За мен истината е в ...сайдинга
Някой да се оплаче от ...сайдинга
Поздрави

Публикувано 13 април 2009 - 20:50
Публикувано 13 април 2009 - 20:51
На достоверния ти източник му кажи да седне и да прочете малко документация,след това да изкара няколко курса,пак да прочете документите и след това да се самоубие.За конкретен материал не мога да ти кажа, но за технологията знам от сигурен източник следното:
1. Дюбелите на изолационните плочи не се слагат по краищата, така че един дюбел да държи едновременно две плочи!
...
Публикувано 13 април 2009 - 20:57
Тук W123 е напълно правНа достоверния ти източник му кажи да седне и да прочете малко документация,след това да изкара няколко курса,пак да прочете документите и след това да се самоубие.
Това са пълни глупости.
Има си формули и схеми по които се определя вида и броя дюбели и къде се разполагат по плоскостите като всичко зависи от основата,дебелината на материала,височината на изолацията,средностатистическия за годината вятър в района и местоположението на постройката дали е от подветрена страна на склон и в зависимост от теченията се променят и броя на дюбелите и разположението за различните стени.
Всичко останало е махленски моабети от всеки хванал бормашина и маламашка.
Публикувано 13 април 2009 - 21:11
...За по-кратко ...дават се примерен брой на дюбелите на лист и примерно разположение на коването им ...
Публикувано 13 април 2009 - 21:57
Публикувано 14 април 2009 - 07:49
A за сайдинга който предлага Владек.Въпрос на възприятие.Има хора които го харесват но на мен не ми понася.Прекалено изкуствено изглежда.Ако е перфектната имитация на дъски или истинско дърво по-мога да го възприема но за някоя виличка или хижичка.Тая американщина не ми допада.
Публикувано 14 април 2009 - 08:22
Публикувано 14 април 2009 - 09:59
Публикувано 14 април 2009 - 13:54
Публикувано 15 април 2009 - 07:56
Стига сте го вкарвали човека в приключение с тези мазилки.Някой да вижда да е измазана стената на схемата?И това е от огромен производител на интегрирана система а не моабет от махленския майстор....но наистина е добре да има някаква мазилка върху тухлите и тогава изолацията от тези материали...
Щом не са ти много големи възможностите значи каменната вата отпада заради големите разходи по нея.... възможностите ми не са много големи...
По горната причина ватата пак отпада понеже ти бях споменал че е много особенна за работа и ти трябва доста опит....а майсторът е от семейството +аз.
За да стане както трябва и при положение че ти ще си я правиш значи отпада разхода за труд което можеш да го пренасочиш в материали.Задължително ще използваш лепило за термоизолации а не "теракол" от кварталната железария.Слагаш EPS 8см като ако имаш още малко парички на северната стена 10см.Моабета с изолация 5см EPS-F го остави за хората в панелките които искат да си хвърлят парите на вятъра.Стъклофазерната мрежа принципно е без значение от марката но щом работиш с дадена фирма направо си купуваш тяхната интегрирана система от лепилото до крайната мазилка.За прешпакловане се използва шпакловъчна смес а не пак най-ефтиния "теракол" от Практикер понеже комшията кака го направил и е много доволен колко добре е станало.За финишната мазилка вече е въпрос на това колко парички имаш да трошиш.Структурираната драна или влачена мазилка може да бъде всякаква но най-доброто е силиконовата нооооо...пара е бате но няма 6-5 при нея.Има и малко по-ефтини варианти в зависимост от фирмата производител или това да използваш силикатна.Тея драните и вачените на прах в торбите ги забрави понеже пропускат влагата и водата навътре а това е мор за изолацията.Искам да направя възможно най-доброто за изолацията:като се прави-да е както трябва.
Абе то ноу-хау няма да получиш понеже с това се занимават фирмите производители и са открили топлата вода,а и отделно че всичко е изпитано в лаборатории и т.н. така че им се довери кое как и защо а не на някой който разчита на опита си от ри изолации и е на принципа на проба-грешка....Необходими са ми съвети и ноу-хау за изпълнението...
Публикувано 15 април 2009 - 08:18
Публикувано 15 април 2009 - 08:31
Публикувано 15 април 2009 - 13:31
Публикувано 15 април 2009 - 14:59
Публикувано 15 април 2009 - 16:36
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни