра (или някакви бетонни блокове) в каросерията, когато не е натоварена и спира да подскача. Като е пълна е много приятна за каране. Внимавай със спирачките, когато е празна :)

Да и тази е 3.0 д4д. спирачките ги няма никакви със 140км. като ударя във завой спирачка и се клати като тир със 20 тона :icon_coolgrin:
Но преди 1 месец я товарих със камъни от един язовир и найстина си вози малко като Мерцедес хех :)
на 20 084км. е и турбината нещо свири незнам на какво се дължи :)
  • 0
Публикувано изображение

#11 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 641 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 04 юни 2009 - 08:00

Е и аз съм писъл как зимата ме обезчести един такъв камион! Ама добре, че беше човека, че аз щях още да си боксувам. :kill_myself:
  • 0

#12 dragoveli

dragoveli

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    E200-W210 97Г

Публикувано 04 юни 2009 - 14:20

А въпросния пикап къде се прави?
  • 0

#13 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 юни 2009 - 14:42

А въпросния пикап къде се прави?

как къде се прави ? ако нямаше външен вид щях да ти кажа каде :) ма немога да го обидя...
  • 0
Публикувано изображение

#14 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 04 юни 2009 - 19:28

Еми както колегата mradulov е написал, Хилукса си е камион. Трябва да се сравнява с други камиони. Пробвай некой Ланд Крузър 120 или 200 - возят мноого добре, даже в сравнение с s-класата.

П.С. А в Мароко имаше и доста 123-ки, ама там не гният:):)
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#15 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 юни 2009 - 21:38

Еми както колегата mradulov е написал, Хилукса си е камион. Трябва да се сравнява с други камиони. Пробвай некой Ланд Крузър 120 или 200 - возят мноого добре, даже в сравнение с s-класата.

П.С. А в Мароко имаше и доста 123-ки, ама там не гният:):)

Навсякъде има много 123-ки, дори и там където аз съм бил 123 е луксозния вариант на 404 и 504. В Либия стара 123-ка в добро състояние(не перфектна) беше по-скъпа от чисто нова мазда 323 в магазина - това 90-те години. Нова Мазда 626 беше по-скъпа от перфектна 123. На новите Тойоти не съм гледал цените и не мога да кажа.

Лендкрузери има и с въздушно окачване и е нормано да возят много приятно, те дори без въздушното си возят много добре... ама не са пикапи.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни