Смяна на масло на автоматична скоростна кутия
Започната от Furious, 21 апр 2009 - 17:01:22
19 мнения по тази тема
Публикувано 21 април 2009 - 17:01
Здравейте имам W203 2001 година с автоматична скоростна кутия . Искам да попитам на какъв интервал се сменя маслото в скоростната кутия .
Другото ми питане е къде в София мога да сменя маслото в скоростите .
Мерси
Мерси
Публикувано 21 април 2009 - 17:38
Зависи на какви разтояния е караш колата, но средно от 50 000 до 70 000км.
Задължително маслото да е оригинално!
Задължително маслото да е оригинално!
Публикувано 22 април 2009 - 16:32
Е, Вени, това пък вече е прекалено, струва ми се, че то маслото в двигателя може да кара 20.000 ако е в режим, говоря за истинската синтетика по стандарта там 799.3 или .5 ако не бъркам първата цифра..
По форумите навън чета за 722.6 кутията около 80 до 100 хил е нормално да се смени маслото.
Но си е приключение, колега, иска се добро познаване как точно да стане, за да се смени цялото масло, а не само няколкото литра които изтичат като се отвие фабрично запечатаната пробка. Иска се и специална щека, тая кутия няма по принцип и маслото по книжка го дават да не се сменя доживот.
Чувам, че в Пловдив го правят в БС, в нашия не го точат докрай - подменят само няколко литра, а те са ако не бъркам 8.5...
Виж имаше тема от Панайот със снимки(но дали не остана в стария форум..)
По форумите навън чета за 722.6 кутията около 80 до 100 хил е нормално да се смени маслото.
Но си е приключение, колега, иска се добро познаване как точно да стане, за да се смени цялото масло, а не само няколкото литра които изтичат като се отвие фабрично запечатаната пробка. Иска се и специална щека, тая кутия няма по принцип и маслото по книжка го дават да не се сменя доживот.
Чувам, че в Пловдив го правят в БС, в нашия не го точат докрай - подменят само няколко литра, а те са ако не бъркам 8.5...
Виж имаше тема от Панайот със снимки(но дали не остана в стария форум..)
Публикувано 06 май 2009 - 16:38
колеги тук в щатите не знам как е, но мисля до края на месеца да сменям масло на двигателя, че му е дошло времето. ще питам в сервиза трябва или не трябва да се сменя маслото и на скоростите/въпреки че ще ме натоварят да го сменя за да ми вземат парите/ и ще докладвам. иначе колата е на 160х км почти и досега не е сменяно и нямам проблеми - да чукна на дърво

Публикувано 26 септември 2009 - 05:51
Здравейте в Събота рано сутрин! Реших, че не е добре да отварям нова тема затова ще пиша тук. На този линк: http://www.peachpart.../Trans7226Fluid е обяснена смяната на маслото на кутия 722.6. Понеже и моята е такава се заинтересувах, но това, дето го показват на снимката под точка 7. в текста не го виждам отдолу на колицата..... Някой може ли да помогне и да каже къде точно се намира пробката, снимана на въпросната снимка? Илои може би снимките са от по-стар модел? Основният ми проблем е източване на старото масло от турбината.
Иначе тук: http://www.peachpart...ka/DoItYourSelf има много интересни стаиийки относно някои ремонти.
Иначе тук: http://www.peachpart...ka/DoItYourSelf има много интересни стаиийки относно някои ремонти.
Публикувано 26 септември 2009 - 08:58
Здравейте в Събота рано сутрин! Реших, че не е добре да отварям нова тема затова ще пиша тук. На този линк: http://www.peachpart.../Trans7226Fluid е обяснена смяната на маслото на кутия 722.6. Понеже и моята е такава се заинтересувах, но това, дето го показват на снимката под точка 7. в текста не го виждам отдолу на колицата..... Някой може ли да помогне и да каже къде точно се намира пробката, снимана на въпросната снимка? Илои може би снимките са от по-стар модел? Основният ми проблем е източване на старото масло от турбината.
Ами ако имаш пробка тя сие такава като на снимката -по ясно от тая снимка няма ка да се покаже. Въртиш турбината и гледаш- ако нямаш пробка наливаш останалото и запалваш -след тва изливаш каквото излене и наливаш наново и си готов.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 26 септември 2009 - 14:44
колеги темата е дъмкана във форума многократно
за тези които нямат пробка на хидротрансформатора
има описана точно процедурата накратко развива се изходящата
тръба която отива към радиатора и се пали колата и един налива масло
в кутията и се гледа докато потече бистро масло горе долу след
около 4 литра
за тези които нямат пробка на хидротрансформатора
има описана точно процедурата накратко развива се изходящата
тръба която отива към радиатора и се пали колата и един налива масло
в кутията и се гледа докато потече бистро масло горе долу след
около 4 литра
Публикувано 26 септември 2009 - 18:52
А как се мереше маслото на скорост ли беше?
Публикувано 26 септември 2009 - 20:52
А как се мереше маслото на скорост ли беше?
На запалена топла кола на паркинг.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 26 септември 2009 - 21:34

Публикувано 29 септември 2009 - 15:39
Здравейте имам W203 2001 година с автоматична скоростна кутия . Искам да попитам на какъв интервал се сменя маслото в скоростната кутия .
Мерси
Моя мерцедес е на 180 000 км 2005г. и никога не съм му сменял маслото на скоростната кутия
Публикувано 29 септември 2009 - 15:55
май скоро ще го сменяш...Моя мерцедес е на 180 000 км 2005г. и никога не съм му сменял маслото на скоростната кутия
твоя мерцедес...

бягай в сервиз, докато още не е станало много късно...
Публикувано 04 октомври 2009 - 17:45
Аз пък знам, че не се сменя маслото никога.Нито при автоматична нито при ръчна скоростна кутия.
Публикувано 05 октомври 2009 - 05:14
Аз пък знам, че не се сменя маслото никога.Нито при автоматична нито при ръчна скоростна кутия.
Ами от Мерцедес казват че се сменя но ти щом можеш да им отвориш очите за таква голяма далавера -обади им се и ги осветли по въпроса - ако наистина си прав с гаранция ще бъдеш възнаграден.

W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 05 октомври 2009 - 08:31
Колеги,днес ще ходя до БС да си купувам масло за скорости и диференциял.Колата ми е w201 1.8.Въпроса ми е,след като нямям виене на дифа,а съм решил да слагам добавката за диф,проблем ли е това,ще навреди ли?Скоростите са ръчни.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Не хапи този,който може да те изяде.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни