Такааа... попрегледах обявата - нищо кофти или нереално не виждам в нея ... И имам един въпрос(Т) : Момчета, някой дали наистина знае причината за създаването на "мервентилмоторен" при 190? ... имам предвид серията 2,3-16V и доразвитието и в 2,5-16V ? ...ами първоначално идеята е била да се подготви НЕ ЕКВИВАЛЕНТ на 320ИС (и в последствие М3), а всъщност един РАЛИ УБИЕЦ.... Навремето, ръководството на МБ решава да направи по-сериозна офанзива в рали шампионатите, като използва опита натрупан от СЛЦ (купето на сома), и го въплъти в "народното" си произведение (по примера на "Остин" "Мини" "Форд" "Рено" "Пежо"и др) . Съвместно със специалистите от "Косуърт", е създаден декомпресиран и дефорсиран вариант на 2,3-16V - съответно 2л16V с турбопълнене (съгласно тогавашният правилник на ФИА) и приблизително 700кс на КОЛЕЛАТА :Dn: ....и единственият проблем за вкарването му в експлоатация се оказва "безперспективното" пълноприводно задвижване (според големите мозъци) използвано от Ауди в неговото "Куатро".... Кофти преценка... И понеже така или иначе е създаден подобен автомобил - същият след трезва оценка на възможностите предлагани от 4Х4 задвижването при рали автомобилите, е взето решение да се използва платформата за пистови състезания и без турбо... което пък е причина за откриването на таланти като Аертон Сена (същия прави първите си стъпки именно с 2,3-16V на пистата...а и не само той - Шумахер, Ведлингер, Френтцен и Крютцпонтнер през 90-92ра са "юнгтийм" и "нойер-цюкунфт-майстер" на "Мерцедес Шпорт Програм" с 190ЕВО2 в ДТМ и Саубер Ц12 на "Льо Ман")... Та какво викахте за колата ? дали има в нея частица от историята и наистина ли цената е голяма....? B)
ПП - Някой да може да ми услужи с 15000 Евра?
Mercedes-Benz 190E 2.5-16V Rallye
Започната от sky, 16 юли 2006 - 16:15:45
16 мнения по тази тема
Публикувано 19 юли 2006 - 22:18
ЕВАЛЛА СТАБИЛЯГИ!!!
Публикувано 19 юли 2006 - 22:34
еваларка Jerry а ето и SLC 1973
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП