Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Къде ще вървим на море това лято...ами няма да е в БГ

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#1 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 30 май 2009 - 15:26

Поредната БГ простащина! А оди на родното море...

Посети моя сайт

Посети моя сайт
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#2 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 30 май 2009 - 15:35

Въпреки това,ще ида на родното море.По ми е забавно отколкото в Гърция или Турция.
Отсядам на Златни пясъци,а плажувам в Албена.Никой не ти иска пари за нищо там,водата е чиста и плитка,плажа е чист......перфектно.
После си правя кефа в някое заведение на златните и така.....

Тези домати на аватара ти,твое производство ли са?
  • 0

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 30 май 2009 - 15:37

Несебър отдавна не етова,което беше...мутри и община отдавна са се вплели в едно...Лятото като бях там безплатната зона на южния плаж беше в най-отдалечената част на плажа,и най препълнена съответно.Отделно от това нов или стар град-забрави да си паркираш безплатно,такъв филм няма-или паркинг по 10лв/ден,или при паяците(които наистина бяха неуморни денонощно)...Аз понеже бях с приятели та взех на бащата микробуса-гледах ги как го обикалят цъкат,но нямаха как да го вдигнат.
Това,което ме отврати там беше обслужването-независимо хотел,кафе или дискотека....навсякаде си просто фъкин турист,заради когото те милите са на работа,и поради тази причина трябва да бъдеш строго наказан финансово.Една стотинка не похарчих с кеф там-именно,заради отношението им.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 30 май 2009 - 16:10

Аз си мисля че тая година наще по морето ще ядат патката - няма да има толкова киенти и съответно ще се кланят на тия дет са отишли.
Според мене ще се получи като през 1990 или 91 н- годината дет пуснаха цените- тогава всички ми викаха да не ходя на море щото щели да ме обръснат -а се получи точно обратното-липсата на киенти подобри и цените и обслужването ....
Но които име някои лев да иде навън - да деиства . Все пак колкото е да е скъпо в Бг винаги е по евтино от западняшко наи вече от разликата лев -евро.
Но тая година заради кризата цените са много надолу. Например:
малко преди Великден таз година -във Венеция цена а двоина стая в супер хотел на Лидо де Венице - 51 евро ...за 2 двоини стаи за 2 вечери със закуска- 214 евро...евтиния отвсякъде ...2007 по същото време наи евтината нощувка за човек ,не за стая - по същото време по евтино от 180 евро няма и то в някав хотел дет на нищо не прилича .
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#5 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 30 май 2009 - 16:13

Доматките са произведение на бабата in Benkovski village(10км от Пловдив)-един от малкото родни артикули,които са за пред хора.
Сигурно в Турция и Гърция нямат такива,но много псувах м.г. на нашето море,въпреки многото пара дето оставихме,та се зарекох-тая година другаде ще опитаме.Мисля,че повечето мнения в тая посока са еднозначни.
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#6 Alenn

Alenn

Напреднал

• Потребители на форума
  • 263 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30 2007

Публикувано 30 май 2009 - 18:33

Аз предпочитам Хърватска. Една не толкова популярня дестинация за повечето български туристи, но м на мен ми харесва повече от Гърция и Турция. Страхотно е, някой ако се интересува нещо съм насреща.
  • 0

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 май 2009 - 19:43

Въпреки това,ще ида на родното море.По ми е забавно отколкото в Гърция или Турция.
Отсядам на Златни пясъци,а плажувам в Албена.Никой не ти иска пари за нищо там,водата е чиста и плитка,плажа е чист......перфектно.
После си правя кефа в някое заведение на златните и така.....

Без да се заяждам, ама не мога да разбера - какво ти харесва в Албена?
Аз ходя там всяко лято от 8 години командировка и всяка следваща година е от ужасно - по-ужасно.
Ако не съм там по работа, кракът ми не би стъпил, нито там, нито където и да било по българското море.
А откакто тази зима карах ски в Австрия (по-евтино, дори с пътя до там, отколкото в България) - май и на планински курорт повече няма да стъпя.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#8 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 30 май 2009 - 19:54

На Албена отивам само на плаж....иначе да отседна в хотел там......адски ми е бабешко.
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 май 2009 - 20:05

Е - отивам в един курорт, щото хотелите са добре (спорен въпрос, но да допуснем, че е така), но плажувам в друг курорт, щото там плажът е добре? А може би да ходя и на ресторинт във Варна, щото там пък има други предимства? Е айде няма нужда - кое му е хубавото на това?

Отивам с колата в Италия на адриатическото крайбрежие. Бунгало за 4 човека с басейн и всички екстри, което е 100 пъти по-добре от най-лъскавата мизерия на нашето Черно море ми струва 50 евро на вечер в сезона. Плажовете са 100 пъти по-добри и не ходя на 5 километра. Водата е кристално чиста - такава у нас няма и в минералните извори. Храната по цени е съпоставима с цените в курортите в България. Кажи ми една основателна причина да не ходя там, а на нашето черноморие?

Там отседнахме в малък частен хотел и вечерта собственикът ни повика, да ни почерпи червено вино. Сутринта ни почерпи кроасани. Цяла вечер си приказвахме - той ни разпитва за България, как пътуваме, харесва ли ни в Италия и т.н.

