Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Mercedes-Benz SLS AMG:супер технология и магия – Новият “Gullwing”


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 House M.D.

House M.D.

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 13 март 2009 - 15:21

Материалите са предоставени от "Балкан Стар Аутомотив" ЕООД,
всички права запазени!



Mercedes-Benz SLS AMG: супер технология и магия – Новият “Gullwing” от Mercedes-Benz


За първи път през своята 40 годишна история тунинг компанията AMG представя изцяло свой продукт: Mercedes-Benz SLS AMG. Спортният автомобил е изключително вълнуващ благодарение на своя уникален технологичен пакет: алуминиево пространствено шаси и впечатляващите врати тип Gullwing /криле на чайка/, 6.3-литров V8 двигател AMG с мощност от 420 kW/571 к.с., седем степпена трансмисия с двоен съединител, сух картер и спортно алуминиево окачване. Идеалното съотношение при разпределение на тежестта предно/задно 48 към 52 процента и ниският център на тежестта обещават безкомпромисен спортен автомобил.
"Mercedes-Benz представя истински вълнуващ спортен автомобил в лицето на новия SLS AMG, създаден, за да ускори пулса на всички автомобилни ентусиасти. Моделът SLS AMG представлява чиста и неподправена емоция за бранда Mercedes-Benz и е предопределен да се превърне в един от най-съблазнителните спортни автомобили на нашето време", споделя Д-р Дитер Цетче, председател на борда на директорите на Daimler AG и ръководител Mercedes-Benz леки автомобили.
"Нашите клиенти ще бъдат свидетели на достиженията на нашия производител на спортни автомобили Mercedes-AMG, благодарение на новия SLS AMG, и това заедно с изумителния дизайн, какъвто единствено топ атлет от Mercedes-Benz може да предложи", кава Волкер Морнхинвег, председател на Mercedes-AMG.
Новият Mercedes-Benz SLS AMG предлага вдъхновяващ стил, уникална динамика при шофиране и отличителната за Mercedes сигурност и практичност. При развоя на новия 'Gullwing', конструкторите от AMG се довериха на познанията и опита на специалистите от Технологичния център на Mercedes в Зинделфинген. Целта на съвместната разработка е проектът SLS AMG 'Gullwing' да се превърне в перфектен синтез от силните страни на брандовете Mercedes-Benz и AMG.

Олекотен дизайн благодарение на алуминия
Концепцията на спортния автомобил е радикална, благодарение на изтегления максимално назад в предната част и ниско разположен двигател, както и оптимизираната и олекотена конструкция на купето. За първи път Mercedes-Benz и AMG представят автомобил с алумиево шаси и каросерия. Резултатът е значително намаляване на тежестта или 1620 килограма без шофьора.
Новоразработената каросерия е изградена от алуминиева конструкция. Този ексклузивен дизайн комбинира интелигентен олекотен дизайн с впечатляваща здравина, което осигурява изумителна динамика. Естествено, алуминиевата конструкция отговаря на всички изисквания по отношение на пасивната сигурност и знаковото за Mercedes-Benz качествено изпълнение на купето. Независимо от ниската позиция в автомобила – типично за дизайна на спортните автомобили – широко отварящите се врати тип „криле” правят лесно влизането и излизането от автомобила.



AMG 6.3-литров V8 двигателят развива 420 kW/571 к.с.
Усъвършенстваният AMG 6.3-литров V8 двигател постига върхова мощност от 420 kW/571 к.с. при 6800/мин, което превръща SLS AMG в най-мощният спортен седан в своя сегмент. При съотношението мощност-тегло от 2.84 кг/к.с., ниското тегло на автомобила е изключително предимство. Осем цилиндровият двигател е с максимален въртящ момент 650 Nm и го достига при 4750/мин. Моделът на AMG ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, а максималната му скорост на движение е ограничена на 315 км/ч (всички цифри са условни). Усъвършенстваният двигател, с вътрешно означение M159, е с вместимост 6208 кубически сантиметра и може да се похвали с характеристики присъщи на мощните състезателни двигатели.

Керамични композитни спирачки, иновативни джанти
Високотехнологичните композитни спирачки на AMG гарантират изключително къс спирачен път, дори при огромно натоварване. Новите керамични спирачки се предлагат като опция и използват много по-големи дискове, което гарантира още по-добро спирачно поведение и по-ниско тегло. Керамичните спирачни дискове са надеждни дори при по-висока температура, благодарение на по-голямата си здравина, в комбинация с впечатяващо ниско тегло - намалено с 40 процента. За олекотения дизайн важна роля имат и джантите: оптимизираните като тежест AMG алунимиеви джанти – 9.5 x 19 инча (предни) и 11.0 x 20 инча (задни) – намаляват теглото на автомобила като увеличават динамиката и комфорта на окачването.

В момента тече интензивна програма за тестово шофиране на модела, която трябва да приключи в края на 2009 година. Новата интерпретация на легендарния 'Gullwing' се предвижда да бъде лансирана на пазара през пролетта на 2010.
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни