Нещо като стържене на дясно предно колело при завой наляво!?C 200 CDI,1999
Започната от Sliven, 10 мар 2009 - 23:10:04
25 мнения по тази тема
Публикувано 10 март 2009 - 23:10
Някой може ли да предположи от какво ми се чува така отпред в дясното колело-едно стържене като, че ли опира някъде? Гледаха я в сервиза-нищо и няма, но при всеки един завой наляво се чува това стържене!
Може ли да е от опъването на някой маркуч?
Казаха ми че и няма нищо ама много ме дразни така, то при всеки един завой наляво се чува!
Благодаря ви!
Може ли да е от опъването на някой маркуч?
Казаха ми че и няма нищо ама много ме дразни така, то при всеки един завой наляво се чува!
Благодаря ви!
Публикувано 11 март 2009 - 09:01
Добре де,а при завой надясно??? Ако и тогава го има е от джантите!! За всеки случай си провери и кабелите и датчиците по предното колело,те нямат касателство към проблема ,но все пак ги огледай дали няма някой прекалено опънат!!!
Пружината също може да е,амортисьора ... Качете я на подемник и върти геврека Естесвено някой да гледа и слуша какво се случва
Пружината също може да е,амортисьора ... Качете я на подемник и върти геврека Естесвено някой да гледа и слуша какво се случва
Публикувано 11 март 2009 - 10:11
Само когато завивам наляво се чува това стържене-няма да е то джантите, тъй като колата я имам от 2,5г.-да преди 4месеца сложих нови гуми, но със същите размери като предишните.
За кои кабели и датчици говориш?
Датчиците не са ли доста по-нагоре от предното колело?
За кои кабели и датчици говориш?
Датчиците не са ли доста по-нагоре от предното колело?
Публикувано 11 март 2009 - 21:28
Опитай по-точно да опишеш това стържене-метално ли е,по-приглушено ли е...?Ако завиваш по-бавно,и с по-ниска скорост пак ли го има...?Да не ти е клекнала предницата и в завой да ти опира гумата във веждата на предния калник...?
Не знам как точно да го опиша това стържене-просто се чува все едно опира гумата в калника-но не опира! Вдигнах дясната гума на клег и я въртя-така не стърже!
Но когато колата е в движение и завия наляво-дори не е нужно да е пълен ляв-стърже и на по-леко завиване на ляво!
Колега как така да ми е клекнала предницата-не виждам да е клекнала!
Благодаря за отговорите!
Публикувано 11 март 2009 - 21:32
Здравей!
виж дали гумите ти се износват НЕПРАВИЛНО.
Мисля че онзи ябълковиден болт на щангата ти стърже
Здравей колега,
ами не се износват неправилно-нищо им няма на гумите, а скоро ги сменях!
За кой ябълковиден болт говориш? Къде се намира той?
Благодаря ти!
Публикувано 11 март 2009 - 22:04
имах същия проблем.. обаче на мен горното легло на пружината се беше изместило нагоре и колата беше видимо клекнала отдясно.Оправих го като сложих подложки на пружините - като при лифтването на джипове
Публикувано 11 март 2009 - 22:18
Колега,може да ти прозвучи смешно,но провери да не ти опира
перката в пластмасата на радиатора.Ако е оттам ще има следи по
пластмасата.Говоря от личен опит,успех!
перката в пластмасата на радиатора.Ако е оттам ще има следи по
пластмасата.Говоря от личен опит,успех!
Публикувано 12 март 2009 - 14:11
Колега вдигни гумата на крик,завърти я на ръка а после завърти волана в посоката която споменаваш и отново направи същата процедура.Със сигурност ще разбереш от къде идва.Виж дали само на пълно завъртане на волана ли се получава или не.Провери за някой заседнал боклук между диска и предпазната тава.
Успех
Успех
Публикувано 16 март 2009 - 16:52
Колега вдигни гумата на крик,завърти я на ръка а после завърти волана в посоката която споменаваш и отново направи същата процедура.Със сигурност ще разбереш от къде идва.Виж дали само на пълно завъртане на волана ли се получава или не.Провери за някой заседнал боклук между диска и предпазната тава.
Успех
Здравейте, вдигнах гумата на крик и забелязах, че така когато я въртя гумата нищо не стърже. Иначе преди да я вдигна на крик, завъртях волана на пълен ляв-както когато ми стърже по време на движение, но така когато не е в движение нищо не се чува. Явно няма да е от гумата-никъде нищо не опира. Вече не знам от къде може да се чува това стържене при завой наляво?
Някой има ли идея?
Проверих всичко което ме посъветвахте до тук, но уви нищо не се промени и нищо не открих!
Публикувано 16 март 2009 - 23:38
Десен лагер
Публикувано 17 март 2009 - 09:57
провери генерацията
Извинявай за въпроса, но къде се намира генерацията и какво точно представлява тя?
Публикувано 18 март 2009 - 10:15
Десен лагер
Проверих не е от лагера!
Публикувано 18 март 2009 - 10:24
Генерацията,това е тъй наречената изпускателна система за отработени газове,или казано по-точно гърнетата!!!
Да не са ти дълги болтовете за джантите??? Фланци някакви по главините има ли????
Да не са ти дълги болтовете за джантите??? Фланци някакви по главините има ли????
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни