Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

луфт на воланаc180 w202 95г.

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 cec

cec

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    C180, бензин, 95г.

Публикувано 14 април 2009 - 21:18

Колеги имам проблем с луфт във волана. Има един малък амортисьор, който е под двигателя и мисля че е свързан с кормилната уредба, вероятно е изтекъл. Може ли от него да е този проблем, а освен това над 100км/ч на прав участък предницата започва да бие, има вибрации. Някакви съвети?
  • 0

#2 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 14 април 2009 - 21:32

Може да се наложи една кормилна щанга да си купиш(200-250лв.).Провери и дали са ти балансирани добре гумите.
  • 0

#3 cec

cec

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    C180, бензин, 95г.

Публикувано 14 април 2009 - 21:42

мисля че не е от гумите, щото скоро ги сложих ама все пак ще проверя. а за луфта някои болт не може ли да е разбит ?
  • 0

#4 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 15 април 2009 - 06:52

мисля че не е от гумите, щото скоро ги сложих ама все пак ще проверя. а за луфта някои болт не може ли да е разбит ?

Колега,
Провери и 4-те гуми, не само предните. После иди да ти замерят ходовата част, че след зимния период често има отклонения. Като част от реглажа на ходовата част ще ти проверят и окачването, е не задълбочено, но всек пак проверяват и ти казват ако видят нещо.
Чак след това ако не се реши проблема, търси с лупа за какво става въпрос и от къде са вибрациите.
Ако след баланс ти изчезнат вибрациите, пак иди да замериш сходимостта, не е вредно.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#5 cec

cec

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    C180, бензин, 95г.

Публикувано 15 април 2009 - 08:03

Колега,
Провери и 4-те гуми, не само предните. После иди да ти замерят ходовата част, че след зимния период често има отклонения. Като част от реглажа на ходовата част ще ти проверят и окачването, е не задълбочено, но всек пак проверяват и ти казват ако видят нещо.
Чак след това ако не се реши проблема, търси с лупа за какво става въпрос и от къде са вибрациите.
Ако след баланс ти изчезнат вибрациите, пак иди да замериш сходимостта, не е вредно.

Благодаря за отговора и това ще проверя.
  • 0

#6 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 15 април 2009 - 08:13

Паразитен хебел,накрайници ..... секторната кутия ... Амортисьора няма участие в луфта!!! Той е за да не усещаш толкова силно напречните трептения ...
  • 0

#7 cec

cec

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    C180, бензин, 95г.

Публикувано 15 април 2009 - 09:16

Паразитен хебел,накрайници ..... секторната кутия ... Амортисьора няма участие в луфта!!! Той е за да не усещаш толкова силно напречните трептения ...

A може ли от него да се получава биенето на предницата?
  • 0

#8 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 15 април 2009 - 09:47

Твърдо не!!! Той е просто аморт.,а той като изпусне не действа,нали :) Просто ще усещаш повечко вибрации и нищо повече!! Я си провери и дисковете за всеки случай!! Но сигурно проблема е в гумите,щом ти бие и тресе на високи скорости(и при мен го има,ама чак след 160-170)!!!
  • 0

#9 cec

cec

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    C180, бензин, 95г.

Публикувано 15 април 2009 - 10:16

Твърдо не!!! Той е просто аморт.,а той като изпусне не действа,нали :) Просто ще усещаш повечко вибрации и нищо повече!! Я си провери и дисковете за всеки случай!! Но сигурно проблема е в гумите,щом ти бие и тресе на високи скорости(и при мен го има,ама чак след 160-170)!!!

Ще проверя и дисковете , но и аз мисля че може да е от гумите :)
  • 0

#10 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 15 април 2009 - 11:56

Направи им един хубав баланс и си Ти! :)
Не забравяй после да пишеш какво е станало! ;)
  • 0

#11 unimog

unimog

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:
  • Автомобил:
    c 180 1995 бензин

Публикувано 26 април 2009 - 15:30

Направи им един хубав баланс и си Ти! :)
Не забравяй после да пишеш какво е станало! ;)

здравей колега,аз съм със същия модел мерцедес,и аз имам луфт.При изгасен двигател имаш ли почукване на кормилото като го разклатиш,защото при мен се усеща такова,казаха ми че проблема е в кормилната кутия.Можело да се навари нещо по нея и се оправяла,другия вариант е да се натегне,но има риск да протече и да се движи по трудно волана.А губи ли пътя като пуснеш кормилото по време на движение.Отиди при някой който се занимав с хидравлика и се посъветвай за кормилната кутия.Пиши какво е танало после.Успех.
  • 0

#12 cec

cec

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    C180, бензин, 95г.

Публикувано 28 април 2009 - 21:36

здравей колега,аз съм със същия модел мерцедес,и аз имам луфт.При изгасен двигател имаш ли почукване на кормилото като го разклатиш,защото при мен се усеща такова,казаха ми че проблема е в кормилната кутия.Можело да се навари нещо по нея и се оправяла,другия вариант е да се натегне,но има риск да протече и да се движи по трудно волана.А губи ли пътя като пуснеш кормилото по време на движение.Отиди при някой който се занимав с хидравлика и се посъветвай за кормилната кутия.Пиши какво е танало после.Успех.

ами да мисля, че от тази кутия, защото като заключа волана и пак продължава да се движи. А по другия въпрос не губи пътя. Случайно да знаеш цена на кутията ?
  • 0

#13 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 28 април 2009 - 22:26

Цената на кутията не знам,но ако я бараш или се опитваш да натегнеш луфтовете от нея ше ти се наложи много бързо да разбереш колко струва! :nono: НЕ пипай кутията и НЕ натягай луфта от там.Не е от амортисьора,а най вероятно е тампон на хебела или кормилна щанга.
  • 0

#14 unimog

unimog

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:
  • Автомобил:
    c 180 1995 бензин

Публикувано 01 май 2009 - 18:46

ами да мисля, че от тази кутия, защото като заключа волана и пак продължава да се движи. А по другия въпрос не губи пътя. Случайно да знаеш цена на кутията ?

Не знам каква е цената й,но майстора с който говорих каза че може да я отремонтра за 150 лв + 60 лв демонтаж и монтаж,а отделно е зареждането с масло.Иначе можел да я натегне но ще протече.Ако трябва разпитай още преди да правиш каквото и да е.Моята също не губи пътя,като е в движение нямам луфт но на място при изгасен двигател,или при запален двигател от пълен ляв до пълен десен се усеща луфта и почукването.
  • 0

#15 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 3,2CDI 197hp avangard

Публикувано 07 май 2009 - 17:09

Не мисля че е вярно че ако някой разбиращ майстор леко обере луфта ще има проблеми.
Вече повече от 8 месеца след лекото обиране на луфта нямам проблеми и не съм ходил да си купувам нова или втора употреба.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни