Обещаните снимки. Не са с перфектно качество, ама се вижда за какво става дума:
Вижда се добре
Добре е станало и има вид на новичко. Никога не бих се сетил, че са от ...сталинско време тия черчевета
Браво
Тази дограма вдясно на която се е облегнала усмихнатата хубавица със сешоар в ръка, предполагам, че се подготвя за същата операция - лакиране. Вижда се разликата в ...старото и ...подновеното
Не,не се измива.
И имаш ли проблеми?
Не,не е основа и това е заблуда.Самия той е предпазния слой.
За основа преди лак може да се използва байц който всъщност задава цвят и шарки.
Въпреки че не е точно сравнението,траверсите на влаковете зашо мислиш не са лакирани а са напоени с няква помия.Безира по същия начин само че в доста по-малка степен попива в дървото.Вече ако имаш една огромна вана и си потопиш гредите и дъските преди монтажа няколко дни вътре в безир ще има прекрасен ефект но това е неприложимо в домашни условия.Така че мацай смело и се небой.
Ако искаш можеш да направиш една голяма красота но зависи дали ти се играе.Ако все още са ти бели колоните можеш да палнеш газова горелка или бензинова лампа и леко само да препърлиш повърхността,ама много внимателно се прави това нещо и много бързо се мести пламъка с въртеливо движение.Така по този начин нишките на дървото стават по-тъмни и след това като ги минеш леко с един парцал да се изчисти и прекараш с безира става много ефектно.Нишките са тъмни а между тях златисто.Ама е голяма занимавка 
Нещо ме навеждаш на мисъл тип - безир
Нямам проблеми със сачака във виличката, а стават вече 6 годинки. Но. Струвами се, че садят постничко и на са така гладки, така щото да се плъзне капка вода
Матовичко седят.
А парапетите на стълбичките съм ги минал с лак(не се сещам какъв точно) и са лъскави и гладки
Днес порових из нета и се натъкнах на много материали за тези акварелни бои. Разгледах Оргахим, Мегахим и некви италиянски и немски лакове и бои
Да ти кажа съм в шахово положение и ще ми трябва още малко време да се осъзная
Утре след срещата в Люлин ще се забода в Бриколаж(че ви е на път) и пак ще разгледам и разпитам за тези неща
Супер готини сте колеги и много ви благодаря за съветите
Виж как за кратко време, научаваш доста неща
Ще пиша а като започне мацането, ще метна и некоя снимка за такива, като... мен
Поздрави