Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

За и против спирането на пешеходни пътекиот всякакъв тип

• Please log in to reply
28 мнения по тази тема

#1 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 20 април 2009 - 06:51

Видях че е интересна темата за спирането и за неспирането на пешеходни пътеки.Нека всеки един от нас изрази мнението си за спирането и за минаването ей така на риск покрай пешеходната пътека , както всички знаем пешеходни пътеки има на всякаде и са горе долу на 150-200 метра разстояние една от друга.Аз лично съм все още млад шофиор и имам навика да спирам не почти винаги ама на 70 % от случайте , ни има и случай когато има нахални пешеходци и си мислят че колата е играчка и си пресичат ама дали знаят че няма да спра или ще спра това за тях е без значение , стъпилиса на пътеката и вече с една дума са бесмарти ,но и те носят риск като започват да пресичат , пешеходната пътека до някаква степен и носи предимство но не ги защитава напълно.Защото не мисля че вскички карат из града с огтаничение 40 45 50 километра за да имат готовност да спрат , аз лично когато видя че участака е свободен си понастъпвам до 60-70 без никакви грижи.Така имам хиляди случай в малкия ми шофиорски стаж . Един път на път с 2 платна и сме 2 коли , колата си отивам на горе без да пропуска пешеходката аз и тя е вече на средата на платното и изведнъж реши да минава и имаш чуството че АБС ми счупи краката , ама какво да се прави тя тохава се мислеше за бесмартна нищо че е в правото си да мине.Друг случай 2 ма пичове си стоят на пешеходната пътека и аз им давам знак с ръка да минават , превключвам си на по ниска предавка ония ми вика че не иска да минава аз си ускорявам и изведнъж пичовете решиха да минават , колко пцуване ги пцувах и така има мн скъчай.Да задълцително е спирането на пешеходните пътеки но както каза Г-н Горанов такива граждани който не знаят защо пресичат изобщо правят проблемите и после ние сме виновни че е пешеходна зона и е трябвало да спреме и какво ако стане нещо отиваш в затвора заради някой малумник който си лафка по телефона или се разхожда се едно е на плажа.Ходя често до Търново , Севлиево забелязал сам че там шофиорите спират винаги независимо от ситуацията , дори и за 1 човек.Но такава нация сме си просто , законите не се спазват вървиме си по течението и никои не го е грижа за никои.Според мене трябва да се спазват правилата за движение за да няма хаус , защото колите не сам както минали години сефа всяко семейсво има по 2коли ( лично нащо семейство имаме 2 мерцедеса ) , спазвайте пешеходните пътеки когато е нужно и реда на шофиране.Поздрави
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 14:01

Да ви кажа, и спирането на пешеходна пътека е интересна тема за дискусия. Аз също спирах на пешеходните пътеки, когато има хора, а когато няма намалявах, но беше така, докато не ме удариха за трети път отзад, когато спирам на пешеходец. И после реших, че ще спирам, само ако има опасност да го прегазя, защото освен за пешеходците ми е жал и за колата. А като ми сгънаха кухите греди, дето не се поддават на изправяне, дреме ми, че пешеходецът е пресякъл безпроблемно.

Втората причина да не спирам на пешеходните пътеки са чакащите маршрутни таксита по пешеходните пътеки. Няма начин да познаеш кой чака маршрутка и кой чака да пресече. Спирам, удрят ме отзад, а оня идиот ми се пули и злорадства - на ти сега, дето се возиш на кола, а аз чакам маршрутката.

Третата причина да не спирам на пешеходна пътека са пешеходците, които смятат, че освен да им направя път на пешеходната пътека, съм длъжен и да ги изчакам да проведат телефонен разговор от средата на пътя или да си доядят сандвича или да си доразмотаят хартията на дюнера, точно когато са посредата на пътя. Айде, на бабите, дето пресичат с бастуна и нямат сили да ходят, пак мога да ги разбера, ама останалите.

Четвъртата причина, да не спирам на пешеходните светофари е, че пешеходците също не спират на тях, а ако има бутон за превключване на светлината, в момента в който светне червено за пешеходците, веднага го натискат.

Петата причина да не спирам на пешеходци е, че дори когато има подлез/надлез/пасарелка, те продължават да пресичат през пътното платно, защото им е по-лесно или поради друга причина. Виждал съм човек да пресича Цариградско шосе носейки 21 инчов телевизор на спирката на х-л Плиска. Е това беше 98 или 99 година, сега вече има 2 метра ограждение по мантинелата, но преди 10 години трафикът вече беше достатъчно интензивен, за да бъде абсурдно такова пресичане, още повече при наличието на осветен и охраняем подлез, още повече като носиш тежък и обемист предмет и т.н.

Шестата причина да не пропускам пешеходци са пешеходците, които при десен или ляв завой не желаят да пропуснат завиващите автомобили и смятят, че този зелен светофар свети само и единствено за тях. Нещо повече - виждал съм как някои такива пешеходци псуват по шофьорите и са дълбоко убедени, че колите минават на червено, след като пътищата им се пресичат, а пешеходецът е на зелено. Знам, че по правилник автомобилите са длъжни да изчакат пешеходците, но и пешеходците са нахални до краен предел и продължават да пресичат, дори след като светне червено.

Накрая искам да отбележа, че повечето шофьори са и пешеходци, когато не шофират, но не чак толкова голяма част от пешеходците са и шофьори. Крайно време е в училищата да се въведат часове, в които на децата да се обяснява - от коя страна на пътя се върви, когато няма тротоар или когато тротоарът е тесен, от коя страна на родителите се застава (щото родителите и без друго не знаят), когато водят децата за ръка по тротоара, как се пресича улица, как работи светофарът, изобщо - да ги запознават с правилника за движение по пътищата. Е не в подробностите за ограниченията на скоростта, за ограниченията кога се ползват фарове и кога не, кога може да се ползва клаксон и т.н. Но поне в частта за организацията на движението. Също така (то половината шофьори не знаят), ама трябва и пешеходците да знаят сигналите на регулировчика. А не регулировчикът да ми даде път и точно в този момент да се юрнат и пешеходците пред мен.

Лошото е, че у нас (а по света не е така) у пешеходците се е натрупала някаква ненавист към шофьорите и сякаш на пук правят всичко възможно, че ако могат да преебат останалите участници в движението. И в общи линии след като пешеходците не се съобразяват с това, че не всички шофьори по презумпция са напушители, така и аз не се съобразявам вече с тяхното присъствие на пътя. Опитах се, няколко години бях толерантен, обаче когато насреща си имаш стадо овце, освен да ги водиш с овчарски кучета - явно с добро не става.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 20 април 2009 - 14:28

За пешаходните пътеки тип зебра търпите критики :nono:
Когато няма хора се намаля, а ако има хора се спира!!! Ако някой иска да ви удари от зад нека, по-добре отколкото вие да ударите пешаходец от пред!
Ако има хора намалям, ако някой тръгне да пресича спирам. Лошото е мног хора просто си седят на зебрата без намерение да пресичат и ми късат нервата.
Ако пешаходеца пресича неправилно бива освиркван порядъчно, но въпреки това спирам. Клаксонирането е придружено с реплики, които ако напиша тук, ще ми прекратят членството.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#4 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 14:52

Аз пък съм напълно съглсен с Илия....
На пешаходни пътеки спирам само по 2 прични..
1вата е ако има човек с дете , а 2рата ако вече хората са тръгнали по самата пътека...
Много обичам като видя скапана маршрутка да спре пред мен ... без да се изнесе.. изпреварвам я.. бия аварийките и спирам пред нея :bigemo_harabe_net-110:

Колега мрадулов... просто явно не си изпитвал терзанията на Илийката .... не мислиш ли , че е кофти 3 пъти да те удрят отзад заради някой тъпак , който дори незнае дали му се пресича ?
Ако е само до клаксона и майните... еми майната им.. аз си слушам музика до колкото позволяват колонките.. и хич не ги чувам тия.... !!!
Няма да се оправим докато не стане така... че и пешаходеца да си носи последстивята !! НЕ МОЖЕ винаги (с много редки изключения) шофера да е виновен... еми добре де .. какво прави тъпия му пешаходец на средата на платното (която и улица да си изберете , пример за момента.. Раковска) , че даже и ми маха да мина.. АЛООО да не мисли , че ще му спра ?!?!??
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#5 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 15:13

Да ви кажа, и спирането на пешеходна пътека е интересна тема за дискусия...

...

Шестата причина да не пропускам пешеходци са пешеходците, които при десен или ляв завой не желаят да пропуснат завиващите автомобили и смятят, че този зелен светофар свети само и единствено за тях. Нещо повече - виждал съм как някои такива пешеходци псуват по шофьорите и са дълбоко убедени, че колите минават на червено, след като пътищата им се пресичат, а пешеходецът е на зелено. Знам, че по правилник автомобилите са длъжни да изчакат пешеходците, но и пешеходците са нахални до краен предел и продължават да пресичат, дори след като светне червено.

...

ЗДП - Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

(2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)

(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на завиващите пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.

.........................................................

Нали схващаме всички колко сме зле? (Защото и аз мисля, че в повечето случаи е по-безопасно да не спазиш закона - особено на пешеходна пътека във Варна). По принцип гледам да предвиждам по-отрано ситуацията, така че да не се налага да нарушавам, но и да не се създават критични ситуации заради ОГРОМНАТА част нарушители участващи в движението (вкл. пешеходци, велосипедисти, каруци, маршрутки, GOLF-ове и т.н.).

EDIT: Май трябва да отцепим темата?
  • 0

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 15:15

Аз закона го знам как е, въпросът е реалността каква е.

Само за сравнение, ще кажа, че един познат, който замина да живее в Канада ми се оплака, че първата глоба, която са му наложили, е била, че е застанал на пешеходна пътека и не е пресякъл, а колите спирали. Те канадците си спират, щото има пешеходец на тротоара до пешеходната пътека и ако не спрат - тях ще ги глобят. Но в крайна сметка, канадския полицай (от тия с издутите панталонки) отишъл и го глобил за дето стои на тротоара до пешеходната пътека и не пресича, а колите спирали!

Е като стане и у нас така - ще спирам на всички пешеходни пътеки, дори и тези, на които няма хора!

Друг пример - има страни по света, където ако не завършиш 8 клас до определена възраст, не ти разрешават да живееш в градове с население над 1 милион. Съответно в училище има задължителни часове за тия неща - за движението по пътищата, как се пресича и т.н. У нас (ако не знаете) за велосипедистите е задължително през зимата (не че има много велосипедисти през зимата) и в тъмната част от деня да карат със светлоотразителна жилетка. Аз досега съм видял един такъв велосипедист. В същото време, мен се опитаха да ме глобят вече три пъти, че нямам жилетка, при това аз ИМАМ жилетка, ама единия път не съм имал касова бележка от къде съм я купил, втория път била жълта, трябвало било да е зелена, третия път не отразявала достатъчно светлината. А не съм чул велосипедист да е спрян от полицията, за това, че не кара с жилетка в тъмното.

В същия ред на мисли, познавам и глобен за неминаване на зелено на светофар (при това в България) и адмирирам полицая за това!

Не ме разбирайте погрешно, не искам да нарушавам правилата, искам останалите да не ги нарушават. Защото когато правилата не се спазват от всички - губят си смисъла и тогава и останалите спират да ги спазват.

Друг пример - нерегулирано кръстовище. Отдясно ми идва кола. Аз спирам. Да обаче тоя в другата кола не знае правилника и също спира. И седим и се гледаме умно. След което онзи, не стига, че съм го чакал а той спира, ами виждам, как отвътре започва да си движи устните подобно на Стоичков на световното 94 г. и без да го чувам знам какво ми казва. Ами нали именно затова са правилата - за да не опира въпроса до "я мини ти първи" / "я чакай да мина първо аз" и когато един от участниците не познава правилата - за останалите вече няма никакъв смисъл да ги спазват.

В същия ред на мисли, познавам и глобен за неминаване на зелен светофар, при това в България. И адмирирам полицая направил това.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#7 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Публикувано 20 април 2009 - 20:26

Аз спирам и сметям че това е правилно за мен , всеки носи своята отговорност за това което прави или не прави . Само силно се надявам да дочакам онзи момент в който господата пешеходци ще започнат да пресичат само на оказаните за това места , пък били те през 200 м.
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#8 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 20:36

Нека да бъдем европейци и да спираме на пешеходните пътеки! Незнам как е положението в България но в Австрия пешеходците се имат за нещо по-визше .... а доближиш ли се до тях на 1 метър почват да те гледат на криво .. не ги ли пуснеш почват да вадят телефони, мобифони и какви ли не други устойства за заснемане ... и се заканват,че ще те обадят в полицията! Аз лично спрях да се ядосвам (вече 1 година мина откакто въртя по 150 до 200 км в града с камионче) и спирам на пешеходните пътеки .... най ми е приятно като ми благодарят след като съм ги пуснал .. а на тези които се пулят ... еми и аз се пуля с маймунски поглед :)

В родния град Враца или по морето съм си правил тестове да спирам на пешеходни пътеки.... еми хората си стоят на тротруара и се чудят ... :unsure:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#9 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 20 април 2009 - 20:45

Човешкия живот е по-скъп от която и да е кола.Докато стъпи пешеходеца на шосето трябва да се спира.По света дори когато се доближи пешеходната пътека колитеспират.Но естествено в Българско всеки е най-велик и винаги другите са по-долу от него,особено ако в момента изглеждат по-слаби(не са обградени от железа и въздушни възглавници или пък имат по-големи такива)Смятам,че понеже мерцедесаджийството е идеология,поне ние трябва да даваме пример за уравновесеност и възпитание на пътя не зависимо от цената на возилото,напротив-зависимо от цената на возилото-колкото по-скъпо,толкова по-голямо възпитание!!!
  • 0

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 21:00

Марто, ела си в България, пък ми разправяй спираш ли по пешеходните пътеки или не.
За сравнение, без да го забележа, докато карах в Италия спирах на всяка пешеходна пътека.
Обаче като карам в София не спирам на нито една! И това става подсъзнателно, а не защото в Италия глобата е по-голяма.

Сещайте се сами. Потокът на пътя е поток и те повлича - караш така, както карат и другите.

Друг пример - във франция не съм превишавал скоростта. Защото никой по пътищата не я превишаваше.
В Италия карах със 180 по магистралата, въпреки, че има ограничение 130. Защото всички така караха.
И ако аз взема да карам със 130 - имам усещането, че нещо не правя както трябва - всички започват да ме заобикалят!
И накрая резултатът е такъв... :) НЯкои биха го нарекли простотия, аз бих го нарекъл дребна радост :)
  • 0

#11 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 20 април 2009 - 21:29

Аз не спирам на пътеките.Няма да си хабя накладките и дисковете ей така,и после пак да ускорявам!!!

Спирам,когато видя че са се залетяли да пресичат,иначе ако си чакат на тротоара,хич не ме е еня.....

Олюпеното на задната ми броня е точно от спиране на пешеходна....женат с Голф 2ка спря в мен.
  • 0

#12 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 20 април 2009 - 22:41

Абе кога спирам,кога не.В повечето случай неспирам,ама ако е готина мадама ABS-а подскача :bigemo_harabe_net-110: .Иначе ако видя някой с телефон или върви забързано към пешеходната пътека,гледам да спра,че не ми са е да ми строши емблемата(нали е с предимство все пак),щото вниманието му е другаде и не му се оглежда много.

Също така сте прави,че спреш ли може да те отнесат :kill_myself: .Мой приятел го сполетя същата участ наскоро :protest:
  • 0

#13 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 април 2009 - 23:21

Леле... като каза готина мадама да пресича... имам един познат... мноооооого ненормален.. кара си той количката и в един прекрасен момент пред нас ... 2 девойки ама ..... като че хванали Господ за ... плифера да му се не види..
Ние закъснявахме леко.. и от там неговата изцепка "Айде по живо.. Гази... не е*е" .. Я да видиш коконите колко бързо можели да пресичат :kill_myself:

Някой по-нагоре спомена... да стане като в чужденеция ... да спираме навсякъде.. ей ,че ние всичко това искаме и чакаме... !!! - Да се оправим.. и с удоволствие ще спирам на пешаходните.. ама и те да се научат да пресичат където трябва... !
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#14 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 април 2009 - 05:30

Моето мнение по въпроса е:

Да се направи глоба за НЕСПИРАНЕ на пешеходна пътека ,която е най малко 500 лева!!!

Да се направи глоба за НЕПРАВИЛНО пресичане от пешеходец, която да е ефективна и също доста солена (всъщност такава глоба има но е смешна)

Към колегата с първият пост по темата : Колега-защо не опиташ да караш като колегите в Севлиево и да си спираш независимо кво правят другите... и още,че и закъдето да си тръгнал ако стигнеш там с 3-7 минути по рано-едва ли е от толкова голямо значение ,че да си залужава да утрепеш човек в бързината

Към колегите които се страхуват от удари отзад и прочее-аз лично смятам ,че ако почне да се намалява (да се виждат стоповете от тия отзад) на нормална дистанция от пътеката -не виждам причина да ви удрят-плюс това имате и Каско и Гражданска

И в заключение:
Не мога да повярвам ,че мнозинството от Вас говорят като автоджигити и напълно безхаберни и безотгворни хора....а знам ,че не сте такива...и затова съм в шок....
Знам ,че ще почнете да ми обяснявате ,че където съм аз е друго и т.н. и още ,че едва ли спазвам Правилника -Карал съм в България повече от 7 години-и със сигурност имам над половин милион километра стаж-в крайна сметка установих ,че си залсужава да бързам и да се газирам и да се ядосвам-и да нарушавам-само ако некои е на умирачка и трябва да стигна там....дано не ми се налага да бързам де....
карам си спокойно и леко и се улавям ,че стигам по бързо от колкото когато настъпвам...
А ако някои се чуди шо проповядвам толкоз....ми ще Ви кажа:
-лично аз съм виждал блъснат и размазан човек на пътека-и то неведнъж...всъщност пак лично съм задържал (с личната си кола съм ги гонил)два пъти извършители на такова престъпление-в единият случай човека умря на място ,а не искам да Ви обяснявам къде е водача сега ,,,,
Но най страшното нещо което си спомням е вида на водач които беше ударил дете..ако някога сте виждали наистина изплашен и отчаян човек.....го удвоете и ще разберете какво съм видял...

Та не искам някои да ми се сърди или да си помисли ,че се заяждам,но за мен такова отношение към пешеходците е недопустимо тъй като всички тук сте харни хора и не искам на никои от Вас да му се случва това което съм виждал да се случва на други...а и ако сте забравили какво е да си пешеходец....пробвайте няколко дена без кола.....и ще видите ,че има хора които сякаш нарочно искат да минат през Вас и се смеят ехидно от скапаната си трошка която е с гуми на Матусалова възраст и спирачки проверявани миналия век....

Поздрави :4036:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#15 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Публикувано 21 април 2009 - 06:46

Моето мнение по въпроса е:

Да се направи глоба за НЕСПИРАНЕ на пешеходна пътека ,която е най малко 500 лева!!!

Да се направи глоба за НЕПРАВИЛНО пресичане от пешеходец, която да е ефективна и също доста солена (всъщност такава глоба има но е смешна)

Към колегата с първият пост по темата : Колега-защо не опиташ да караш като колегите в Севлиево и да си спираш независимо кво правят другите... и още,че и закъдето да си тръгнал ако стигнеш там с 3-7 минути по рано-едва ли е от толкова голямо значение ,че да си залужава да утрепеш човек в бързината

Към колегите които се страхуват от удари отзад и прочее-аз лично смятам ,че ако почне да се намалява (да се виждат стоповете от тия отзад) на нормална дистанция от пътеката -не виждам причина да ви удрят-плюс това имате и Каско и Гражданска

И в заключение:
Не мога да повярвам ,че мнозинството от Вас говорят като автоджигити и напълно безхаберни и безотгворни хора....а знам ,че не сте такива...и затова съм в шок....
Знам ,че ще почнете да ми обяснявате ,че където съм аз е друго и т.н. и още ,че едва ли спазвам Правилника -Карал съм в България повече от 7 години-и със сигурност имам над половин милион километра стаж-в крайна сметка установих ,че си залсужава да бързам и да се газирам и да се ядосвам-и да нарушавам-само ако некои е на умирачка и трябва да стигна там....дано не ми се налага да бързам де....
карам си спокойно и леко и се улавям ,че стигам по бързо от колкото когато настъпвам...
А ако някои се чуди шо проповядвам толкоз....ми ще Ви кажа:
-лично аз съм виждал блъснат и размазан човек на пътека-и то неведнъж...всъщност пак лично съм задържал (с личната си кола съм ги гонил)два пъти извършители на такова престъпление-в единият случай човека умря на място ,а не искам да Ви обяснявам къде е водача сега ,,,,
Но най страшното нещо което си спомням е вида на водач които беше ударил дете..ако някога сте виждали наистина изплашен и отчаян човек.....го удвоете и ще разберете какво съм видял...

Та не искам някои да ми се сърди или да си помисли ,че се заяждам,но за мен такова отношение към пешеходците е недопустимо тъй като всички тук сте харни хора и не искам на никои от Вас да му се случва това което съм виждал да се случва на други...а и ако сте забравили какво е да си пешеходец....пробвайте няколко дена без кола.....и ще видите ,че има хора които сякаш нарочно искат да минат през Вас и се смеят ехидно от скапаната си трошка която е с гуми на Матусалова възраст и спирачки проверявани миналия век....

Поздрави :4036:

Много хубавко казано . А за състезателите зад мен : преди два дни един такъв се запозна с оригиналният ми мерцедесов ТЕГЛИЧ . Бравас на марката много солидна изработка :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни