Температура
Започната от keranisimo, 30 апр 2009 - 23:17:22
38 мнения по тази тема
Публикувано 30 април 2009 - 23:17
Здравейте! Преди няколко месеца си взех 124-ка 94г. 250 д. Всичко беше наред докато не се постопли времето. Днес попаднах в задрастване и видях, че стрелката за температурата минава 100 градуса, стигна до 110 и след това падна на пак на 100. Като стигна на 110 чух някакав шум все едно нещо изчатка притесних се и веднага отбих изгазих е за малко и след това минах по дуг не толкова натоварен маршрут. Соред вас нормално ли е това? Как мога да разбера дали перката ми зацепва на определени градуси и колко са те? Някаде бях чел че се включвала и перката на климатика, възможно ли е това? Благодаря!!!
Публикувано 30 април 2009 - 23:23
Пробвай с бутона "Търсене", ако не става пробвай пак, но не пробвай дали ти зацепва перката с ръка и с крак не пробвай.
Пак да кажа, че докато стрелката не е в лютеницата няма страшно!!! Страшно е, че стрелката бързо стига до лютеницата!!!
Пак да кажа, че докато стрелката не е в лютеницата няма страшно!!! Страшно е, че стрелката бързо стига до лютеницата!!!
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 01 май 2009 - 09:35
вероятно не ти се включва перката голямата а при 110 градуса ти се пуска перката на климатика в авариен режим и при мен беше така сигурно си за смяна на датчик който включва перката при достигане на температура често прегарят и дефектират около 25-30 лева са по лошия вариант е повечето дизели са с виско съединител да ти е отишъл а един виско съединител е майка си и баща си дано ти е електрическа а тва цукване което чуваш е включването на перката на климатика
Публикувано 01 май 2009 - 20:09
Първо като ти загрее двигателя вдигни капака и виж коя перка и кога ти се включва,ако трябва подавай газ.Ако все-пак работят тогава сменяй датчик.Ако обаче голямата не работи,което е много вероятно при тези описания,трябва да се подготвиш за ново виско,и др.вариянти по-евтини има.Здравейте! Преди няколко месеца си взех 124-ка 94г. 250 д. Всичко беше наред докато не се постопли времето. Днес попаднах в задрастване и видях, че стрелката за температурата минава 100 градуса, стигна до 110 и след това падна на пак на 100. Като стигна на 110 чух някакав шум все едно нещо изчатка притесних се и веднага отбих изгазих е за малко и след това минах по дуг не толкова натоварен маршрут. Соред вас нормално ли е това? Как мога да разбера дали перката ми зацепва на определени градуси и колко са те? Някаде бях чел че се включвала и перката на климатика, възможно ли е това? Благодаря!!!
Публикувано 02 май 2009 - 07:33
Първо като ти загрее двигателя вдигни капака и виж коя перка и кога ти се включва,ако трябва подавай газ.Ако все-пак работят тогава сменяй датчик.Ако обаче голямата не работи,което е много вероятно при тези описания,трябва да се подготвиш за ново виско,и др.вариянти по-евтини има.
Колко струва виско-то, какви са по-евтините варианти?
Публикувано 02 май 2009 - 07:37
Nikefi4-това е твоя човек,пиши му едно Л.С.Колко струва виско-то, какви са по-евтините варианти?
Публикувано 02 май 2009 - 08:28
Накой май беше изхвърлил виското и на негово място-обикновена перка с датчик...ако не ме лъже паметта беше от лада. Но немеца едва ли би се съгласил на този компромис. Пусни търсачката, сигурно ще намериш темата, и да попиташ директно конструктора.Колко струва виско-то, какви са по-евтините варианти?
Публикувано 02 май 2009 - 09:11
виското е между 200 и 300 лева зависи ново ли искаш или втора ръкаКолко струва виско-то, какви са по-евтините варианти?
Публикувано 02 май 2009 - 12:56
И аз го имам този проблем но на дълъг път
стига до 100 градуса и като изключа от скорост и пусна климатика и стрелката пада за стотни до 80 градуса
незнам от какво може да е това???
Когато карах курсовете за Б-категория и си спомням че инструктора ми беше казал че на топъл двигател капачката на разшерителния съд несе отваря но аз глупака наскоро я отворих и дали е възможно да е направило така наречената Възглавница?(всеки различно го нарича дано сте ме разбрали
)
Когато карах курсовете за Б-категория и си спомням че инструктора ми беше казал че на топъл двигател капачката на разшерителния съд несе отваря но аз глупака наскоро я отворих и дали е възможно да е направило така наречената Възглавница?(всеки различно го нарича дано сте ме разбрали
Публикувано 03 май 2009 - 00:17
Немеца да му плати ремонта!Накой май беше изхвърлил виското и на негово място-обикновена перка с датчик...ако не ме лъже паметта беше от лада. Но немеца едва ли би се съгласил на този компромис. Пусни търсачката, сигурно ще намериш темата, и да попиташ директно конструктора.
Публикувано 03 май 2009 - 21:49
Докато отстраниш проблема, карай на климатик. Когато е включен климатика пуска помощната перка още на 90 градуса.
Публикувано 06 май 2009 - 18:24
Здарвей,ако не си намерил темата с моите творения ще ти обясня как и какво пък ти си решаваш.
1.Датчика за ел. перката на климатика го сменяш с такъв от РЕНО който включва на 87-8 и изключва на 82.Моя го взех от ЕВРО 07 за 12лв.
2.Махаш виското и дефузора и на тяхно място слагаш ел.перка.Тя се връзва на мястото на предната.Предната се прави през реле с ключе което ти си включваш когато прецениш.
Аз тази процедура си я направих сам.Перка>35лв.Датчик>12лв.Реле без пари от морга.Две години и нито веднъж не е загряла.Ако нещо те интересува питай,ако не ново виско и си карай.
1.Датчика за ел. перката на климатика го сменяш с такъв от РЕНО който включва на 87-8 и изключва на 82.Моя го взех от ЕВРО 07 за 12лв.
2.Махаш виското и дефузора и на тяхно място слагаш ел.перка.Тя се връзва на мястото на предната.Предната се прави през реле с ключе което ти си включваш когато прецениш.
Аз тази процедура си я направих сам.Перка>35лв.Датчик>12лв.Реле без пари от морга.Две години и нито веднъж не е загряла.Ако нещо те интересува питай,ако не ново виско и си карай.
S 124 200 TE 16
Публикувано 10 май 2009 - 14:40
Когато отидох на майстор и оставих колата да загрява, не можа да вдигне повече от 90 градуса, една от версиите му беше, че термостата може да е заседнал, започна да форсира двигателя и перката се вартеше по-силно, каза че е наред. Днес пътувах от Хасково към Пловдив и пуснах климатика, в града стрелката стигна до 110 градуса, когато излезнах от града падна до 105 горе-долу, след това изключих климатика и започна да се движи между 90-95 до 100 градуса в Пловдив не вдигна повече от 100 градуса. Веднага ли започва да се върти перката на климатика като се пусне?
Публикувано 10 май 2009 - 16:49
не си прави експерименти с климатика докато не го оправиш
климатика натоварва топлинно двигателя още повече
а перката му е да помага на основната без нея
не може да се справи с охлаждането
почвай наред проверките
датчик - виско муфа или електромагнитен съединител-термостат
и за десерт запушен радиатор
климатика натоварва топлинно двигателя още повече
а перката му е да помага на основната без нея
не може да се справи с охлаждането
почвай наред проверките