Интересуват ме качеството и покритието на тези лакове и бои
Особености при нанасяна с "пистолет" и някои тънкости при работа с тях
Ще се радвам, ако някой сподели парченце опит
Пребварително благодаря
Поздрави

Публикувано 27 февруари 2009 - 22:27
Публикувано 27 февруари 2009 - 23:30
Публикувано 27 февруари 2009 - 23:38
Публикувано 27 февруари 2009 - 23:46
Публикувано 28 февруари 2009 - 00:03
Публикувано 28 февруари 2009 - 00:23
Внимавай да не направиш една глупост която съм виждал на няколко места.Мазано с безир и отгоре след това лак.Това е все едно да си намашеш колата с мас и да пръскаш отгоре боя....ужас става...
или да си карам по класическият вариант, с класическите технологии (разни безири, лакове и такива неща , които изискват АМБ и кореселин)
Публикувано 28 февруари 2009 - 00:45
Публикувано 28 февруари 2009 - 01:08
Това не си го измислям а пия от извора.На мойта хубавица чичо й е резбар и от мноооого години се занимава с дърво."Крада" от него каквото мога ама и той не криеФиналът ти, ме остави замислен
...
Публикувано 28 февруари 2009 - 11:26
Публикувано 28 февруари 2009 - 11:33
Публикувано 28 февруари 2009 - 12:03
Публикувано 28 февруари 2009 - 12:07
Публикувано 28 февруари 2009 - 12:48
Купих гооо , купиих. Ма не само лака а и грундаKупи ли го тва или само го снима?
Владееее,ти от Мегахим не си ли се парил.Ако не си време е![]()
Тази марка можеш да я анатемосаш спокойно.
От българското производство лидера е Оргахим,там слабо няма,все пак за толкова пари толкова.Факта че Оргахим държи 60% от пазара е красноречив.
Това че пише Тефлон го остави,също и DuPont.Дрън-дрън че пляс.Отделно разхода на кутията е минимален и не е реален,на практика винаги е повече.
Впрочем цените не са чак толкова високи.Вземи си една кофичка лак от малките и пробвай на една дъска какво ще стане и сам ще се убедиш че водните помии не струват в сравнение с класическите.
Бягай от Мегахим,вземай на Оргахим.На Орга-та лаковете и боите на водна основа са от серията Aqua.
Публикувано 28 февруари 2009 - 12:56
И ти с тоя Оргахим. Казваш - кефи теНепрофесионален личен опит - с Aqua-та на Оргахим. 6 двукрили прозореца, класическо дърво, правени в далечната сталинска 1957-ма година. С пищов за горещ въздух свалихме 5-те слоя стара боя, след това шкурене, и боядисване 2-3 ръце. Първата е грундиране с лака, разреден 1:1 с вода, втората - лак, разреден с около 10% вода. Където не ми хареса, потретих. Резултатът - след година и половина (две зими) изглежда, все едно вчера е боядисвано. Да не говорим, че разтворителя/разредителя не е 3 лева литъра, а си го сипваш от чешмата.
На мен много ми хареса резултата, и ако пак се наложи - няма да се поколебая да повторя.
ОБАЧЕ: това, което го пиша, важи за лазурния лак. Боите са гола водичка - ако трябва да боядисвам дърво, определено няма да е с водоразредима боя.
Снимки после, че са на друг компютър.
Лак на водна основа не изкарва дълго време за външно-може само за вътрешно,блажните бои е същото -ама нали ни подгони екологията.Има един италиански лак,отгоре прави слой като силикон или пластмаса ,нещо подобно и се минава с техен грунд и две ръце на лака(за сега у дома вече е 9 година и не е мръднало-външно )има го този лак вече и в БГ.Нашия лак-по специално яхтения(другите карат по дълго) изкарва около 7-8 г на външно и после леко жулване и пак.Безира наистина е най удачното за отвън,но там губиш цветовете и ще си го гледаш само един цвят.Според мен не му мисли много -класиката си е класика,но почни с по светъл тон за да можеш през годините да отиваш към по тъмно(така го изисква технологията).Две ръце с основния цвят и две ръце яхтен,но само при температура над 20 градуса-май месец.
Публикувано 28 февруари 2009 - 13:59
...
Ще нправя един опит на парче от сачак и ще пиша
...
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни