Моето мнение по въпроса е:
Да се направи глоба за НЕСПИРАНЕ на пешеходна пътека ,която е най малко 500 лева!!!
Да се направи глоба за НЕПРАВИЛНО пресичане от пешеходец, която да е ефективна и също доста солена (всъщност такава глоба има но е смешна)
Към колегата с първият пост по темата : Колега-защо не опиташ да караш като колегите в Севлиево и да си спираш независимо кво правят другите... и още,че и закъдето да си тръгнал ако стигнеш там с 3-7 минути по рано-едва ли е от толкова голямо значение ,че да си залужава да утрепеш човек в бързината
Към колегите които се страхуват от удари отзад и прочее-аз лично смятам ,че ако почне да се намалява (да се виждат стоповете от тия отзад) на нормална дистанция от пътеката -не виждам причина да ви удрят-плюс това имате и Каско и Гражданска
И в заключение:
Не мога да повярвам ,че мнозинството от Вас говорят като автоджигити и напълно безхаберни и безотгворни хора....а знам ,че не сте такива...и затова съм в шок....
Знам ,че ще почнете да ми обяснявате ,че където съм аз е друго и т.н. и още ,че едва ли спазвам Правилника -Карал съм в България повече от 7 години-и със сигурност имам над половин милион километра стаж-в крайна сметка установих ,че си залсужава да бързам и да се газирам и да се ядосвам-и да нарушавам-само ако некои е на умирачка и трябва да стигна там....дано не ми се налага да бързам де....
карам си спокойно и леко и се улавям ,че стигам по бързо от колкото когато настъпвам...
А ако някои се чуди шо проповядвам толкоз....ми ще Ви кажа:
-лично аз съм виждал блъснат и размазан човек на пътека-и то неведнъж...всъщност пак лично съм задържал (с личната си кола съм ги гонил)два пъти извършители на такова престъпление-в единият случай човека умря на място ,а не искам да Ви обяснявам къде е водача сега ,,,,
Но най страшното нещо което си спомням е вида на водач които беше ударил дете..ако някога сте виждали наистина изплашен и отчаян човек.....го удвоете и ще разберете какво съм видял...
Та не искам някои да ми се сърди или да си помисли ,че се заяждам,но за мен такова отношение към пешеходците е недопустимо тъй като всички тук сте харни хора и не искам на никои от Вас да му се случва това което съм виждал да се случва на други...а и ако сте забравили какво е да си пешеходец....пробвайте няколко дена без кола.....и ще видите ,че има хора които сякаш нарочно искат да минат през Вас и се смеят ехидно от скапаната си трошка която е с гуми на Матусалова възраст и спирачки проверявани миналия век....
Поздрави
![:allhail:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/allhail.gif)