шумен двигател
Започната от MiRaCuLiX, 02 юни 2009 - 15:48:54
11 мнения по тази тема
Публикувано 02 юни 2009 - 15:48
Здравейте колеги имам Мерц-С250д от едно известно време си промени гласа на мотора стана малко по шумен и то когато е студен като загрее и утихва питах един майстор на Мерцедеси казва ми че било нормално за тези коли .
Публикувано 02 юни 2009 - 15:55
хм, питай и друг майстор...
а ако питаш нещо по-конкретно, питай ..
ама кажи - какво значи
колко време е с променен звук?
дюзи?
Масло?
тия неща майстора гледа ли ги?
ако да, какво каза?
ако не, иди при друг майстор
а ако питаш нещо по-конкретно, питай ..
ама кажи - какво значи
промени гласа на мотора
колко време е с променен звук?
дюзи?
Масло?
тия неща майстора гледа ли ги?
ако да, какво каза?
ако не, иди при друг майстор
Публикувано 02 юни 2009 - 16:34
Здравейте колеги имам Мерц-С250д от едно известно време си промени гласа на мотора стана малко по шумен и то когато е студен като загрее и утихва питах един майстор на Мерцедеси казва ми че било нормално за тези коли .
Абе, човек, моя мерцедес Ц250Д май е със същия мотор като твоя - без турбина. Ами вади си изводите за майстора, обаче по тих дизел от него не съм чувал пежа, межа, HDI, CDI, pumpe-duse, TDI - НЯМА ПО-ТИХ МОТОР. Ако се е разтропал има с какво да ти помогнеме, обаче зависи от шума нали се сещаш. Като начало натисни с ръка амортесьорчето, което е отпред на самия двигател и виж дали се променя шума. После кажи с какво масло си и т. н.

светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 03 юни 2009 - 13:49
наистина този двигател е страшно тих а маслото е на 1500км и е тексако 10W40 така го карам вече 30000км а може ли да е от горивото .
Публикувано 03 юни 2009 - 14:15
видях малкото амортисьрче отпред пред двигателя добре е преди 4000км сложих в резорвоара пълен около 700гр двутактово масло за смазване дюзите.
Публикувано 03 юни 2009 - 14:31
видях малкото амортисьрче отпред пред двигателя добре е преди 4000км сложих в резорвоара пълен около 700гр двутактово масло за смазване дюзите.
Сменял ли си го това амортисьорче? Когато се разбие се чува едно неприятно тракане, ако го натиснеш с ръка за горното ухо шума от него заглъхва и двигателя утихва. Това е най-елементарното което се проверява за секунди. Другите чукания и тракания са специфични и тука може само да гадаеме от какво са. С предишния пост исках да ти кажа, че този мотор по принцип е много тих и на всеки шум трябва да се гледа подозрително. Опитен майстор ще го разпознае веднага от къде идва. Ела довечера на Комитите там има много такива

светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 03 юни 2009 - 17:07
това амортосьорче е сменено проблема не е от там.и немога да дойда на Комитите защото съм от Бургас
Шума идва някъде от ГНП-то и той представлява все едно някой стар дизел как трака
Публикувано 03 юни 2009 - 20:01
Защо ли ,ами ми прилича на избита или не добре работеща свещ-щом само при студен мотор,а мойе да е и другу де-не съм врач...
Публикувано 03 юни 2009 - 20:38
За един от най-шумните двигатели на мерц ли говорим или аз нещо........
Публикувано 03 юни 2009 - 20:50
Не е от най-шумните двигатели,защото когато е загряла е много тиха.Когато ми сменяха инсталацията на двигателя наистина едната свещ не работише ,сега дали е сменил свеща незнам.каза че го е направил
Публикувано 03 юни 2009 - 20:56
немога да дойда на Комитите защото съм от Бургас
обади се на бибитката
кажи му, че те пращам аз
и му прати поздрави
читав бургаски мерсовод, много читав!!!!
да не те пращаме в Несебър, че ....
и си пиши в профила отде си и какво караш
Публикувано 03 юни 2009 - 21:06
Къде да го намеря,нещо телефон ,адрес?Ако му го имаш пиши едно лично съобщениеобади се на бибитката
кажи му, че те пращам аз
и му прати поздрави
читав бургаски мерсовод, много читав!!!!
да не те пращаме в Несебър, че ....
и си пиши в профила отде си и какво караш
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни