Е добре де ама и тримата сте с 124-ки, а колегата с 12/100 разход е с 210-ка. Може ли да има чак такава огромна разлика-за двигателя знам, че е еднакъв,но за скорости/диференциал и тегло на очиларката нищо незнам.
п.п. Пламене верно ли си я продал 124-ката?
Може колега,
Вчера моя компютър показваше 13.2 разход за изминатите 3 км от офиса до дома ми.
В това не видях нищо странно, защото средната скорост, която е точно до разхода беше 4 км/ч, а времето за изминаване на 3-те километра беше 48 минути, при това половината разстояние на климатик.
Правя още едно измерване с компютъра на колата, което продължава малко под 4000 км и там пише среден разход 8.3.
На бензиностанцията разхода излиза 10 - 10.4 литра само градско без климатик.
Искам да ти кажа че по магистралата с мойто 220 ЦДИ автомат, 200 км/ч са си съвсем нормална скорост. Оборотомера е към 4000, в колата е тихо. Тъй като тия скорости с жена и дете в колата не са подходящи, аз карам с малко под 150 км/ч(147 ми е любима скорост) по магистралата. Та по компютър от София до Стара Загора разхода ми е 6.4 л/100км, а средната ми скорост е 131 км/ч. Което включва тук таме някое и друго изпреварване с 180 км/ч.
Ако мислиш че с бензинова кола можеш да се движиш по-икономино, явно то ще е на газ.
Пак да напомня че от градско до градско има разлика от земята до небето, особенно пък ако едното градско не е в София, а другото е в София-Център.