Публикувано 03 юни 2009 - 21:10
HILUX като го понатовариш не подскача толкова, все пак е на ресьори от зад, празен е като кенеф на две колела(предни). Офроуд опита ми е аматьорски, но не съм слизал да и помагам на тая пущина.
Ако живеех във малка аплпийска вила, някъде из планината сигурно щех да карам точно такова нещо. Да си вея задника с тая машина из града е грехота. За возията нема какво да говорим, това не е джип тип СУВ, това е малко камионче, в смисъл че е по-скоро товарна машина, отколкото кола. Да я подкараш със 160 си е светотатство, но със 120 си се движи прилично. За здравина, мога да коментирам от опита на колеги, които я ползваха ежедневно за сериозен офроуд(GSM мрежови техници, които поддържаха клетки по върхове и паланки), бяха единодушни - корава машина. Виж RAV4 имаше асфалтов отзив, дори и от мен, щом успях да и светна всички лампи в една локва(локва значи локва, не гьол, а и престоя 10 дни в сервиза да ги изгасят). Имаше няколко Роувър Дифендър, които въпреки възраста си, бяха всеобщи любимци, и няколко Форд Рейнджър с които почти не съм имал допирни точки, само с единния бях на обучение при шофиране в екстремни условия. Взех си изпита успешно( да не си помислите че е било нещо сериозно, качваш и бускаш един кален баир, около с.Гниляне, и толкоз, е по-стръмен е от обичайните баири, ама и аз не съм от вчера, имам аматьорски опит)
С две думи: ако ми трябва високопроходимо товарно возило, мисля че няма по-добро.
Имам известен престой в пустинни държави и искам да ви кажа че из пустинята се срещат три вида возила: тежкотоварни(камиони) - Мерцедес, пикапи - Пежо 404(нищо че е 15 години по-старо от мен), джипове - Тойота Ландкрузер и Нисан Патрол само дълга база. Може и да звучи кофти, ама за 3 години Г-класа в Сахара не видях, мога гордо да заявя, че и камион различен от Мерцедес също не видях.
Говоря обобщено, не че не се виждат други марки, ама на фона на целия трафик един или два Роувъра са нищи, както и три макиона Рено примерно. Обаче наистина не съм видял нито една Г-класа.
По никакъв начин не осопрван качествата на Г-класата, ама явно има някакъв бъг в пустинни условия.
Mercedes-Benz - Unlike any other!