У нас: лифтаджията ми псува, че паднал сняг и сега трябвало да работи. В заведението ми заявяват, да не се хабя да сядам, много са натоварени и не могат да ме обслужат, в хотела ми обясняват, че ако имам проблем с ресторанта (на блок масата не пише кое какво е!) да се оправям с ресторанта, те на рецепцията нямали нищо общо. В басейна хващаш гъбички за 5 минути, а в СПА хотела, зимата, водата е под 18 градуса, защото били малко гостите на хотела. Лятото в 4* хотел на морето ми сервират кетъринг и земели на 2 дни, с които можеш да убиеш човек - хотелът изобщо няма кухня. Наскоро един познат се опита да ме убеждава, че у нас има свестни места за почивка - показа ми конкретен хотел на морето, където всичко било ОК. Първо се оказа, че не всичко е ОК. И второ - цената на вечер в този хотел за 1 човек е колкото цената за 4 човека в чужбина. От 10 години на българското море ходя само командировки. Почивките са само в чужбина. Като съпоставя цените от командировките и от чужбина - определено нито е по-евтино, нито е по-хубаво у нас. Искам да съм патриотично настроен и родолюбив, ама няма почва.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#10 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 30 май 2009 - 20:14

На златните почивам без пари ;) ,затова.
В хотела в който отсядам,всичко е на ниво.Водата във вътрешния басейн е вряла,защото извира 50 градуса от земята...
Кухнята е супер.Отношението е супер /може би защото ме познават/.
Само дето водата в златните е доста мръсна,поне в края в който се намира хотела......паля колата и отивам за 15мин в Албена.Паркирам си почти до хавлията......
  • 0

#11 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 май 2009 - 20:28

Ние обикновено летуваме във Варненската ривиера, но това лято се замисляме дали да не наемем вила с няколко други семейства в Албена, че никак не изглежда зле...Ето
  • 0

#12 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 30 май 2009 - 20:36

Добре изглежда,но няма ли къщи по близо до плажа,че 3км.....
  • 0

#13 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 30 май 2009 - 21:51

Имах едно място по южното черноморие, където ходихме с жената в продължение на 3 години, по 4-пъти на сезон за по 4-5 дни.
Тази година са вдигнали цените на нощувката, защото са включили вечерята в цената. Дори ми се обадиха дали да ми запазят стая. Тъй като аз си имам изградена програма за вечерното хранене, не желая да имам включена вечеря за по 40 лева на човек, тъй като в ресторанта на хотела има само определени ястия които си заслужават. За пример рибите, които се предлага са сьомга и пъстърва. Това е в хотел на носа на морето. Мисля, че тия риби мога и в София да си ги ям, че даже и пресни, а не от миналата година. Аз отивам на море за да се храня с морска храна, нищо че е по-скъпа от София.
Та така или иначе, решихме с жената да си намерим друго местенце и пробвахме св.Тома на Аркутино. Не ходете там! Хотела е с 5 звезди и искат за сезона по 120 евра за двойна стая. Плажа им е миризлив, а до плажа на Аркутино те карат с електромобил два път на ден. Аз съм с 6 месечно бебе и не може да ми казват колко пъти на ден ще ходя на плаж и по кое време. На лоби бара за два коктеила в 22:00 часа при празен хотел и 4-рима бармани чакахме 20 минути. Единия барман, който ни донесе коктейлите така смърдеше на пот, че жената получи алергична реакция. В пет звездния им ресторант чаках 15 мин да м идонесат бирата, след още 18 мин ми донесоха салата от рулца от раци с втората бира която поръчах, но салатата я върнах, след като не успях да си забия вилицата в ролцата от раците. КОгато поисках голяма бира, сервитьорката се разрева и дойде управителя на ресторнта да ме пита каква е тая ерес "ГОЛЯМА БИРА" и не ми ли стига че малка бира струва 4.80 лв, едва ли не, как ще си позволя голяма бира за 9.60. Стаята е евтин кич и като легнеш на леглото разбираш колко на бързо е бил завършен хотела, защото тавана изглежда все едно майстора не е познавал онова вълшебно нещо нивелира.
Мисля че на 120 евра на вечер за двойна стая, поне трябва да мога да си ям салатата и да не получавам алергична реакция от сервитьора.
Аз в БГ на море мисля да не ходя тая година. Да не говорим, че за чадър не искам да плащам, пък за шезлонг изобщо, аз шезлонги не ползвам!

Мисля да видя в ГЪрция как са нещата. Казаха ми че за по 80 евра на вечер за двама възрастни има прекрасни места. Храната била изключително от морски деликатеси и вечеря излизала около 40 евра за двама души. Пак 120 евра, но ме убедиха, че обслужването е на ниво за тези пари. Ще направя един райд за един ден да проверя и ако се окаже вярно БГ гларусите ще ходят да ядат водурасли по плажовете, а ония дето искат по 30 лева за чадър и шезлонг, могат спокойно да си наврат целия плаж в задника и да одят да ръсят пясък по полето, сига да не се отвори някой чадър!

Сметам, че ако всички направим така след 5 години може да се радваме на едно изключително приветливо черноморие с чисти плажове с безплатни чадъри, също както в Гърция. А след още 5 годни няма да ги има тия бетонени джунгли и вече ще е по-добре от в Гърция.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#14 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 30 май 2009 - 22:39

аз ще бъда на шкорпиловци за 2 седмици и после евентуално на созопол

на шкорпиловци не съм ходил, в созопол съм ходил, когато съм бил на 5-6
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#15 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 212 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W212 E 250 CDI 2011 ELEGANCE Е 290 TURBO DIESEL 1999 CLASIC
    NISSAN MIKRA 1.3 NCVT avtomatic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 май 2009 - 22:48

Аз твърдо съм решил - West Palm Beach - Florida , но не през лятото а към края на годината .
  • 0
НПубликувано изображение НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни