Нови правила на форумите
Започната от Илия Горанов, 16 мар 2009 - 22:49:26
35 мнения по тази тема
Публикувано 16 март 2009 - 22:49
Направена е редакция на правилата във форумите на "Мерцедес-Бенц Клуб България".
Новите правила могат да бъдат прочетени на следния адрес:
http://www.mbclub.bg...=...E=01&HID=35
Имайте предвид, че при отваряне на страницата с правилата, ще бъдете logout-нати от форумите и ще бъде необходимо да въведете паролата си наново.
Не е необходима нова регистрация, бутонът най-долу е поставен, защото правилата се виждат при започване на нова регистрация.
Държа да наблегна на една клауза от правилата, а именно:
Модераторите са свободно избрани и на тях е гласувано доверие и е поверена отговорност. Когато е наложено наказание от модератор, с което не сте съгласни, то остава в сила до преразглеждане на случая. Благодарим ви за разбирането и съдействието.
Т.е. ако бъде наложено наказание от модератор - това е еквивалент на присъда от първа инстанция.
И след обявяването на присъдата, вече няма презумпция за невинност.
Въпреки това модераторите няма да са последната инстанция.
Всеки, който сметне, че е получил наказание или санкция неоснователно, може да се оплаче и случаят ще бъде преразгледан от УС.
Надявам се, че с това няма да злоупотребят нито модераторите, нито потребителите.
Държа още да отбележа, че това са правилата за форумите, а не за клуба.
Текстът на правилата е съгласуван с членовете на Управителния съвет на клуба.
Правилата ще важат еднакво, както за членове на клуба, така и за посетителите на форумите,
като се надявам, че членовете на клуба разбират, че имат както по-голяма привилегия,
така и по-голяма отговорност, защото поведението им трябва да бъде за пример.
Илия Горанов
чл. на УС на МБКБ
Новите правила могат да бъдат прочетени на следния адрес:
http://www.mbclub.bg...=...E=01&HID=35
Имайте предвид, че при отваряне на страницата с правилата, ще бъдете logout-нати от форумите и ще бъде необходимо да въведете паролата си наново.
Не е необходима нова регистрация, бутонът най-долу е поставен, защото правилата се виждат при започване на нова регистрация.
Държа да наблегна на една клауза от правилата, а именно:
Модераторите са свободно избрани и на тях е гласувано доверие и е поверена отговорност. Когато е наложено наказание от модератор, с което не сте съгласни, то остава в сила до преразглеждане на случая. Благодарим ви за разбирането и съдействието.
Т.е. ако бъде наложено наказание от модератор - това е еквивалент на присъда от първа инстанция.
И след обявяването на присъдата, вече няма презумпция за невинност.
Въпреки това модераторите няма да са последната инстанция.
Всеки, който сметне, че е получил наказание или санкция неоснователно, може да се оплаче и случаят ще бъде преразгледан от УС.
Надявам се, че с това няма да злоупотребят нито модераторите, нито потребителите.
Държа още да отбележа, че това са правилата за форумите, а не за клуба.
Текстът на правилата е съгласуван с членовете на Управителния съвет на клуба.
Правилата ще важат еднакво, както за членове на клуба, така и за посетителите на форумите,
като се надявам, че членовете на клуба разбират, че имат както по-голяма привилегия,
така и по-голяма отговорност, защото поведението им трябва да бъде за пример.
Илия Горанов
чл. на УС на МБКБ
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 05 юли 2009 - 00:02
Тъй като след кратко разследване се установи, че правила на форумите има публикувани на поне три места и май ги четем като дявол евангелие, опитах се да поразчистя батака.
В момента трябва да има САМО ЕДНИ АКТУАЛНИ правила във форума и те са достъпни от бутона ПРАВИЛА горе вдясно.
Моля всички пишещи, четящи и модериращи във форума да се запознаят още веднъж с тези правила.
Ако някой попадне на други правила където и да е из форума (най-вече на онези със семките) - да ми пише тук - къде ги е прочел, за да се редактират своевременно.
В момента трябва да има САМО ЕДНИ АКТУАЛНИ правила във форума и те са достъпни от бутона ПРАВИЛА горе вдясно.
Моля всички пишещи, четящи и модериращи във форума да се запознаят още веднъж с тези правила.
Ако някой попадне на други правила където и да е из форума (най-вече на онези със семките) - да ми пише тук - къде ги е прочел, за да се редактират своевременно.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 05 юли 2009 - 13:01
Отлично!!
Точно и конкретно - аз не виждам възможност за алтернативни тълкувания.
Отлична работа!!
Точно и конкретно - аз не виждам възможност за алтернативни тълкувания.
Отлична работа!!
Публикувано 05 юли 2009 - 21:38
Имам забележка към правилото за броя на препинателните заци.
В нашата писменост е широко разпространено използването на многоточие и последователсност от въпросителни и удивителни, обикновенно изразяваща учудване, като същото е валидно и за повече от една удивителни.
Моля използването на подобни съчетания да не се счита за нарушаване на правилата. Разбира се, очаквам злоупотребата с подобни съчетания да се отчита.
В нашата писменост е широко разпространено използването на многоточие и последователсност от въпросителни и удивителни, обикновенно изразяваща учудване, като същото е валидно и за повече от една удивителни.
Моля използването на подобни съчетания да не се счита за нарушаване на правилата. Разбира се, очаквам злоупотребата с подобни съчетания да се отчита.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 06 юли 2009 - 07:01
Добре де, ползването на три препинателни знака няма да е нарушение, но писането
ТАКААААА!!!!!!???!!!!
ще бъде. ОК?
ТАКААААА!!!!!!???!!!!
ще бъде. ОК?
Публикувано 06 юли 2009 - 08:18
Добре де, ползването на три препинателни знака няма да е нарушение, но писането
ТАКААААА!!!!!!???!!!!
ще бъде. ОК?

Точно това имам предвид.
Публикувано 06 юли 2009 - 12:11
Да се надяваме, че сега освен потребителите на форума и
някой от модераторите ще спазват добрия тон.
някой от модераторите ще спазват добрия тон.
Публикувано 06 юли 2009 - 14:21
Продължавам да настоявам за въвеждането на правило, по силата на което цитирането на ЦЕЛИЯ ПРЕДХОДЕН ПОСТ се санкционира. Тази масово използвана практика, освен безмислена е и доста дразнеща (а в някои случаи и скъпа - когато в цитата се съдържат голям брой снимки например).
Публикувано 06 юли 2009 - 15:16
Съгласен съм с теб, но ето сега ако не цитирам целия текст ще се изгуби смисъла.Продължавам да настоявам за въвеждането на правило, по силата на което цитирането на ЦЕЛИЯ ПРЕДХОДЕН ПОСТ се санкционира. Тази масово използвана практика, освен безмислена е и доста дразнеща (а в някои случаи и скъпа - когато в цитата се съдържат голям брой снимки например).
Според мен да се наложат текущо предложените правила, пък такива благини за които ти говориш да са на втора стъпка.
Публикувано 06 юли 2009 - 21:35
Момчиле, не мисля, че това трябва да бъде чак правило.
По скоро е въпрос на елементарна култура на писане.
Същото важи и за що годе грамотното писане.
Разбирам, че тук не е литературен клуб, ама някои хора като пишат и после е зор да разбереш какво е написано.
Не визирам конкретен случай, просто коментирам.
По скоро е въпрос на елементарна култура на писане.
Същото важи и за що годе грамотното писане.
Разбирам, че тук не е литературен клуб, ама някои хора като пишат и после е зор да разбереш какво е написано.
Не визирам конкретен случай, просто коментирам.
Публикувано 06 юли 2009 - 23:53
Точно У следУащио пост смисъла е АБСОЛЮТНО ясен. Тук не е клуба на неграмотниците и примера е изсмукан от формална логика, приложена удобно. Повтарям: за СЛЕДВАЩИЯ пост говоря (примери искаш ли?).Съгласен съм с теб, но ето сега ако не цитирам целия текст ще се изгуби смисъла.
Илийка, културата е едно на страна, но аз все още не забравям, че не можем да "атачваме" снимки (без еквилибристики) на хоста ТОЧНО заради цената на трафика.
Публикувано 07 юли 2009 - 10:24
Нещо не разбрах - какъв проблем има с атачването на снимки?
Публикувано 09 септември 2009 - 09:35
Илия, като стана въпрос за снимки се сещам за фото-култа. Там некадърна снимка я изтриват и следва едноседмична забрана за публикуване на снимки, а ако се жалиш за това не на лични, а във форума, ти праскат и временен БАН за една седмица. Ефектът не е 100%, но го има!Нещо не разбрах - какъв проблем има с атачването на снимки?
Публикувано 14 август 2011 - 11:41
Илийка, не виждам горе вдясно бутона "правила". Дали е само в моя телевизор проблема?...
...
Публикувано 14 август 2011 - 14:14
Я ми кажи, къде точно седяха, намерих ги но не знам къде са стояли преди...
И нека някой с не модераторски акаунт да каже, има ли ги...
И нека някой с не модераторски акаунт да каже, има ли ги...
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни