Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

проблем с зареждане на акумулатор

• Please log in to reply
27 мнения по тази тема

#16 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 февруари 2009 - 22:17

Ама ти верно ли???? :kill_myself: Още първия път като спомена, че си откачли акумулатора, аз го разбрах при работещ двигател, но следващите отговори ме накараха да мисля че съм се заблудил.
Първо ходи запали една свещ и благодари на господ( и на релето предпазващо от пренапрежение) че колата ти работи още. Второ НИКОГА ПОВЕЧЕ не откачай акумулатора на работещ автомобил и трето като не разбираш, отиди на майстор, няма да обеднееш с едни 20-30лв за преглед и диагностика.
  • 0

#17 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 24 февруари 2009 - 00:33

Да разбира се че вкючвам консуматорите малко след като мотора поработи,но без консуматори максимума на зареждане е 13.5 в,но при включени фарове ,клима, халогени,cd, напрежението пада на 12.5в .Днес ми казаяха че съм направил и голям гаф нетрябвало да откачам акомулатора при работещ двигател за щото при евентуално блкиране (изгаряне) на релето можело даси замине цялата електроника :dontknow: а аз мислех че има поне 2-3 защити,но маистори много акъли също та реших че сам маи немога да се справя та ще проверя двама трима маистори с тяхното мнение и тогава ще решавам, но много вяра им нямам но :(

Не се шашкай
Не си прецакал електрониката
Най-много да е заминало релето(то не струва милиони)
Пиши кво е положението сега и как зарежда сега

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#18 hiustana

hiustana

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Град:хасково
  • Автомобил:
    W210 E250D производство: 05.1997г.
    VIN- WDB2100101A430654

Публикувано 05 март 2009 - 17:33

Днес намерих време и оставих колата в сервиз на БОШ, обеснявам каква е хавата вдигаме седалката момчето замерва акомулатора и ми казва че зарежда, при пуснати фарове и климатроник 13.8-14.2в. Пускам климатроника и му показва че зарежда с 13.1в докато на апарата с които ми замерва акомулатора показва 14.2в и маистора ми казва че климатроника ми не показва правилно :dontknow: Задавам му въпроса защо тогава по на 2-3 седмици ми пада акомулатора а тои ми отговаря че е възможно от някаде да има отечка. Оставих колата все пак да остановят откаде е отечката и да я отстранят, но като се обадиха да си взема колата ми съобщиха че не са я намерили и ми казаха че най вероятно е от централното.Общо взето са направили пълна диагностика и не са намерили проблеми. Но за всеки случай утре ще ида да ми замерят заряда в друг сервиз.
  • 0
Не насилвайте нещата, просто запазете спокойствие и вземете по голям чук!!!

#19 nick chuck

nick chuck

Почетен член на МБКБ

• Почетни членове на МБКБ
  • 520 Мнения:
  • Град:Преслав
  • Интереси:Спортни купета МБ

Публикувано 05 март 2009 - 18:29

На празен ход с пуснати къси е необходимо да показва 13.8 - 14.2 V на клемите на акумулатора. Така е по сервизни книжки и за гаранции на акумулатора.
Минимално напрежение при по-разреден акумулатор 13.6 при същите условия но след пробег от 10-15 км. трябва да е 13.8 без подаване на газ и пуснати къси.
Реле регулатора се настройва заводки на 13.8 - 14.2. и се мери на клемите на акумулатора. В инсталациите има много други напрежения но за акумулатора е важно на клемите му.
Успех.
  • 0
Един за всички, Всички за един!
Публикувано изображение

#20 hiustana

hiustana

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Автомобил:
    VIN- WDB2100101A430654

Публикувано 05 март 2009 - 18:51

Да определено момчето в сервиза замерваше с апарата от клемите на акомулатора сега остава да намерим отечката
  • 0

#21 hiustana

hiustana

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Автомобил:
    VIN- WDB2100101A430654

Публикувано 25 март 2009 - 12:15

Здравейте отново, днес си замерих акомулатора при нулева консумация т.е. откачих едната клена и при затворени врати и капаци ми отчете 0.04-0.05мА това нормално ли е ?
  • 0

#22 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 25 март 2009 - 13:02

Здравейте отново, днес си замерих акомулатора при нулева консумация т.е. откачих едната клена и при затворени врати и капаци ми отчете 0.04-0.05в това нормално ли е ?

Нюстъне,нещо си в грешка бе брато.Нема такива числа 0.04-0.05 волта.Това значи нула волта напрежение на акумулатора.И си го отчел на дисплея на климатроника, нали?Мери пак ама с мултицет и кажи други числа.Утечка се мери като консумация на ток в мА /милиампери/ Значи с мултицета мериш ток.Свързваш го на откачения полюс на батерията и откачения проводник , т.е последователно на веригата,а мултицета е в режим на мерене на ток/не на напрежение/
За да ти признаят гаранцията, производителя иска тази утечка да бъде в норма.По тази причина продавача ти подпечатва гаранционната карта след измерване и установяване стойността на тока на утечката.Така е като купуваш нов акумулатор...Утечка означава паразитна консумация на ток и ако тя е над нормата ти изтощава и съкращава живота на батерията..
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#23 hiustana

hiustana

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Автомобил:
    VIN- WDB2100101A430654

Публикувано 25 март 2009 - 14:39

Извинявам се грешката е моя не е волта а както каза мА още веднъж sory!!!! 0.04-0.05 нормално ли е?
  • 0

#24 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2009 - 17:06

Да.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#25 TNC

TNC

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:
  • Град:Казанлък | Edinburgh, UK
  • Автомобил:
    '97 W210

Публикувано 25 март 2009 - 22:32

Да при нулева консумация токът, който се черпи от акумулатора трябва да е около 50мА. Само че, когато взехме нашата W210-ка първо мерихме тази консумация и с амперклещи, и с амперметър и показваше по-голяма от тази консумация/не я помня точно/. В последствие като поразпитахме малко се оказа, че има някакъв режим на диагностика или нещо подобно и затова показва по-голяма консумация. Та се оказа, че след 30 минути колата "заспива" и чак тогава може наистина да се премери консумацията в заспал режим.
  • 0
Няма невъзможни неща с бензин в кръвта!!!

#26 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 26 март 2009 - 15:45

сваляй генератора и го качвай на стенд и да го натоварят
трябва да дава поне 50-60 А
ако не ги дава може да имаш закъсени намотки в статара
на на стенда ще ти кажат
това ,че под товар не може да си достигне напрежението
значи ,че произвежда малко ток ама защо
ще разбереш като го свалиш
  • 0

#27 fogost

fogost

Чирак

• Потребители на форума
  • 64 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Всякакви...

Публикувано 28 март 2009 - 08:00

Колега, колата ти е напълно нормална. При мен всичките тези данни, който си ги дал са напълно едни и същи. Нямам проблем!

Карай и не се втальосвай! :drift1:
  • 0
200 E 2.0 W210 ENGINE 111 AUTOMAT

#28 ilianrec

ilianrec

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:

Публикувано 14 февруари 2010 - 16:14

Имам същия проблем акомулатора ми е на една седмица и днес неможах да запаля.Дали има отечка.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни